Tilberedning
- Start med å lage puffet bokhvete. Legg bokhveten i en stekepanne med 1 ss hverdagsolje og dekk så vidt med vann. Skru på medium varme og la alt vannet dampe bort til frøene er helt tørre. Varm så opp resten av hverdagsoljen i en liten kjele til medium-høy temperatur. Legg bokhveten forsiktig nedi og rør rundt med en tresleiv. Friter bokhveten i 2-4 minutter, eller til de får en gyllen farge. Bruk en hullsleiv til å ta dem ut fra oljen, og la det renne av seg på et kjøkkenpapir. Oljen som er igjen kan brukes til å fritere på nytt
- Lag chevrekremen. Ha chevre og kremost i en liten foodprocessor. Rasp sitronskall og skvis saften over. Tilsett havsalt, nykvernet pepper og olivenolje. Kjør sammen til en jevn krem
- Skrubb gulrøttene godt i kaldt vann, ikke skrell dem! Del små gulrøtter i to, og større i fire
- Smelt smør i en stor stekepanne, medium temperatur. Legg gulrøttene nedi med snittflaten ned. Tilsett salt og en skvis sitronsaft. Surr gulrøttene i 10 minutter, snu på dem underveis. Dryss timianblader over gulrøttene
- Skru ned varmen etter 10 minutter og tilsett sort balsamicoeddik. Rist på pannen og gulrøttene for å blande det godt sammen. Stek videre i et par minutter
- Smør chevrekrem utover et fat og dander med gulrøttene oppå. Topp med litt ekstra olivenolje. Pynt gjerne med litt krondill eller ekstra timian
Ingredienser
- 1 dl bokhvete
- 1,5 dl Hverdagsolje + 1 ss Hverdagsolje
- 500 g gulrøtter
- 25 g smør
- 1 ts Havsalt fra Camargue
- ½ stk økologisk sitron, saft
- 2 ss frisk timian
- 2 ss Sort Balsamicoeddik fra Modena vellagret i 20 år
- 2 ss 20 år i Olivenlunden – økologisk olivenolje fra Coltibuono, Toscana
- Valgfritt: krondill til topping
INGREDIENSER CHEVREKREM
Tilberedning
- Start med å lage puffet bokhvete. Legg bokhveten i en stekepanne med 1 ss hverdagsolje og dekk så vidt med vann. Skru på medium varme og la alt vannet dampe bort til frøene er helt tørre. Varm så opp resten av hverdagsoljen i en liten kjele til medium-høy temperatur. Legg bokhveten forsiktig nedi og rør rundt med en tresleiv. Friter bokhveten i 2-4 minutter, eller til de får en gyllen farge. Bruk en hullsleiv til å ta dem ut fra oljen, og la det renne av seg på et kjøkkenpapir. Oljen som er igjen kan brukes til å fritere på nytt
- Lag chevrekremen. Ha chevre og kremost i en liten foodprocessor. Rasp sitronskall og skvis saften over. Tilsett havsalt, nykvernet pepper og olivenolje. Kjør sammen til en jevn krem
- Skrubb gulrøttene godt i kaldt vann, ikke skrell dem! Del små gulrøtter i to, og større i fire
- Smelt smør i en stor stekepanne, medium temperatur. Legg gulrøttene nedi med snittflaten ned. Tilsett salt og en skvis sitronsaft. Surr gulrøttene i 10 minutter, snu på dem underveis. Dryss timianblader over gulrøttene
- Skru ned varmen etter 10 minutter og tilsett sort balsamicoeddik. Rist på pannen og gulrøttene for å blande det godt sammen. Stek videre i et par minutter
- Smør chevrekrem utover et fat og dander med gulrøttene oppå. Topp med litt ekstra olivenolje. Pynt gjerne med litt krondill eller ekstra timian