fbpx

FRISK FISKETARTAR

En frisk fisketartar utarbeidet av Julie fra @juliesmatblogg. Perfekt som smårett eller forrett.
Forberedelsestid 45 minutter
Total tid 45 minutter
Porsjoner 4 porsjoner

Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok

Tilberedning
 

  • Fisk som skal spises rå bør fryses på forhånd. Derfor egner det seg godt med hvit fisk rett fra frysedisken til denne oppskriften. Kutt fisken i tynne skiver og deretter små biter på ca. ½ cm. Legg i en skål og sett det kaldt
  • Skyll fennikelen og del den i to. Skjær bort den nederste stilkdelen. Skjær den i små biter, på samme måte som du ville kuttet en løk. Legg fennikelen i en skål og skvis sitronsaften over. Fyll opp med kaldt vann. La det marineres i 15-20 minutter
  • Den nye økologiske kryddermiksen til fisk består av tørket sitron og lime, rosa og hvitt pepper. Knus krydderet i en morter, eventuelt legg det i en liten pose og klem det flatt med en kjevle eller under en tung gryte. Tilsett olivenolje, sitronbalsamico og salt. Smak eventuelt til med mer salt og sitronbalsamico. Hell marinaden over fisken og bland godt. La det stå 5 minutter, før du fordeler fisken i fire porsjonsskåler
  • Ha chilimajones i en liten pose. Klipp av tuppen og sprøyte små klatter over fisken. Fordel ørret- eller lakserognen over. Avslutt med litt dill på toppen
Julies Matblogg

Tilberedning
 

  • Fisk som skal spises rå bør fryses på forhånd. Derfor egner det seg godt med hvit fisk rett fra frysedisken til denne oppskriften. Kutt fisken i tynne skiver og deretter små biter på ca. ½ cm. Legg i en skål og sett det kaldt
  • Skyll fennikelen og del den i to. Skjær bort den nederste stilkdelen. Skjær den i små biter, på samme måte som du ville kuttet en løk. Legg fennikelen i en skål og skvis sitronsaften over. Fyll opp med kaldt vann. La det marineres i 15-20 minutter
  • Den nye økologiske kryddermiksen til fisk består av tørket sitron og lime, rosa og hvitt pepper. Knus krydderet i en morter, eventuelt legg det i en liten pose og klem det flatt med en kjevle eller under en tung gryte. Tilsett olivenolje, sitronbalsamico og salt. Smak eventuelt til med mer salt og sitronbalsamico. Hell marinaden over fisken og bland godt. La det stå 5 minutter, før du fordeler fisken i fire porsjonsskåler
  • Ha chilimajones i en liten pose. Klipp av tuppen og sprøyte små klatter over fisken. Fordel ørret- eller lakserognen over. Avslutt med litt dill på toppen
Julies Matblogg