Tilberedning
- Vask og rens grønnsakene som skal fylles. (Ta gjerne vare på kjøttet fra squash og/eller tomat og bruk dette i fyllet)
- Varm opp 2 ss olivenolje i en stekepanne og la løk, kryddermiks, revet squash, hakket sopp, salt og pepper surre i 10 minutter
- Ta pannen bort fra den varme platen og tilsett ricotta, parmesan, hakkede urter og hakkede pinjekjerner eller nøtter. Bland godt sammen
- Fyll grønnsakene med blandingen og sett dem i en ildfast form
- Hakk tomatene i små biter og hell tomatkjøttet over de fylte grønnsakene (eller hell innholdet direkte fra boksen om du bruker hakkede tomater)
- Smak til med salt og pepper og ringle over litt olivenolje før steking
- Stekes på 190°C i 20 til 30 minutter avhengig av størrelsen på grønnsakene
For en versjon med kjøtt, bytt ut ricotta med malt kalvekjøtt og bind fyllet med 1 egg
Ingredienser
• 8 mellomstore grønnsaker som passer til å fylles, som rund squash, paprika eller store tomater.
Til fyllet
- 4 stk squash, vasket og revet
- 50 g sopp, vasket og hakket
- 1 stk løk, skrelles og hakkes
- 2 ss ricotta
- ½ bunt persille, hakkes
- 1 bunt gressløk eller basilikum
- 1 ts pinjekjerner, valnøtter eller ristede cashewnøtter
- 4 stk friske tomater eller 1 boks hakkede tomater
- 4 ss Extra virgin olivenolje
- Parmesan
- Økologisk kryddermiks til pasta og pizza
- salt
- pepper
Tilberedning
- Vask og rens grønnsakene som skal fylles. (Ta gjerne vare på kjøttet fra squash og/eller tomat og bruk dette i fyllet)
- Varm opp 2 ss olivenolje i en stekepanne og la løk, kryddermiks, revet squash, hakket sopp, salt og pepper surre i 10 minutter
- Ta pannen bort fra den varme platen og tilsett ricotta, parmesan, hakkede urter og hakkede pinjekjerner eller nøtter. Bland godt sammen
- Fyll grønnsakene med blandingen og sett dem i en ildfast form
- Hakk tomatene i små biter og hell tomatkjøttet over de fylte grønnsakene (eller hell innholdet direkte fra boksen om du bruker hakkede tomater)
- Smak til med salt og pepper og ringle over litt olivenolje før steking
- Stekes på 190°C i 20 til 30 minutter avhengig av størrelsen på grønnsakene