KORSIKANSK GRYTE MED OLIVEN

Smaksrik, varmende gryte - perfekt for denne årstiden!
header kjott
Forberedelsestid 30 min
Koketid 2 timer
Total tid 2 timer 30 min
Porsjoner 6 porsjoner
Hva lager du Middag

Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok

Tilberedning
 

  • Del kalvekjøttet i store biter, baconet i 5 biter, strimle løken, hakk seleristangen i grove biter og kjør mandlene i en mikser til pulver form
  • Ha 2 ss Hverdagsolje i en gryte og brun kalvekjøttet til det får en gyllen farge. Ta det ut av gryten
  • I en annen kasserolle, varm og flamber vinen
  • I en gryte, fres løken med 2 ss Hverdagsolje, deretter tilsett 2 hvitløksfedd, seleristang og bacon i 2-3 minutter
  • Tilsett tomatpuré og kalvekjøtt
  • Fortsett å røre inn og stek i 2-3 minutter. Etterpå ha flambert vin, timianstilker og laurbærblad i gryten
  • Tilsett vann – akkurat nok til å dekke kjøttet, og rasp over skallet av en kvart appelsin
  • Kok opp og la det småkoke på svak varme i 2 til 2,5 timer. Etter 1 time, tilsett oliven i gryten
  • Bland litt kraft fra gryten med mandelpulveret og ha det tilbake i gryten med det siste hvitløksfeddet. Smak til med nykvernet Sort pepper og Havsalt fra Camargue. Fortsett å småkoke i 10 minutter til
  • Server med en gang eller neste dag. Ringle 1-2 ss First Harvest over hver porsjon før servering
    kjott
Olivier Pean

Tilberedning
 

  • Del kalvekjøttet i store biter, baconet i 5 biter, strimle løken, hakk seleristangen i grove biter og kjør mandlene i en mikser til pulver form
  • Ha 2 ss Hverdagsolje i en gryte og brun kalvekjøttet til det får en gyllen farge. Ta det ut av gryten
  • I en annen kasserolle, varm og flamber vinen
  • I en gryte, fres løken med 2 ss Hverdagsolje, deretter tilsett 2 hvitløksfedd, seleristang og bacon i 2-3 minutter
  • Tilsett tomatpuré og kalvekjøtt
  • Fortsett å røre inn og stek i 2-3 minutter. Etterpå ha flambert vin, timianstilker og laurbærblad i gryten
  • Tilsett vann – akkurat nok til å dekke kjøttet, og rasp over skallet av en kvart appelsin
  • Kok opp og la det småkoke på svak varme i 2 til 2,5 timer. Etter 1 time, tilsett oliven i gryten
  • Bland litt kraft fra gryten med mandelpulveret og ha det tilbake i gryten med det siste hvitløksfeddet. Smak til med nykvernet Sort pepper og Havsalt fra Camargue. Fortsett å småkoke i 10 minutter til
  • Server med en gang eller neste dag. Ringle 1-2 ss First Harvest over hver porsjon før servering
    kjott
Olivier Pean

Velkomstgave til deg!

FÅ 10% RABATT

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få en velkomstgave som gir deg -10% ditt neste kjøp.

EPOST-ADRESSE