Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

JULETORSK MED BALSAMICOSAUS OG PERSILLEROTPURÈ

Fisk og sjømat smaker fantastisk i julen som et alternativ til mektige, kjøttrike retter. Prøv denne varianten med balsamicosaus og persillerotpurè.

4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Jul, Middag
Enkel
4

Porsjoner

Fisk og sjømat smaker fantastisk i julen som et alternativ til mektige, kjøttrike retter. Prøv denne varianten med balsamicosaus og persillerotpurè.

2 ss finhakket sjalottløk
0.5 dl Julebalsamico
0.2 dl Bringebæreddik
1.5 dl rødvin
1 ss Rødbetconfit
3 ss First Harvest
økologisk Hvitt Pepper fra Kerala
Havsalt fra Camargue
7.5 dl melk
12 stk laurbærblad
12 stk persillerøtter
4 stk juletorsk – skivet
4 stk purreløk
1 neve persille
vann
1 dl rømme
1.5 ss Sennep med honning
Juleolje
nykvernet økologisk Hvitt Pepper fra Kerala
Havsalt fra Camargue
poteter
persillerotpuré
balsamicosaus
1. 

Kok sjalottløk med balsamico og bringebæreddik og reduser til halvparten, deretter tilsett rødvin i sausen og fortsett å redusere i 10 minutter


2. 

Bland rødbetconfit i balsamico-reduksjonen


3. 

Kjør sausen glatt med en stavmikser og spe gradvis i 3 ss olivenolje


4. 

Smak til med hvitt pepper og havsalt fra Camargue


5. 

Hold sausen varm


6. 

Skrell persillerøttene og del dem i store terninger


7. 

Varm opp melk med laurbærblad til rett under kokepunktet


8. 

Trekk persillerøttene


9. 

Når persillerøttene er møre, lag en puré med melk. Smak til med havsalt fra Camargue og nykvernet pepper


10. 

Hold puréen varm


11. 

Pisk opp rømme, bland forsiktig inn sennep med honning og 1 ss olivenolje


12. 

Smak til med nykvernet hvitt pepper og havsalt fra Camargue. Settes til side kjølig


13. 

Del opp purreløken i 3-4 cm lange biter. Kok disse i saltet vann, cirka 3-4 minutter


14. 

Ha litt olivenolje over og hold dem varme


15. 

Dryss med finhakket persille


16. 

Kok potetene i saltet vann til de er møre. Ha litt olivenolje over og hold dem varme


17. 

Dryss over gressløk


18. 

Trekk torsken i godt saltet vann


19. 

Anrett retten på glovarme tallerkener


20. 

Først ha en 1 liten ss rømmesennep i midten av tallerkenen


21. 

Deretter ha torsken over, anrett med purreløk og små poteter


22. 

Øs den varme balsamicosausen over fisken


23. 

Server umiddelbart


Tilberedning

1. 

Kok sjalottløk med balsamico og bringebæreddik og reduser til halvparten, deretter tilsett rødvin i sausen og fortsett å redusere i 10 minutter


2. 

Bland rødbetconfit i balsamico-reduksjonen


3. 

Kjør sausen glatt med en stavmikser og spe gradvis i 3 ss olivenolje


4. 

Smak til med hvitt pepper og havsalt fra Camargue


5. 

Hold sausen varm


6. 

Skrell persillerøttene og del dem i store terninger


7. 

Varm opp melk med laurbærblad til rett under kokepunktet


8. 

Trekk persillerøttene


9. 

Når persillerøttene er møre, lag en puré med melk. Smak til med havsalt fra Camargue og nykvernet pepper


10. 

Hold puréen varm


11. 

Pisk opp rømme, bland forsiktig inn sennep med honning og 1 ss olivenolje


12. 

Smak til med nykvernet hvitt pepper og havsalt fra Camargue. Settes til side kjølig


13. 

Del opp purreløken i 3-4 cm lange biter. Kok disse i saltet vann, cirka 3-4 minutter


14. 

Ha litt olivenolje over og hold dem varme


15. 

Dryss med finhakket persille


16. 

Kok potetene i saltet vann til de er møre. Ha litt olivenolje over og hold dem varme


17. 

Dryss over gressløk


18. 

Trekk torsken i godt saltet vann


19. 

Anrett retten på glovarme tallerkener


20. 

Først ha en 1 liten ss rømmesennep i midten av tallerkenen


21. 

Deretter ha torsken over, anrett med purreløk og små poteter


22. 

Øs den varme balsamicosausen over fisken


23. 

Server umiddelbart


Ingridienser

2 ss finhakket sjalottløk
0.5 dl Julebalsamico
0.2 dl Bringebæreddik
1.5 dl rødvin
1 ss Rødbetconfit
3 ss First Harvest
økologisk Hvitt Pepper fra Kerala
Havsalt fra Camargue
7.5 dl melk
12 stk laurbærblad
12 stk persillerøtter
4 stk juletorsk – skivet
4 stk purreløk
1 neve persille
vann
1 dl rømme
1.5 ss Sennep med honning
Juleolje
nykvernet økologisk Hvitt Pepper fra Kerala
Havsalt fra Camargue
poteter
persillerotpuré
balsamicosaus

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter