Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

HVIT FISK MED RØDBETKREM OG PURRELØK I OLIVENOLJE

Fiskerett med høstlige smaker og farger

Koketid Under 30 min
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Middag
Middels
4

Porsjoner

Fiskerett med høstlige smaker og farger

PURRELØK I OLIVENOLJE

1

liten purreløk

1 dl

Høstolje

1 ss

salt

0.5 l

vann

HELE RETTEN

200 g

steinbitt/torsk

1 ss

Hverdagsolje

Urtesalt til fisk

100 g

selskapserter

2 ss

Balsamico med tranebær

2 ts

Høstolje

4

bringebær

1 ss

blåbær

100 g

tyttebær

200 g

rødbeter

Timut pepper

1. 

Ta vare på det hvite av purreløken og ha det i 30 sekunder i varmt vann og så over i isvann


2. 

Fjern mest mulig vann av purren ved hjelp av et håndkle


3. 

Miks deretter Høstolje og purreløk sammen i ca 40 sekunder med en stavmikser


4. 

Skrell rødbetene og del dem i terninger. Kok dem inntil de er møre


5. 

Ta vare på en liten del av rødbetene til pynt og kjør resten glatt med 2 ss Balsamico med tranebær, 2 ts Høstolje, 2 ss tyttebær, 1 ss blåbær og 4 stk bringebær. Smak til med Urtesalt og nykvernet Timut pepper. Hold rødbet-pureen og rødbet-terningene varme


6. 

Forvell selskapsertene 1 minutt i kokende vann. Kjøl ned i iskaldt vann


7. 

Stek fisken på middels varme i en stekepanne med Hverdagsolje. Det holder med 1-2 minutter på hver side. Smak til med Urtesalt og Timut pepper


8. 

Ha litt Hverdagsolje i en panne og varm opp igjen ertene


9. 

Dander fisk med rødbet-puré, rødbet-terninger, selskapserter og tyttebær på tallerkenen. Til slutt, ringle over purreløk-olivenolje og smak til med nykvernet pepper og Urtesalt til fisk


Tilberedning

1. 

Ta vare på det hvite av purreløken og ha det i 30 sekunder i varmt vann og så over i isvann


2. 

Fjern mest mulig vann av purren ved hjelp av et håndkle


3. 

Miks deretter Høstolje og purreløk sammen i ca 40 sekunder med en stavmikser


4. 

Skrell rødbetene og del dem i terninger. Kok dem inntil de er møre


5. 

Ta vare på en liten del av rødbetene til pynt og kjør resten glatt med 2 ss Balsamico med tranebær, 2 ts Høstolje, 2 ss tyttebær, 1 ss blåbær og 4 stk bringebær. Smak til med Urtesalt og nykvernet Timut pepper. Hold rødbet-pureen og rødbet-terningene varme


6. 

Forvell selskapsertene 1 minutt i kokende vann. Kjøl ned i iskaldt vann


7. 

Stek fisken på middels varme i en stekepanne med Hverdagsolje. Det holder med 1-2 minutter på hver side. Smak til med Urtesalt og Timut pepper


8. 

Ha litt Hverdagsolje i en panne og varm opp igjen ertene


9. 

Dander fisk med rødbet-puré, rødbet-terninger, selskapserter og tyttebær på tallerkenen. Til slutt, ringle over purreløk-olivenolje og smak til med nykvernet pepper og Urtesalt til fisk


ingredienser

PURRELØK I OLIVENOLJE

1

liten purreløk

1 dl

Høstolje

1 ss

salt

0.5 l

vann

HELE RETTEN

200 g

steinbitt/torsk

1 ss

Hverdagsolje

Urtesalt til fisk

100 g

selskapserter

2 ss

Balsamico med tranebær

2 ts

Høstolje

4

bringebær

1 ss

blåbær

100 g

tyttebær

200 g

rødbeter

Timut pepper

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter