Tilberedning
- Forvarmovnen til 180 grader, over- og undervarme. Bland 1liten ss jordbær balsamico med mandlene, og stek dem i 10 minutter. Kjøl ned og sett til side
- Vask limen. Riv skallet og skvis ut 1 ss saft av limen
- Del jordbærene i 4 og finhakk myntebladene
- Lag en dressing av 2 ss fruktig olivenolje, 1 ss limesaft og 2 ss jordbærbalsamico og limeskall. Ha dressingen over jordbærene. La de marinere i 20 minutter i kjøleskapet
- Knus ristede mandler i små biter. Dryss så mynteblader og mandler over de marinerte jordbærene, og smak til med nykvernet sortpepper
- Pynt med balsamicoperler
Ingredienser
- 300 g Jordbær
- 1 stk Lime
- 10-12 stk Mandler
- 1 neve Friske mynteblader
- 2 ss Grand Cru fruktig Olivenolje Kan erstattes med sitronolje
- 2 ss Jordbærbalsamico Kan erstattes med fersken og aprikos balsamico
- Sort pepper Nykvernet
- Balsamicoperler
Tilberedning
- Forvarmovnen til 180 grader, over- og undervarme. Bland 1liten ss jordbær balsamico med mandlene, og stek dem i 10 minutter. Kjøl ned og sett til side
- Vask limen. Riv skallet og skvis ut 1 ss saft av limen
- Del jordbærene i 4 og finhakk myntebladene
- Lag en dressing av 2 ss fruktig olivenolje, 1 ss limesaft og 2 ss jordbærbalsamico og limeskall. Ha dressingen over jordbærene. La de marinere i 20 minutter i kjøleskapet
- Knus ristede mandler i små biter. Dryss så mynteblader og mandler over de marinerte jordbærene, og smak til med nykvernet sortpepper
- Pynt med balsamicoperler