Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

HVERDAGSBRØD MED OLIVENOLJE UTEN ELTING

Velsmakende og raskt brød som ikke krever elting.

Koketid Jeg har all tid i verden
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Bakst
Enkel
4

Porsjoner

Velsmakende og raskt brød som ikke krever elting.

450 g hvetemel
70 g havregryn
80 g sammalt rug grov
20 g solsikkekjerner
15 g gjær
5.5 dl vann
0.1 dl Hverdagsolje
1. 

Varm opp vannet til 35 grader, rør ut gjæren i vannet, tilsett resten av ingrediensene i rekkefølgen de er oppført, rør sammen med en sleiv til alt er godt blandet.


2. 

Deigen skal være relativt klissete.


3. 

La deigen heve i bollen i cirka 40 minutter på et lunt sted.


4. 

Ha deigen over i en brødform, la den heve cirka 1 time.


5. 

Stek brødet på 210 grader i ca. 35-40 minutter.


6. 

Avkjøl det ferdig stekte brødet på en rist.


Tilberedning

1. 

Varm opp vannet til 35 grader, rør ut gjæren i vannet, tilsett resten av ingrediensene i rekkefølgen de er oppført, rør sammen med en sleiv til alt er godt blandet.


2. 

Deigen skal være relativt klissete.


3. 

La deigen heve i bollen i cirka 40 minutter på et lunt sted.


4. 

Ha deigen over i en brødform, la den heve cirka 1 time.


5. 

Stek brødet på 210 grader i ca. 35-40 minutter.


6. 

Avkjøl det ferdig stekte brødet på en rist.


Ingridienser

450 g hvetemel
70 g havregryn
80 g sammalt rug grov
20 g solsikkekjerner
15 g gjær
5.5 dl vann
0.1 dl Hverdagsolje

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter