Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

GLASERTE GULRØTTER MED CHEVREKREM OG PUFFET BOKHVETE

En nydelig forrett, helgesnack eller tilbehør til middag. Glaserte gulrøtter i smør og balsamico, med en nydelig chevrekrem og puffet bokhvete. Selvsat toppet med olivenolje!

4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Forrett, Olivenlunden 1830 x Julies Matblogg, Tilbehør
Enkel
4

Porsjoner

En nydelig forrett, helgesnack eller tilbehør til middag. Glaserte gulrøtter i smør og balsamico, med en nydelig chevrekrem og puffet bokhvete. Selvsat toppet med olivenolje!

1 dl

bokhvete

1.5 dl

Hverdagsolje + 1 ss Hverdagsolje

500 g

gulrøtter

25 g

smør

1 ts

Havsalt fra Camargue

0.5 stk

økologisk sitron, saft

2 ss

frisk timian

2 ss

Sort Balsamicoeddik fra Modena vellagret i 20 år eller annen vellagret mørk balsamico

2 ss

Balansert og urtepreget Grand Cru olivenolje, som "20 år i Olivenlunden – økologisk olivenolje fra Coltibuono, Toscana"

valgfritt: krondill til topping

CHEVREKREM

100 g

chevre

200 g

kremost

0.5

økologisk sitron, skall og saft

1 ts

Havsalt fra Camargue

0.5 ts

nykvernet pepper

1 ss

Balansert og urtepreget Grand Cru olivenolje, som "20 år i Olivenlunden – økologisk olivenolje fra Coltibuono, Toscana"

1. 

Start med å lage puffet bokhvete. Legg bokhveten i en stekepanne med 1 ss Hverdagsolje og dekk så vidt med vann. Skru på medium varme og la alt vannet dampe bort til frøene er helt tørre. Varm så opp resten av Hverdagsoljen i en liten kjele til medium-høy temperatur. Legg bokhveten forsiktig nedi og rør rundt med en tresleiv. Friter bokhveten i 2-4 minutter, eller til de får en gyllen farge. Bruk en hullsleiv til å ta dem ut fra oljen, og la det renne av seg på et kjøkkenpapir. Oljen som er igjen kan brukes til å fritere på nytt


2. 

Lag chevrekremen. Ha chevre og kremost i en liten foodprocessor. Rasp sitronskall og skvis saften over. Tilsett havsalt, nykvernet pepper og Balansert og urtepreget olivenolje. Kjør sammen til en jevn krem


3. 

Skrubb gulrøttene godt i kaldt vann, ikke skrell dem! Del små gulrøtter i to, og større i fire


4. 

Smelt smør i en stor stekepanne, medium temperatur. Legg gulrøttene nedi med snittflaten ned. Tilsett salt og en skvis sitronsaft. Surr gulrøttene i 10 minutter, snu på dem underveis. Dryss timianblader over gulrøttene


5. 

Skru ned varmen etter 10 minutter og tilsett Vellagret sort balsamicoeddik. Rist på pannen og gulrøttene for å blande det godt sammen. Stek videre i et par minutter


6. 

Smør chevrekrem utover et fat og dander med gulrøttene oppå. Topp med litt ekstra Balansert og urtepreget olivenolje. Pynt gjerne med litt krondill eller ekstra timian


Tilberedning

1. 

Start med å lage puffet bokhvete. Legg bokhveten i en stekepanne med 1 ss Hverdagsolje og dekk så vidt med vann. Skru på medium varme og la alt vannet dampe bort til frøene er helt tørre. Varm så opp resten av Hverdagsoljen i en liten kjele til medium-høy temperatur. Legg bokhveten forsiktig nedi og rør rundt med en tresleiv. Friter bokhveten i 2-4 minutter, eller til de får en gyllen farge. Bruk en hullsleiv til å ta dem ut fra oljen, og la det renne av seg på et kjøkkenpapir. Oljen som er igjen kan brukes til å fritere på nytt


2. 

Lag chevrekremen. Ha chevre og kremost i en liten foodprocessor. Rasp sitronskall og skvis saften over. Tilsett havsalt, nykvernet pepper og Balansert og urtepreget olivenolje. Kjør sammen til en jevn krem


3. 

Skrubb gulrøttene godt i kaldt vann, ikke skrell dem! Del små gulrøtter i to, og større i fire


4. 

Smelt smør i en stor stekepanne, medium temperatur. Legg gulrøttene nedi med snittflaten ned. Tilsett salt og en skvis sitronsaft. Surr gulrøttene i 10 minutter, snu på dem underveis. Dryss timianblader over gulrøttene


5. 

Skru ned varmen etter 10 minutter og tilsett Vellagret sort balsamicoeddik. Rist på pannen og gulrøttene for å blande det godt sammen. Stek videre i et par minutter


6. 

Smør chevrekrem utover et fat og dander med gulrøttene oppå. Topp med litt ekstra Balansert og urtepreget olivenolje. Pynt gjerne med litt krondill eller ekstra timian


ingredienser

1 dl

bokhvete

1.5 dl

Hverdagsolje + 1 ss Hverdagsolje

500 g

gulrøtter

25 g

smør

1 ts

Havsalt fra Camargue

0.5 stk

økologisk sitron, saft

2 ss

frisk timian

2 ss

Sort Balsamicoeddik fra Modena vellagret i 20 år eller annen vellagret mørk balsamico

2 ss

Balansert og urtepreget Grand Cru olivenolje, som "20 år i Olivenlunden – økologisk olivenolje fra Coltibuono, Toscana"

valgfritt: krondill til topping

CHEVREKREM

100 g

chevre

200 g

kremost

0.5

økologisk sitron, skall og saft

1 ts

Havsalt fra Camargue

0.5 ts

nykvernet pepper

1 ss

Balansert og urtepreget Grand Cru olivenolje, som "20 år i Olivenlunden – økologisk olivenolje fra Coltibuono, Toscana"

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter