Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

FOUGASSE

Fougasse – Frankrikes focaccia! Fyll dette fine flatbrødet med hva du møtte ønske. Oppskrift utviklet av @juliesmatblogg

Totaltid: 2 timer
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Apéritif, Bakst, Olivenlunden 1830 x Julies Matblogg, Tilbehør
Enkel
4

Porsjoner

Fougasse – Frankrikes focaccia! Fyll dette fine flatbrødet med hva du møtte ønske. Oppskrift utviklet av @juliesmatblogg

500 g

hvetemel, tipo 00

10 g

fint salt

7 g

tørrgjær

2 ss

Hverdagsolje + ekstra til pensling

3.5 dl

lunket vann

2 ss

finhakket frisk rosmarin

2 ss

finhakket oregano

2 ss

semulegryn til utbaking

0.5 ts

tørket oregano

Havsalt til topping

1. 

Ha mel, salt og tørrgjær i bakebollen. Tilsett Hverdagsolje og halvparten av vannet. Start å elte deigen sammen på lav hastighet


2. 

Når deigen er samlet, tilsettes resten av vannet i en sakte stråle. Elte deigen videre i 8 minutter til ved litt høyere hastighet


3. 

Tilsett de hakkede urtene, og elte videre i 1 minutt til urtene er jevnt fordelt i deigen. Deigen skal være elastisk og ikke henge fast i bakebollen


4. 

Ha litt Hverdagsolje i en stor bakebolle og tipp deigen over i denne. Dekk til med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse - ca. en time.


5. 

Dryss litt semulegryn utover benken. Tipp deigen ut, og del i to


6. 

Legg hver deig på hvert sitt stekebrett kledd med bakepapir. Spre deigen utover til en flat oval. Bruk en pizzakutter eller skarp kniv til å lage to kutt diagonalt nedover midten, stopp 2 cm fra hver ende. Lag så 5-6 kutt på hver side, som et blad. Strekk deigen litt ut i alle kanter


7. 

Dekk til med plastfolie og sett til etterheving i 20 minutter. Forvarm ovnen til 220 grader


8. 

Pensle eller drypp ekstra Hverdagsolje over deigen. Dryss litt tørket oregano på toppen. Stek ett brød av gangen i 15 - 20 minutter


9. 

Pensle med mer Hverdagsolje og dryss over litt havsalt mens brødene fortsatt er varme


Tilberedning

1. 

Ha mel, salt og tørrgjær i bakebollen. Tilsett Hverdagsolje og halvparten av vannet. Start å elte deigen sammen på lav hastighet


2. 

Når deigen er samlet, tilsettes resten av vannet i en sakte stråle. Elte deigen videre i 8 minutter til ved litt høyere hastighet


3. 

Tilsett de hakkede urtene, og elte videre i 1 minutt til urtene er jevnt fordelt i deigen. Deigen skal være elastisk og ikke henge fast i bakebollen


4. 

Ha litt Hverdagsolje i en stor bakebolle og tipp deigen over i denne. Dekk til med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse - ca. en time.


5. 

Dryss litt semulegryn utover benken. Tipp deigen ut, og del i to


6. 

Legg hver deig på hvert sitt stekebrett kledd med bakepapir. Spre deigen utover til en flat oval. Bruk en pizzakutter eller skarp kniv til å lage to kutt diagonalt nedover midten, stopp 2 cm fra hver ende. Lag så 5-6 kutt på hver side, som et blad. Strekk deigen litt ut i alle kanter


7. 

Dekk til med plastfolie og sett til etterheving i 20 minutter. Forvarm ovnen til 220 grader


8. 

Pensle eller drypp ekstra Hverdagsolje over deigen. Dryss litt tørket oregano på toppen. Stek ett brød av gangen i 15 - 20 minutter


9. 

Pensle med mer Hverdagsolje og dryss over litt havsalt mens brødene fortsatt er varme


Ingridienser

500 g

hvetemel, tipo 00

10 g

fint salt

7 g

tørrgjær

2 ss

Hverdagsolje + ekstra til pensling

3.5 dl

lunket vann

2 ss

finhakket frisk rosmarin

2 ss

finhakket oregano

2 ss

semulegryn til utbaking

0.5 ts

tørket oregano

Havsalt til topping

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter