Tilberedning
TILBEREDNING RØDBETCONFITSAUS
- Fres sjalottløken blank med hverdagsolje i 2-3 minutter i en medium varm panne
- Tilsett rødbetconfit og fortsett å frese i 1 minutt til
- Deretter ha i balsamico, rødvin, kjøttkraft, karvefrø og laurbærblad. La det småkoke i cirka 10 minutter
- Hold sausen varm i en liten kasserolle
TILBEREDNING KJØTTBOLLER
- Grovhakk både persillebladene og timianen
- Varm opp melken og tilsett espelette chilipulver, 3-4 klyper urtesalt til kjøtt, laurbærblad, nykvernet sort pepper og tilsett urter. La det trekke i 30 minutter, deretter sil det hele
- Hell blandingen over det tørre brødet. La det trekke
- Bland kjøttdeig sammen med egg, aromatisert brød og balsamico
- Form kjøttboller og stek dem i stekepanne eller i ovnen
TILBEREDNING RØRTE TYTTEBÆR
- Skrell eplet og del det i små terninger
- Bland sammen tyttebær med balsamico, epleterninger og sukker til en syltetøykonsistens
TILBEREDNING SENNEPSSAUS
- Knus pepper og koriander grovt i en morter
- Fres sjalottløk i hverdagsolje i 2-3 minutter til den er blank
- Tilsett hvitvin og koriander, pepper og hvitløk knust med skall
- Reduser det hele til all hvitvinen er fordampet
- Tilsett kjøttkraft, 1 ss sennep m/honning og balsamico. La det småkoke i 10 minutter
- Tilsett fløte og 2 ss sennep m/honning
- Bland kjøttbollene i sausen
Notes
*Julebalsamico kan erstattes med 12 års lagret Balsamico
Ingredienser
INGREDIENSER KJØTTBOLLER
- 400 g kjøttdeig
- 1 dl melk
- 1 ss persilleblad
- 1 ss timian
- laurbærblad
- 1 skive gammelt eller tørt brød
- 1 ts nykvernet Økologisk sort pepper fra Kerala
- ½ ts Espelette Chilipulver AOP
- Urtesalt til kjøtt
- 1 stk egg
- 2 ss Julebalsamico*
- Hverdagsolje
INGREDIENSER SENNEPSSAUS
- 2 stk sjalottløk
- 3 ss Hverdagsolje
- 1 ss Økologisk svart pepper fra Kerala
- 1 ss Økologisk hvitt pepper fra Kerala
- 1 ss korianderfrø eller ½ ss korianderpulver
- 2 fedd hvitløk
- 2,5 dl hvitvin
- 3 ss Sennep m/ honning
- 2 ss Julebalsamico*
- 1,5 dl kjøttkraft
- 50 g fløte
INGREDIENSER RØDBETCONFITSAUS
- 2 ss finhakket sjalottløk
- 1 ss Hverdagsolje
- 2 ss Rødbetconfit
- 2 - 3 ss Julebalsamico*
- 1 dl rødvin
- 1 dl kjøttkraft
- 2 stk laurbærblad
- 1 ts karvefrø
- nykvernet Økologisk sort pepper fra Kerala
INGREDIENSER RØRTE TYTTEBÆR
- 500 g tyttebær
- 2 ss 12 års lagret Balsamico
- 100 g sukker
- ½ stk rødt eple
Tilberedning
TILBEREDNING RØDBETCONFITSAUS
- Fres sjalottløken blank med hverdagsolje i 2-3 minutter i en medium varm panne
- Tilsett rødbetconfit og fortsett å frese i 1 minutt til
- Deretter ha i balsamico, rødvin, kjøttkraft, karvefrø og laurbærblad. La det småkoke i cirka 10 minutter
- Hold sausen varm i en liten kasserolle
TILBEREDNING KJØTTBOLLER
- Grovhakk både persillebladene og timianen
- Varm opp melken og tilsett espelette chilipulver, 3-4 klyper urtesalt til kjøtt, laurbærblad, nykvernet sort pepper og tilsett urter. La det trekke i 30 minutter, deretter sil det hele
- Hell blandingen over det tørre brødet. La det trekke
- Bland kjøttdeig sammen med egg, aromatisert brød og balsamico
- Form kjøttboller og stek dem i stekepanne eller i ovnen
TILBEREDNING RØRTE TYTTEBÆR
- Skrell eplet og del det i små terninger
- Bland sammen tyttebær med balsamico, epleterninger og sukker til en syltetøykonsistens
TILBEREDNING SENNEPSSAUS
- Knus pepper og koriander grovt i en morter
- Fres sjalottløk i hverdagsolje i 2-3 minutter til den er blank
- Tilsett hvitvin og koriander, pepper og hvitløk knust med skall
- Reduser det hele til all hvitvinen er fordampet
- Tilsett kjøttkraft, 1 ss sennep m/honning og balsamico. La det småkoke i 10 minutter
- Tilsett fløte og 2 ss sennep m/honning
- Bland kjøttbollene i sausen
Notes
*Julebalsamico kan erstattes med 12 års lagret Balsamico