Tilberedning
- Forvarm ovnen til 160 grader
Farse
- Ha brødskivene i vann, og rosinene i cognac
- Finhakk løk og hvitløk, og strimle persillebladene
- Skjær aprikos i skiver og ha dem sammen med rosinene i cognac
- Grovhakk mandlene, knus sort pepper i en morter
- Trykk vannet fra brødskivene, og bland dem sammen med karbonadedeig, egg, persille, løk, og hvitløk
- Bland det sammen med hendene til en homogen blanding
- Tilsett deretter aprikosene og rosinene med cognac, balsamico og mandler. Bland sammen
- Smak til med espelette chilipulver AOP, havsalt fra Camargue og sort pepper
Kalkun
- Fyll kalkunen med farse
- Lukk kalkunen med kjøkkentråd (farsen skal ikke komme ut under stekingen)
- Pensle kalkunen med hverdagsolje, og ha den i en ildfast form med litt vann
- Stekes i cirka 2,5- 3 timer
- Øs stekekraft over kalkunen under stekingen
- Snu kalkunen halvveis i stekingen
- La kalkunen hvile i 15-20 minutter før servering
- Skjær fine fileter av kalkunen og server med honningglaserte poteter
Poteter
- Kok potetene til de er akkurat gjennomkokte
- Hell av vannet og sett gryten tilbake på ovnen slik at resten av vannet damper vekk
- Bland sammen balsamico, honning, provenceurter og havsalt i en skål. Rør inn olivenoljen til slutt
- Ha blandingen over de kokte potetene og la dem stå å surre på svak varme i 15 minutter
- Ha potetene i en ildfast form og etterstek i ovnen på 180 grader
- Rett før servering kan du ha dem kort under grillen for å gi dem en ekstra gylden farge
Ingredienser
- 5 kg kalkun
Til farse
- 300 g karbonadedeig
- 75 g tørket aprikos
- 50 g rosiner
- 100 g mandler
- 1 stk løk
- ½ bunt persille
- 3 fedd hvitløk
- 1 stk egg
- 1 dl cognac
- 0,5 dl Julebalsamico
- 6 skiver brød
- Havsalt fra Camargue
- ½ ts Økologisk sort pepper fra Kerala
- ¼ ts Espelette Chilipulver AOP
Til honningglaserte poteter
- 32 stk små mandelpoteter
- 6 ss Julebalsamico
- 6 ss Kastanjehonning
- 4 ts Provenceurter
- 16 ss Hverdagsolje
- 4-5 klyper Havsalt fra Camargue
Tilberedning
- Forvarm ovnen til 160 grader
Farse
- Ha brødskivene i vann, og rosinene i cognac
- Finhakk løk og hvitløk, og strimle persillebladene
- Skjær aprikos i skiver og ha dem sammen med rosinene i cognac
- Grovhakk mandlene, knus sort pepper i en morter
- Trykk vannet fra brødskivene, og bland dem sammen med karbonadedeig, egg, persille, løk, og hvitløk
- Bland det sammen med hendene til en homogen blanding
- Tilsett deretter aprikosene og rosinene med cognac, balsamico og mandler. Bland sammen
- Smak til med espelette chilipulver AOP, havsalt fra Camargue og sort pepper
Kalkun
- Fyll kalkunen med farse
- Lukk kalkunen med kjøkkentråd (farsen skal ikke komme ut under stekingen)
- Pensle kalkunen med hverdagsolje, og ha den i en ildfast form med litt vann
- Stekes i cirka 2,5- 3 timer
- Øs stekekraft over kalkunen under stekingen
- Snu kalkunen halvveis i stekingen
- La kalkunen hvile i 15-20 minutter før servering
- Skjær fine fileter av kalkunen og server med honningglaserte poteter
Poteter
- Kok potetene til de er akkurat gjennomkokte
- Hell av vannet og sett gryten tilbake på ovnen slik at resten av vannet damper vekk
- Bland sammen balsamico, honning, provenceurter og havsalt i en skål. Rør inn olivenoljen til slutt
- Ha blandingen over de kokte potetene og la dem stå å surre på svak varme i 15 minutter
- Ha potetene i en ildfast form og etterstek i ovnen på 180 grader
- Rett før servering kan du ha dem kort under grillen for å gi dem en ekstra gylden farge