Tilberedning
- Forvarm stekeovnen til 175 grader, over- og undervarme. Finn frem 100 g smør som skal romtempereres
- Visp sammen sukker, egg, olje og kefir. Bruk en kjøkkenmaskin med visp eller elektrisk håndvisp. Visp i 2-3 minutter
- Rør sammen hvetemel, bakepulver, vanilje, kanel, kardemomme og salt lett sammen i en annen bolle. Ha det oppi det våte, og rør godt sammen med en slikkepott
- Rasp gulroten og ha det oppi røren til slutt
- Kle en springform eller to brødformer med bakepapir, og hell røren oppi. Stek i ca 45-50 minutter.
- Sjekk med noe tynt og spisst om røren henger igjen, i så fall stek noen minutter til. La kaken avkjøles helt på rist
- Lag ostekremen ved å ha alle ingrediensene i en høy og smal beholder. Det er viktig at kremosten er kjøleskapskald og smøret romtemperert. Bruk en stavmikser til å blande alle ingrediensene sammen
- Fordel pistasjostekremen utover kaken når den er avkjølt. Topp med spiselige blomster eller annen pynt
Equipment
- 28 cm springform/2 stk 1 l brødformer
Ingredienser
INGREDIENSER KAKEBUNN
- 380 g sukker
- 4 stk egg
- 2 dl Hverdagsolje
- 1 dl kefir
- 250 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljepulver
- 2 ts kanel
- 1 ts kardemomme
- 1 ts salt
- 400 g raspet gulrot
INGREDIENSER PISTASJOSTEKREM
Tilberedning
- Forvarm stekeovnen til 175 grader, over- og undervarme. Finn frem 100 g smør som skal romtempereres
- Visp sammen sukker, egg, olje og kefir. Bruk en kjøkkenmaskin med visp eller elektrisk håndvisp. Visp i 2-3 minutter
- Rør sammen hvetemel, bakepulver, vanilje, kanel, kardemomme og salt lett sammen i en annen bolle. Ha det oppi det våte, og rør godt sammen med en slikkepott
- Rasp gulroten og ha det oppi røren til slutt
- Kle en springform eller to brødformer med bakepapir, og hell røren oppi. Stek i ca 45-50 minutter.
- Sjekk med noe tynt og spisst om røren henger igjen, i så fall stek noen minutter til. La kaken avkjøles helt på rist
- Lag ostekremen ved å ha alle ingrediensene i en høy og smal beholder. Det er viktig at kremosten er kjøleskapskald og smøret romtemperert. Bruk en stavmikser til å blande alle ingrediensene sammen
- Fordel pistasjostekremen utover kaken når den er avkjølt. Topp med spiselige blomster eller annen pynt
Equipment
- 28 cm springform/2 stk 1 l brødformer