FOUGASSE

Fougasse - Frankrikes focaccia. Fyll dette fine flatbrødet med hva du møtte ønske. Oppskrift utviklet av @juliesmatblogg
image
Forberedelsestid 1 hr 40 min
Koketid 20 min
Total tid 2 timer
Porsjoner 2 brød

Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok

Tilberedning
 

  • Ha mel, salt og tørrgjær i bakebollen. Tilsett Olivenolje og halvparten av vannet. Start å elte deigen sammen på lav hastighet
  • Når deigen er samlet, tilsettes resten av vannet i en sakte stråle. Elte deigen videre i 8 minutter til ved litt høyere hastighet
  • Tilsett de hakkede urtene, og elte videre i 1 minutt til urtene er jevnt fordelt i deigen. Deigen skal være elastisk og ikke henge fast i bakebollen
  • Ha litt Olivenolje i en stor bakebolle og tipp deigen over i denne. Dekk til med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse - ca en time
  • Dryss litt semulegryn utover benken. Tipp deigen ut, og del i to
  • Legg hver deig på hvert sitt stekebrett kledd med bakepapir. Spre deigen utover til en flat oval. Bruk en pizzakutter eller skarp kniv til å lage to kutt diagonalt nedover midten, stopp 2 cm fra hver ende. Lag så 5-6 kutt på hver side, som et blad. Strekk deigen litt ut i alle kanter
  • Dekk til med plastfolie og sett til etterheving i 20 minutter. Forvarm ovnen til 220 grader
  • Pensle eller drypp ekstra Olivenolje over deigen. Dryss litt tørket oregano på toppen. Stek ett brød av gangen i 15 - 20 minutter
  • Pensle med mer Olivenolje og dryss over litt Havsalt mens brødene fortsatt er varme
@juliesmatblogg

Tilberedning
 

  • Ha mel, salt og tørrgjær i bakebollen. Tilsett Olivenolje og halvparten av vannet. Start å elte deigen sammen på lav hastighet
  • Når deigen er samlet, tilsettes resten av vannet i en sakte stråle. Elte deigen videre i 8 minutter til ved litt høyere hastighet
  • Tilsett de hakkede urtene, og elte videre i 1 minutt til urtene er jevnt fordelt i deigen. Deigen skal være elastisk og ikke henge fast i bakebollen
  • Ha litt Olivenolje i en stor bakebolle og tipp deigen over i denne. Dekk til med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse - ca en time
  • Dryss litt semulegryn utover benken. Tipp deigen ut, og del i to
  • Legg hver deig på hvert sitt stekebrett kledd med bakepapir. Spre deigen utover til en flat oval. Bruk en pizzakutter eller skarp kniv til å lage to kutt diagonalt nedover midten, stopp 2 cm fra hver ende. Lag så 5-6 kutt på hver side, som et blad. Strekk deigen litt ut i alle kanter
  • Dekk til med plastfolie og sett til etterheving i 20 minutter. Forvarm ovnen til 220 grader
  • Pensle eller drypp ekstra Olivenolje over deigen. Dryss litt tørket oregano på toppen. Stek ett brød av gangen i 15 - 20 minutter
  • Pensle med mer Olivenolje og dryss over litt Havsalt mens brødene fortsatt er varme
@juliesmatblogg

Velkomstgave til deg!

FÅ 10% RABATT

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få en velkomstgave som gir deg -10% ditt neste kjøp.

EPOST-ADRESSE