Tilberedning
- Skrell 2/3 av agurken og del i større terninger
- Del avokadoen i to og ha kjøttet i en mikser sammen med agurkbitene
- Skrell hvitløken, fjern det grønne og ha den i mikseren
- Skrell ingefæren og del i biter. Ha den i sammen med de andre ingrediensene
- Til slutt ha i yoghurt, iskaldt vann, melk og espelette chilipulver
- Kjør det glatt i mikseren i 2 minutter og smak til med Havsalt fra Camargue og nykvernet sort pepper. Tilsett 2 ss olivenolje og 2,5 ss sherryeddik, pisk godt sammen
- Sett suppen i kjøleskapet i 2 timer før servering
- Del eplet og resten av agurken i små terninger og strimle myntebladene. Fordel en del av disse ingredienser i små suppeboller
- Ha gazpachoen i suppebollene og dander med resten av mynteblande og agurk- og eplebitene
- Til slutt ringle cirka ½ ss olivenolje og ½ ss jordbærbalsamico over hver porsjon. Dander med balsamicoperler med sitron. Server iskald
Ingredienser
- ½ stk grønt eple
- ½ bunt mynte
- 1 stk agurk
- 1 stk liten avokado
- 1 stk lite fedd hvitløk
- 2-3 cm ingefær
- Havsalt fra Camargue
- Sort Keralapepper nykvernet
- ½ boks yoghurt naturell
- 0,5 dl lettmelk
- 2 dl iskaldt vann
- 3 knivspisser Espelette Chilipulver AOP
- 2,5 ss Sherryeddik
- 4 ss balansert olivenolje
- 2 ss Jordbærbalsamico
- Balsamicoperler med sitron fra Menton
Tilberedning
- Skrell 2/3 av agurken og del i større terninger
- Del avokadoen i to og ha kjøttet i en mikser sammen med agurkbitene
- Skrell hvitløken, fjern det grønne og ha den i mikseren
- Skrell ingefæren og del i biter. Ha den i sammen med de andre ingrediensene
- Til slutt ha i yoghurt, iskaldt vann, melk og espelette chilipulver
- Kjør det glatt i mikseren i 2 minutter og smak til med Havsalt fra Camargue og nykvernet sort pepper. Tilsett 2 ss olivenolje og 2,5 ss sherryeddik, pisk godt sammen
- Sett suppen i kjøleskapet i 2 timer før servering
- Del eplet og resten av agurken i små terninger og strimle myntebladene. Fordel en del av disse ingredienser i små suppeboller
- Ha gazpachoen i suppebollene og dander med resten av mynteblande og agurk- og eplebitene
- Til slutt ringle cirka ½ ss olivenolje og ½ ss jordbærbalsamico over hver porsjon. Dander med balsamicoperler med sitron. Server iskald