Tilberedning
- Hvis du velger å ha med mandarin, skrell mandarinene og del i 16 skiver. Karamelliser mandarinskivene i en “tørr” stekepanne
- Skrell jordskokkene, finhakk sjalottløken og hvitløksfeddene. Fres sjalottløken i en stor gryte med hverdagsolje til den blir blank og tilsett deretter hvitløken. Bland godt sammen
- Tilsett så jordskokkene, melken og grønnsakskraften/vannet. La det småkoke til jordskokkene blir møre. Kjør det glatt med en stavmikser
- Pisk fløten og vend inn 2 ss parmesankrem med trøffel. Ha det i suppen
- Ha 4 karamelliserte mandarinskiver i bunnen av hver bolle og hell suppen over
- Topp med 1 ts parmesankrem med trøffel og 4 mandarinskiver. Til slutt ringle over trøffelolje og smak til med trøffelsalt og nykvernet pepper
Ingredienser
- 500 g jordskokk
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk sjalottløk
- 1 ss Hverdagsolje
- 4 dl melk
- 1,5 dl fløte
- 3 dl grønnsakskraft
- 4 ss Hvit trøffelolje
- Hvitt trøffelsalt
- Sort Kerala pepper - nykvernet
- 2 stk mandariner* (kan sløyfes)
- Parmesankrem med trøffel
- *Syrlighet fra stekt mandarin gir en fin kontrast til parmesan, trøffel og jordskokk.
Tilberedning
- Hvis du velger å ha med mandarin, skrell mandarinene og del i 16 skiver. Karamelliser mandarinskivene i en “tørr” stekepanne
- Skrell jordskokkene, finhakk sjalottløken og hvitløksfeddene. Fres sjalottløken i en stor gryte med hverdagsolje til den blir blank og tilsett deretter hvitløken. Bland godt sammen
- Tilsett så jordskokkene, melken og grønnsakskraften/vannet. La det småkoke til jordskokkene blir møre. Kjør det glatt med en stavmikser
- Pisk fløten og vend inn 2 ss parmesankrem med trøffel. Ha det i suppen
- Ha 4 karamelliserte mandarinskiver i bunnen av hver bolle og hell suppen over
- Topp med 1 ts parmesankrem med trøffel og 4 mandarinskiver. Til slutt ringle over trøffelolje og smak til med trøffelsalt og nykvernet pepper