Produkter
Produkter Brukt I Denne Oppskriften:
-
Iannotta Editon Exclusive
olivenoljeLazio, Italia, Oktober 2021
kr 449.00,-
Forberedelsestid 1 hr 40 minKoketid 20 minTotal tid 2 timerPorsjoner 2 brødEnkel
@juliesmatbloggTilberedning
- Ha mel, salt og tørrgjær i bakebollen. Tilsett Olivenolje og halvparten av vannet. Start å elte deigen sammen på lav hastighet
- Når deigen er samlet, tilsettes resten av vannet i en sakte stråle. Elte deigen videre i 8 minutter til ved litt høyere hastighet
- Tilsett de hakkede urtene, og elte videre i 1 minutt til urtene er jevnt fordelt i deigen. Deigen skal være elastisk og ikke henge fast i bakebollen
- Ha litt Olivenolje i en stor bakebolle og tipp deigen over i denne. Dekk til med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse - ca en time
- Dryss litt semulegryn utover benken. Tipp deigen ut, og del i to
- Legg hver deig på hvert sitt stekebrett kledd med bakepapir. Spre deigen utover til en flat oval. Bruk en pizzakutter eller skarp kniv til å lage to kutt diagonalt nedover midten, stopp 2 cm fra hver ende. Lag så 5-6 kutt på hver side, som et blad. Strekk deigen litt ut i alle kanter
- Dekk til med plastfolie og sett til etterheving i 20 minutter. Forvarm ovnen til 220 grader
- Pensle eller drypp ekstra Olivenolje over deigen. Dryss litt tørket oregano på toppen. Stek ett brød av gangen i 15 - 20 minutter
- Pensle med mer Olivenolje og dryss over litt Havsalt mens brødene fortsatt er varme
Ingredienser
Ingredienser
- 500 g hvetemel, tipo 00
- 10 g fint salt
- 7 g tørrgjær
- 2 ss Extra Virgin olivenolje + ekstra til pensling
- 3,5 dl lunket vann
- 2 ss finhakket frisk rosmarin
- 2 ss finhakket oregano
- 2 ss semulegryn til utbaking
- 0,5 ts tørket oregano
- Havsalt til topping
@juliesmatbloggTilberedning
- Ha mel, salt og tørrgjær i bakebollen. Tilsett Olivenolje og halvparten av vannet. Start å elte deigen sammen på lav hastighet
- Når deigen er samlet, tilsettes resten av vannet i en sakte stråle. Elte deigen videre i 8 minutter til ved litt høyere hastighet
- Tilsett de hakkede urtene, og elte videre i 1 minutt til urtene er jevnt fordelt i deigen. Deigen skal være elastisk og ikke henge fast i bakebollen
- Ha litt Olivenolje i en stor bakebolle og tipp deigen over i denne. Dekk til med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse - ca en time
- Dryss litt semulegryn utover benken. Tipp deigen ut, og del i to
- Legg hver deig på hvert sitt stekebrett kledd med bakepapir. Spre deigen utover til en flat oval. Bruk en pizzakutter eller skarp kniv til å lage to kutt diagonalt nedover midten, stopp 2 cm fra hver ende. Lag så 5-6 kutt på hver side, som et blad. Strekk deigen litt ut i alle kanter
- Dekk til med plastfolie og sett til etterheving i 20 minutter. Forvarm ovnen til 220 grader
- Pensle eller drypp ekstra Olivenolje over deigen. Dryss litt tørket oregano på toppen. Stek ett brød av gangen i 15 - 20 minutter
- Pensle med mer Olivenolje og dryss over litt Havsalt mens brødene fortsatt er varme
Relaterte
Oppskrifter
BLÅBÆR OG SOLBÆR MUFFINS MED HAVREGRYN
20 mBakstEn saftig og sunnere vri på muffins som passer utmerket til kaffen, men like god alene
BLÅBÆRMUFFINS
BakstDisse saftige blåbærmuffinsene har en myk og fruktig kjerne av friske blåbær. Kombinasjonen av balsamico og blåbær er helt nydelig! Perfekt å servere til kaffegjestene, på kakebordet i en bursdag eller som en overraskelse i matpakken!
FASTELAVNSBOLLE ALL’ ITALIANA
1 t og 20 mBakstMediumFastelavnsboller er alltid populært! Her har vi laget en italiensk versjon med gul sitronolje og pistasjkrem. Prego!
Velkomstgave til deg!
FÅ 10% RABATT
Meld deg på vårt nyhetsbrev og få en velkomstgave som gir deg -10% ditt neste kjøp.
EPOST-ADRESSE
Lagre handlekurven din?
x