Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

JORDSKOKKSUPPE MED TRØFFEL

Kremet jordskokksuppe med trøffel, passer godt både som forrett og hovedrett. Faller garantert i smak hos alle trøffelelskere!

4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Jul, Suppe
Enkel
4

Porsjoner

Kremet jordskokksuppe med trøffel, passer godt både som forrett og hovedrett. Faller garantert i smak hos alle trøffelelskere!

500 g

jordskokk

2 fedd

hvitløk

1 stk

sjalottløk

1 ss

Hverdagsolje

4 dl

melk

1.5 dl

fløte

3 dl

grønnsakskraft

4 ss

Hvit trøffelolje

Hvitt trøffelsalt

Sort Kerala pepper
2 stk

mandariner* (kan sløyfes)

Parmesankrem med trøffel

*Syrlighet fra stekt mandarin gir en fin kontrast til parmesan, trøffel og jordskokk.

1. 

Hvis du velger å ha med mandarin, skrell mandarinene og del i 16 skiver. Karamelliser mandarinskivene i en “tørr” stekepanne


2. 

Skrell jordskokkene, finhakk sjalottløken og hvitløksfeddene. Fres sjalottløken i en stor gryte med hverdagsolje til den blir blank og tilsett deretter hvitløken. Bland godt sammen


3. 

Tilsett så jordskokkene, melken og grønnsakskraften/vannet. La det småkoke til jordskokkene blir møre. Kjør det glatt med en stavmikser


4. 

Pisk fløten og vend inn 2 ss parmesankrem med trøffel. Ha det i suppen


5. 

Ha 4 karamelliserte mandarinskiver i bunnen av hver bolle og hell suppen over


6. 

Topp med 1 ts parmesankrem med trøffel og 4 mandarinskiver. Til slutt ringle over trøffelolje og smak til med trøffelsalt og nykvernet pepper


Tilberedning

1. 

Hvis du velger å ha med mandarin, skrell mandarinene og del i 16 skiver. Karamelliser mandarinskivene i en “tørr” stekepanne


2. 

Skrell jordskokkene, finhakk sjalottløken og hvitløksfeddene. Fres sjalottløken i en stor gryte med hverdagsolje til den blir blank og tilsett deretter hvitløken. Bland godt sammen


3. 

Tilsett så jordskokkene, melken og grønnsakskraften/vannet. La det småkoke til jordskokkene blir møre. Kjør det glatt med en stavmikser


4. 

Pisk fløten og vend inn 2 ss parmesankrem med trøffel. Ha det i suppen


5. 

Ha 4 karamelliserte mandarinskiver i bunnen av hver bolle og hell suppen over


6. 

Topp med 1 ts parmesankrem med trøffel og 4 mandarinskiver. Til slutt ringle over trøffelolje og smak til med trøffelsalt og nykvernet pepper


ingredienser

500 g

jordskokk

2 fedd

hvitløk

1 stk

sjalottløk

1 ss

Hverdagsolje

4 dl

melk

1.5 dl

fløte

3 dl

grønnsakskraft

4 ss

Hvit trøffelolje

Hvitt trøffelsalt

Sort Kerala pepper
2 stk

mandariner* (kan sløyfes)

Parmesankrem med trøffel

*Syrlighet fra stekt mandarin gir en fin kontrast til parmesan, trøffel og jordskokk.

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter