Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

FRISK FISKETARTAR

En frisk fisketartar utarbeidet av Julie fra @juliesmatblogg. Perfekt som smårett eller forrett.

4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Apéritif, Forrett, Olivenlunden 1830 x Julies Matblogg
Enkel
4

Porsjoner

En frisk fisketartar utarbeidet av Julie fra @juliesmatblogg. Perfekt som smårett eller forrett.

250 g

skrei/torsk,
evt. annen hvit fisk som hyse, sei eller kveite

1

liten fennikel

1

sitron

1 ss

Økologisk kryddermiks til fisk

2 ss

Balansert olivenolje (som Agrolaguna 2022)

1.5 ss

Balsamico med sitron fra Menton

1 god klype

salt

4 ts

chilimajones

4 ts

ørret- eller lakserogn

et par kvaster frisk dill

1. 

Fisk som skal spises rå bør fryses på forhånd. Derfor egner det seg godt med hvit fisk rett fra frysedisken til denne oppskriften. Kutt fisken i tynne skiver og deretter små biter på ca. ½ cm. Legg i en skål og sett det kaldt


2. 

Skyll fennikelen og del den i to. Skjær bort den nederste stilkdelen. Skjær den i små biter, på samme måte som du ville kuttet en løk. Legg fennikelen i en skål og skvis sitronsaften over. Fyll opp med kaldt vann. La det marineres i 15-20 minutter


3. 

Den nye Økologiske kryddermiksen til fisk består av tørket sitron og lime, rosa og hvitt pepper. Knus krydderet i en morter, eventuelt legg det i en liten pose og klem det flatt med en kjevle eller under en tung gryte. Tilsett Balansert olivenolje, Balsamico med sitron og salt. Smak eventuelt til med mer salt og Balsamico med sitron. Hell marinaden over fisken og bland godt. La det stå 5 minutter, før du fordeler fisken i fire porsjonsskåler


4. 

Ha chilimajones i en liten pose. Klipp av tuppen og sprøyte små klatter over fisken. Fordel ørret- eller lakserognen over. Avslutt med litt dill på toppen


Tilberedning

1. 

Fisk som skal spises rå bør fryses på forhånd. Derfor egner det seg godt med hvit fisk rett fra frysedisken til denne oppskriften. Kutt fisken i tynne skiver og deretter små biter på ca. ½ cm. Legg i en skål og sett det kaldt


2. 

Skyll fennikelen og del den i to. Skjær bort den nederste stilkdelen. Skjær den i små biter, på samme måte som du ville kuttet en løk. Legg fennikelen i en skål og skvis sitronsaften over. Fyll opp med kaldt vann. La det marineres i 15-20 minutter


3. 

Den nye Økologiske kryddermiksen til fisk består av tørket sitron og lime, rosa og hvitt pepper. Knus krydderet i en morter, eventuelt legg det i en liten pose og klem det flatt med en kjevle eller under en tung gryte. Tilsett Balansert olivenolje, Balsamico med sitron og salt. Smak eventuelt til med mer salt og Balsamico med sitron. Hell marinaden over fisken og bland godt. La det stå 5 minutter, før du fordeler fisken i fire porsjonsskåler


4. 

Ha chilimajones i en liten pose. Klipp av tuppen og sprøyte små klatter over fisken. Fordel ørret- eller lakserognen over. Avslutt med litt dill på toppen


ingredienser

250 g

skrei/torsk,
evt. annen hvit fisk som hyse, sei eller kveite

1

liten fennikel

1

sitron

1 ss

Økologisk kryddermiks til fisk

2 ss

Balansert olivenolje (som Agrolaguna 2022)

1.5 ss

Balsamico med sitron fra Menton

1 god klype

salt

4 ts

chilimajones

4 ts

ørret- eller lakserogn

et par kvaster frisk dill

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter