Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

HASSELNØTTKREM MED LEMON CURD OG SALT BANANKARAMELL

Her har vår kokk laget en nydelig dessert som kombinerer det søte, friske og salte!

Koketid Jeg har all tid i verden
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
17-mai, Dessert
Enkel
4

Porsjoner

Her har vår kokk laget en nydelig dessert som kombinerer det søte, friske og salte!

60 g sukker
200 g banan
0.4 dl melk
2 klyper Hasselnøttsalt
1 stk banan
1 ss Blodappelsinbalsamico
1 ss sitronsaft
2 dl kremfløte
2 ss Lemon curd
4 ts Gul sitronolje
4 ss Hasselnøttkrem med olivenolje
ss melk
Canistrelli med anis
Litt banan til pynt
1. 

Smelt sukker på medium varme i en kasserolle. Knus banan med en gaffel, og rør sammen med melk. Når karamellen har fått en lys farge, tilsett melk/banan og rør godt sammen. Bruk en stavmikser og kjør banankaramellblandingen glatt. Til slutt bland i Hasselnøttsalt og kjøl ned.


2. 

Kutt bananen i terninger og bland med sitronsaft og Blodappelsinbalsamico. Bruk en visp som morter for å knuse bananbitene forsiktig, ikke mos de helt, det skal være noen biter av banan


3. 

Pisk fløte til krem og vend forsiktig inn Lemon curd


4. 

Ha banankaramellen i en sprøytepose og fordel i 4 eller 8 små glass


5. 

Fordel banankompotten over karamellen og strø over knust Canistrelli med anis. Deretter fordel Lemon curd-krem i hvert glass og ha 1 ts Gul sitronolje over Lemon curd-kremen


6. 

Bland sammen melk og Hasselnøttkrem med olivenolje. Ha kremen i en sprøytepose og fordel over hvert glass.


7. 

Dander med banan og dryss over litt Hasselnøttsalt


Tilberedning

1. 

Smelt sukker på medium varme i en kasserolle. Knus banan med en gaffel, og rør sammen med melk. Når karamellen har fått en lys farge, tilsett melk/banan og rør godt sammen. Bruk en stavmikser og kjør banankaramellblandingen glatt. Til slutt bland i Hasselnøttsalt og kjøl ned.


2. 

Kutt bananen i terninger og bland med sitronsaft og Blodappelsinbalsamico. Bruk en visp som morter for å knuse bananbitene forsiktig, ikke mos de helt, det skal være noen biter av banan


3. 

Pisk fløte til krem og vend forsiktig inn Lemon curd


4. 

Ha banankaramellen i en sprøytepose og fordel i 4 eller 8 små glass


5. 

Fordel banankompotten over karamellen og strø over knust Canistrelli med anis. Deretter fordel Lemon curd-krem i hvert glass og ha 1 ts Gul sitronolje over Lemon curd-kremen


6. 

Bland sammen melk og Hasselnøttkrem med olivenolje. Ha kremen i en sprøytepose og fordel over hvert glass.


7. 

Dander med banan og dryss over litt Hasselnøttsalt


Ingridienser

60 g sukker
200 g banan
0.4 dl melk
2 klyper Hasselnøttsalt
1 stk banan
1 ss Blodappelsinbalsamico
1 ss sitronsaft
2 dl kremfløte
2 ss Lemon curd
4 ts Gul sitronolje
4 ss Hasselnøttkrem med olivenolje
ss melk
Canistrelli med anis
Litt banan til pynt

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter