Tilberedning
- Skjær løken i biter
- Skjær hvitløken i 2 og fjern det grønne i midten
- Skrell agurken og skjær den i biter
- Fjern frøene fra paprikaen og skjær den i biter
- Skjær tomatene i båter
- Skrell mangoen og skjær den i biter
- Bland løken, hvitløken, agurken, paprikaen, salt og mangoen i en skål
- Tilsett vann og kjør det glatt med en stavmikser
- Sil gazpachoen og visp den sammen med olivenoljen og mangobalsamico. Sett den i kjøleskap i minst 2 timer
- Server den kaldt og gjerne i små glass
- Hell ca. 1 ts vellagret hvit balsamicoeddik over hvert glass
Notes
*Mangobalsamico kan erstattes med Sherryeddik
Tilsett gjerne 30 g loff i gazpachoen for ytterligere tekstur og smak
Ingredienser
- 0,5 stk liten løk
- ⅓ stk agurk
- 0,5 stk rød paprika
- 1 stk hvitløksfedd
- 5 stk modne tomater
- 0,5 stk gul mango
- 1 ts salt
- 2 dl vann
- 1,5 dl balansert olivenolje
- 2 ss Mangobalsamico*
- Havsalt fra Camargue
- nykvernet rødt Phu Quoc pepper
- Vellagret hvit balsamicoeddik
Tilberedning
- Skjær løken i biter
- Skjær hvitløken i 2 og fjern det grønne i midten
- Skrell agurken og skjær den i biter
- Fjern frøene fra paprikaen og skjær den i biter
- Skjær tomatene i båter
- Skrell mangoen og skjær den i biter
- Bland løken, hvitløken, agurken, paprikaen, salt og mangoen i en skål
- Tilsett vann og kjør det glatt med en stavmikser
- Sil gazpachoen og visp den sammen med olivenoljen og mangobalsamico. Sett den i kjøleskap i minst 2 timer
- Server den kaldt og gjerne i små glass
- Hell ca. 1 ts vellagret hvit balsamicoeddik over hvert glass
Notes
*Mangobalsamico kan erstattes med Sherryeddik
Tilsett gjerne 30 g loff i gazpachoen for ytterligere tekstur og smak