Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

GRAVLAKS MED EGGEMOUSSE

Gravlaks er en klassiker i juletiden og en selvfølge på et hvert koldtbord

4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
17-mai, Forrett, Jul
Enkel
4

Porsjoner

Gravlaks er en klassiker i juletiden og en selvfølge på et hvert koldtbord

5 stk

medium store poteter

1 ss

Pestato m/ fersk paprika

2 stk

hardkokte eggeplommer

3 ss

Gul sitronolje

1 ss

Sennep med honning

Havsalt fra Camargue

Espelette Chilipulver AOP

Dill til pynt

1. 

Kok potetene til al dente, og skrell dem varmt. Kjøl ned og sett til side


2. 

Kok eggene i 10-12 minutter og kjøl ned


3. 

Fjern eggeplommen fra eggehviten og mos de


4. 

Del 4 av potetene i skiver som er cirka 1 cm tykke


5. 

Knus den siste poteten med en gaffel og miks med eggeplommene, sennep med honning, pestato med paprika, espelette chilipulver og gul sitronolje


6. 

Ha blandingen i en sprøytepose og sprøyt over potetskivene


7. 

Dander med gravlaks og dill, dryss over havsalt fra Camargue


Tilberedning

1. 

Kok potetene til al dente, og skrell dem varmt. Kjøl ned og sett til side


2. 

Kok eggene i 10-12 minutter og kjøl ned


3. 

Fjern eggeplommen fra eggehviten og mos de


4. 

Del 4 av potetene i skiver som er cirka 1 cm tykke


5. 

Knus den siste poteten med en gaffel og miks med eggeplommene, sennep med honning, pestato med paprika, espelette chilipulver og gul sitronolje


6. 

Ha blandingen i en sprøytepose og sprøyt over potetskivene


7. 

Dander med gravlaks og dill, dryss over havsalt fra Camargue


ingredienser

5 stk

medium store poteter

1 ss

Pestato m/ fersk paprika

2 stk

hardkokte eggeplommer

3 ss

Gul sitronolje

1 ss

Sennep med honning

Havsalt fra Camargue

Espelette Chilipulver AOP

Dill til pynt

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter