KJØTTBOLLER MED RØRTE TYTTEBÆR, RØDBETCONFITSAUS OG SENNEPSSAUS

Dette er en skikkelig god høst og vinterrett med mange gode smaker. Prøv denne varianten med rødbetconfitsaus og sennepsaus, vi tørr nesten garantere at den vil falle i smak!
87. Kjottboller med saus scaled
Koketid 2 timer
Total tid 2 timer
Porsjoner 4 porsjoner
Hva lager du Middag

Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok

Tilberedning
 

TILBEREDNING RØDBETCONFITSAUS

  • Fres sjalottløken blank med hverdagsolje i 2-3 minutter i en medium varm panne
  • Tilsett rødbetconfit og fortsett å frese i 1 minutt til
  • Deretter ha i balsamico, rødvin, kjøttkraft, karvefrø og laurbærblad. La det småkoke i cirka 10 minutter
  • Hold sausen varm i en liten kasserolle

TILBEREDNING KJØTTBOLLER

  • Grovhakk både persillebladene og timianen
  • Varm opp melken og tilsett espelette chilipulver, 3-4 klyper urtesalt til kjøtt, laurbærblad, nykvernet sort pepper og tilsett urter. La det trekke i 30 minutter, deretter sil det hele
  • Hell blandingen over det tørre brødet. La det trekke
  • Bland kjøttdeig sammen med egg, aromatisert brød og balsamico
  • Form kjøttboller og stek dem i stekepanne eller i ovnen

TILBEREDNING RØRTE TYTTEBÆR

  • Skrell eplet og del det i små terninger
  • Bland sammen tyttebær med balsamico, epleterninger og sukker til en syltetøykonsistens

TILBEREDNING SENNEPSSAUS

  • Knus pepper og koriander grovt i en morter
  • Fres sjalottløk i hverdagsolje i 2-3 minutter til den er blank
  • Tilsett hvitvin og koriander, pepper og hvitløk knust med skall
  • Reduser det hele til all hvitvinen er fordampet
  • Tilsett kjøttkraft, 1 ss sennep m/honning og balsamico. La det småkoke i 10 minutter
  • Tilsett fløte og 2 ss sennep m/honning
  • Bland kjøttbollene i sausen

Notes

*Julebalsamico kan erstattes med 12 års lagret Balsamico

Tilberedning
 

TILBEREDNING RØDBETCONFITSAUS

  • Fres sjalottløken blank med hverdagsolje i 2-3 minutter i en medium varm panne
  • Tilsett rødbetconfit og fortsett å frese i 1 minutt til
  • Deretter ha i balsamico, rødvin, kjøttkraft, karvefrø og laurbærblad. La det småkoke i cirka 10 minutter
  • Hold sausen varm i en liten kasserolle

TILBEREDNING KJØTTBOLLER

  • Grovhakk både persillebladene og timianen
  • Varm opp melken og tilsett espelette chilipulver, 3-4 klyper urtesalt til kjøtt, laurbærblad, nykvernet sort pepper og tilsett urter. La det trekke i 30 minutter, deretter sil det hele
  • Hell blandingen over det tørre brødet. La det trekke
  • Bland kjøttdeig sammen med egg, aromatisert brød og balsamico
  • Form kjøttboller og stek dem i stekepanne eller i ovnen

TILBEREDNING RØRTE TYTTEBÆR

  • Skrell eplet og del det i små terninger
  • Bland sammen tyttebær med balsamico, epleterninger og sukker til en syltetøykonsistens

TILBEREDNING SENNEPSSAUS

  • Knus pepper og koriander grovt i en morter
  • Fres sjalottløk i hverdagsolje i 2-3 minutter til den er blank
  • Tilsett hvitvin og koriander, pepper og hvitløk knust med skall
  • Reduser det hele til all hvitvinen er fordampet
  • Tilsett kjøttkraft, 1 ss sennep m/honning og balsamico. La det småkoke i 10 minutter
  • Tilsett fløte og 2 ss sennep m/honning
  • Bland kjøttbollene i sausen

Notes

*Julebalsamico kan erstattes med 12 års lagret Balsamico

Velkomstgave til deg!

FÅ 10% RABATT

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få en velkomstgave som gir deg -10% ditt neste kjøp.

EPOST-ADRESSE