Tilberedning
BANANKARAMELL
- Smelt sukker på medium varme i en kasserolle. Knus banan med en gaffel, og rør sammen med melk. Når karamellen har fått en lys farge, tilsett melk/banan og rør godt sammen. Bruk en stavmikser og kjør banankaramellblandingen glatt. Til slutt bland i Hasselnøttsalt og kjøl ned.
BANANKOMPOTT
- Kutt bananen i terninger og bland med sitronsaft og Blodappelsinbalsamico. Bruk en visp som morter for å knuse bananbitene forsiktig, ikke mos de helt, det skal være noen biter av banan
LEMON CURD-KREM
- Pisk fløte til krem og vend forsiktig inn Lemon curd
- Ha banankaramellen i en sprøytepose og fordel i 4 eller 8 små glass
- Fordel banankompotten over karamellen og strø over knust Canistrelli med anis. Deretter fordel Lemon curd-krem i hvert glass og ha 1 ts Gul sitronolje over Lemon curd-kremen
Ingredienser
BANANKARAMELL
- 60 g sukker
- 200 g banan
- 0,4 dl melk
- 2 klyper Hasselnøttsalt
BANANKOMPOTT
- 1 stk banan
- 1 ss Blodappelsinbalsamico
- 1 ss sitronsaft
LEMON-CURD KREM
- 2 dl kremfløte
- 2 ss Lemon curd
- 4 ts Gul sitronolje
HASSELNØTTKREM
Tilberedning
BANANKARAMELL
- Smelt sukker på medium varme i en kasserolle. Knus banan med en gaffel, og rør sammen med melk. Når karamellen har fått en lys farge, tilsett melk/banan og rør godt sammen. Bruk en stavmikser og kjør banankaramellblandingen glatt. Til slutt bland i Hasselnøttsalt og kjøl ned.
BANANKOMPOTT
- Kutt bananen i terninger og bland med sitronsaft og Blodappelsinbalsamico. Bruk en visp som morter for å knuse bananbitene forsiktig, ikke mos de helt, det skal være noen biter av banan
LEMON CURD-KREM
- Pisk fløte til krem og vend forsiktig inn Lemon curd
- Ha banankaramellen i en sprøytepose og fordel i 4 eller 8 små glass
- Fordel banankompotten over karamellen og strø over knust Canistrelli med anis. Deretter fordel Lemon curd-krem i hvert glass og ha 1 ts Gul sitronolje over Lemon curd-kremen