Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

KORSIKANSK GRYTE MED OLIVEN

Smaksrik, varmende gryte – perfekt for denne årstiden!

Koketid Jeg har all tid i verden
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Middag
Middels
4

Porsjoner

Smaksrik, varmende gryte – perfekt for denne årstiden!

1 kg kalvekjøtt
3 skiver røkt bacon
160 g Leccino oliven uten stein
3 ss tomatpuré
1 liten løk
1 seleristang i biter
1 glass rosevin eller lett rødvin
3 hvitløksfedd
1.9 laurbærblad
4 timianstilker
3 ss mandler
0.1 økologisk appelsin - kun skallet
4 ss Hverdagsolje
nykvernet Sort pepper
Havsalt fra Camargue
6 ss First Harvest
1. 

Del kalvekjøttet i store biter, baconet i 5 biter, strimle løken, hakk seleristangen i grove biter og kjør mandlene i en mikser til pulver form


2. 

Ha 2 ss Hverdagsolje i en gryte og brun kalvekjøttet til det får en gyllen farge. Ta det ut av gryten


3. 

I en annen kasserolle, varm og flamber vinen


4. 

I en gryte, fres løken med 2 ss Hverdagsolje, deretter tilsett 2 hvitløksfedd, seleristang og bacon i 2-3 minutter


5. 

Tilsett tomatpuré og kalvekjøtt


6. 

Fortsett å røre inn og stek i 2-3 minutter. Etterpå ha flambert vin, timianstilker og laurbærblad i gryten


7. 

Tilsett vann – akkurat nok til å dekke kjøttet, og rasp over skallet av en kvart appelsin


8. 

Kok opp og la det småkoke på svak varme i 2 til 2,5 timer. Etter 1 time, tilsett oliven i gryten


9. 

Bland litt kraft fra gryten med mandelpulveret og ha det tilbake i gryten med det siste hvitløksfeddet. Smak til med nykvernet Sort pepper og Havsalt fra Camargue. Fortsett å småkoke i 10 minutter til


10. 

Server med en gang eller neste dag. Ringle 1-2 ss First Harvest over hver porsjon før servering


Tilberedning

1. 

Del kalvekjøttet i store biter, baconet i 5 biter, strimle løken, hakk seleristangen i grove biter og kjør mandlene i en mikser til pulver form


2. 

Ha 2 ss Hverdagsolje i en gryte og brun kalvekjøttet til det får en gyllen farge. Ta det ut av gryten


3. 

I en annen kasserolle, varm og flamber vinen


4. 

I en gryte, fres løken med 2 ss Hverdagsolje, deretter tilsett 2 hvitløksfedd, seleristang og bacon i 2-3 minutter


5. 

Tilsett tomatpuré og kalvekjøtt


6. 

Fortsett å røre inn og stek i 2-3 minutter. Etterpå ha flambert vin, timianstilker og laurbærblad i gryten


7. 

Tilsett vann – akkurat nok til å dekke kjøttet, og rasp over skallet av en kvart appelsin


8. 

Kok opp og la det småkoke på svak varme i 2 til 2,5 timer. Etter 1 time, tilsett oliven i gryten


9. 

Bland litt kraft fra gryten med mandelpulveret og ha det tilbake i gryten med det siste hvitløksfeddet. Smak til med nykvernet Sort pepper og Havsalt fra Camargue. Fortsett å småkoke i 10 minutter til


10. 

Server med en gang eller neste dag. Ringle 1-2 ss First Harvest over hver porsjon før servering


Ingridienser

1 kg kalvekjøtt
3 skiver røkt bacon
160 g Leccino oliven uten stein
3 ss tomatpuré
1 liten løk
1 seleristang i biter
1 glass rosevin eller lett rødvin
3 hvitløksfedd
1.9 laurbærblad
4 timianstilker
3 ss mandler
0.1 økologisk appelsin - kun skallet
4 ss Hverdagsolje
nykvernet Sort pepper
Havsalt fra Camargue
6 ss First Harvest

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter