fbpx

FOCACCIA À LA JULIES MATBLOGG

Lag en rask og enkel focaccia med cherrytomater, oliven og rosmarin. Dypp den i en av våre Grand Cru olivenoljer og balsamico. Hva med å toppe den med litt burrata? Blir ikke bedre enn det!
Forberedelsestid 1 time 50 minutter
Koketid 25 minutter
Total tid 2 timer 15 minutter
Porsjoner 4 porsjoner

Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok

Tilberedning
 

  • Vei opp og bland sammen mel, salt, tørrgjær og sukker i en bakebolle. Tilsett lunket vann og olivenolje, og elt deigen i 10 minutter i kjøkkenmaskin. Eventuelt kan deigen røres for hånd.
  • Deigen skal være klissete og ganske rennende. Dekk til bollen med plastfolie og sett til heving.
  • Når deigen har doblet størrelse er den klar, 30 - 60 minutter.
  • Smør en liten ildfast form på ca 15 x 25 cm med litt olivenolje. Hell deigen over i formen og trykk den ut i alle kanter. Eventuelt kan du lage en friformsfocaccia på et stekebrett kledd med bakepapir. Etterhev 30 minutter.
  • Varm ovnen til 220 grader.
  • Legg cherrytomatene, oliven og rosmarin utover focacciaen. Drypp litt ekstra olivenolje over. Bruk fingertuppene til å lage små hull i deigen, og samtidig trykke ingrediensene litt ned i deigen. Topp med et lite dryss havsalt.
  • Stek focaccia 20 - 25 minutter midt i ovnen.
  • Server nystekt focaccia med burrata og tomater. Dypp i en blanding av First Harvest-olivenolje og julebalsamicoen for en intens smaksopplevelse.
Julies Matblogg

Tilberedning
 

  • Vei opp og bland sammen mel, salt, tørrgjær og sukker i en bakebolle. Tilsett lunket vann og olivenolje, og elt deigen i 10 minutter i kjøkkenmaskin. Eventuelt kan deigen røres for hånd.
  • Deigen skal være klissete og ganske rennende. Dekk til bollen med plastfolie og sett til heving.
  • Når deigen har doblet størrelse er den klar, 30 - 60 minutter.
  • Smør en liten ildfast form på ca 15 x 25 cm med litt olivenolje. Hell deigen over i formen og trykk den ut i alle kanter. Eventuelt kan du lage en friformsfocaccia på et stekebrett kledd med bakepapir. Etterhev 30 minutter.
  • Varm ovnen til 220 grader.
  • Legg cherrytomatene, oliven og rosmarin utover focacciaen. Drypp litt ekstra olivenolje over. Bruk fingertuppene til å lage små hull i deigen, og samtidig trykke ingrediensene litt ned i deigen. Topp med et lite dryss havsalt.
  • Stek focaccia 20 - 25 minutter midt i ovnen.
  • Server nystekt focaccia med burrata og tomater. Dypp i en blanding av First Harvest-olivenolje og julebalsamicoen for en intens smaksopplevelse.
Julies Matblogg