Tilberedning
- Gjær smuldres i en bakebolle med Havsalt fra Camargue, sukker og olivenolje.
- Tilsett 1,5 liter varmt vann og hvetemel.
- Elt godt og la deigen hvile til dobbelt størrelse.
- Sett ovnen på 225 grader.
- Hell deigen på bakebordet og arbeid den til en avlang deig som deles i tre like størrelser.
- Vend deigen med snittflaten opp, da gjør du det enkelt for deg selv når du skal kjevle den ut.
- Sett hver deig på bakepapir på en stekeplate.
- Etterhev emnene i ca. 20 minutter. Bruk fingertuppene og lag “hull”/fordypninger i deigen.
- Hell på med Hverdagsoljen i hvert hull og over hele leiven. Bruk rikelig med olivenolje.
- Dryss over med Havsalt fra Camargue og gjerne «black onion seeds» (fås i tyriske/utenlanske grønnsaksbutikker) eller rosmarin.
- Stek focaccia ved 225 grader i 20 minutter.
TILBEREDNING MED SORT OLIVENPATÉ MED TIMIAN
- Forvarm ovnen til 180°C.
- Del focacciaen i skiver og ha disse i ovnen i ca. 10 minutter, inntil de får en gyllen farge.
- Del focaccia-bitene på nytt i passe størrelse og smør på et tynt lag med Sort olivenpaté med timian
Notes
Oppskriften lager 3 brød. Man kan dandere med ulike tilbehør som spekemat eller stekt, kald hvit fisk eller stekt, kald laks.
Ingredienser
- 50 g fersk gjær
- 1 ss Havsalt fra Camargue
- ½ ts sukker
- 6 ss Hverdagsolje
- 1,5 liter varmt vann (varmere enn lunkent)
- 2,2 kg hvetemel
Tilberedning
- Gjær smuldres i en bakebolle med Havsalt fra Camargue, sukker og olivenolje.
- Tilsett 1,5 liter varmt vann og hvetemel.
- Elt godt og la deigen hvile til dobbelt størrelse.
- Sett ovnen på 225 grader.
- Hell deigen på bakebordet og arbeid den til en avlang deig som deles i tre like størrelser.
- Vend deigen med snittflaten opp, da gjør du det enkelt for deg selv når du skal kjevle den ut.
- Sett hver deig på bakepapir på en stekeplate.
- Etterhev emnene i ca. 20 minutter. Bruk fingertuppene og lag “hull”/fordypninger i deigen.
- Hell på med Hverdagsoljen i hvert hull og over hele leiven. Bruk rikelig med olivenolje.
- Dryss over med Havsalt fra Camargue og gjerne «black onion seeds» (fås i tyriske/utenlanske grønnsaksbutikker) eller rosmarin.
- Stek focaccia ved 225 grader i 20 minutter.
TILBEREDNING MED SORT OLIVENPATÉ MED TIMIAN
- Forvarm ovnen til 180°C.
- Del focacciaen i skiver og ha disse i ovnen i ca. 10 minutter, inntil de får en gyllen farge.
- Del focaccia-bitene på nytt i passe størrelse og smør på et tynt lag med Sort olivenpaté med timian
Notes
Oppskriften lager 3 brød. Man kan dandere med ulike tilbehør som spekemat eller stekt, kald hvit fisk eller stekt, kald laks.