Produkter
Produkter Brukt I Denne Oppskriften:
-
NYHET!
First Harvest
olivenoljeItalia, 2. oktober 2022
kr 549.00,-
Legg i handlekurv-
GULLVINNER
Hverdagsolje
olivenolje - 750mlHellas, 2021
kr 329.00,-
Legg i handlekurv-
Pepperkvern
kr 179.00,-
Legg i handlekurv-
Sort Kampotpepper
Kambodsja
kr 89.00,-
Legg i handlekurv-
Havsalt fra Camargue
Camargue, Frankrike
kr 109.00,-
Forberedelsestid 30 minKoketid 2 timerTotal tid 2 timer 30 minPorsjoner 6 porsjonerMedium
Hva lager du MiddagOlivier PeanTilberedning
- Del kalvekjøttet i store biter, baconet i 5 biter, strimle løken, hakk seleristangen i grove biter og kjør mandlene i en mikser til pulver form
- Ha 2 ss Hverdagsolje i en gryte og brun kalvekjøttet til det får en gyllen farge. Ta det ut av gryten
- I en annen kasserolle, varm og flamber vinen
- I en gryte, fres løken med 2 ss Hverdagsolje, deretter tilsett 2 hvitløksfedd, seleristang og bacon i 2-3 minutter
- Tilsett tomatpuré og kalvekjøtt
- Fortsett å røre inn og stek i 2-3 minutter. Etterpå ha flambert vin, timianstilker og laurbærblad i gryten
- Tilsett vann – akkurat nok til å dekke kjøttet, og rasp over skallet av en kvart appelsin
- Kok opp og la det småkoke på svak varme i 2 til 2,5 timer. Etter 1 time, tilsett oliven i gryten
- Bland litt kraft fra gryten med mandelpulveret og ha det tilbake i gryten med det siste hvitløksfeddet. Smak til med nykvernet Sort pepper og Havsalt fra Camargue. Fortsett å småkoke i 10 minutter til
- Server med en gang eller neste dag. Ringle 1-2 ss First Harvest over hver porsjon før servering
Ingredienser
Ingredienser
- 1 kg kalvekjøtt
- 3 skiver røkt bacon
- 160 g Leccino oliven uten stein
- 3 ss tomatpuré
- 1 liten løk
- 1 seleristang i biter
- 1 glass rosevin eller lett rødvin
- 3 hvitløksfedd
- 2 laurbærblad
- 4 timianstilker
- 3 ss mandler
- ¼ økologisk appelsin - kun skallet
- 4 ss Hverdagsolje
- nykvernet Sort pepper
- Havsalt fra Camargue
- 6 ss First Harvest
Olivier PeanTilberedning
- Del kalvekjøttet i store biter, baconet i 5 biter, strimle løken, hakk seleristangen i grove biter og kjør mandlene i en mikser til pulver form
- Ha 2 ss Hverdagsolje i en gryte og brun kalvekjøttet til det får en gyllen farge. Ta det ut av gryten
- I en annen kasserolle, varm og flamber vinen
- I en gryte, fres løken med 2 ss Hverdagsolje, deretter tilsett 2 hvitløksfedd, seleristang og bacon i 2-3 minutter
- Tilsett tomatpuré og kalvekjøtt
- Fortsett å røre inn og stek i 2-3 minutter. Etterpå ha flambert vin, timianstilker og laurbærblad i gryten
- Tilsett vann – akkurat nok til å dekke kjøttet, og rasp over skallet av en kvart appelsin
- Kok opp og la det småkoke på svak varme i 2 til 2,5 timer. Etter 1 time, tilsett oliven i gryten
- Bland litt kraft fra gryten med mandelpulveret og ha det tilbake i gryten med det siste hvitløksfeddet. Smak til med nykvernet Sort pepper og Havsalt fra Camargue. Fortsett å småkoke i 10 minutter til
- Server med en gang eller neste dag. Ringle 1-2 ss First Harvest over hver porsjon før servering
Relaterte
Oppskrifter
BABA GANOUSH
MiddagMediumDenne oppskriften på Baba Ganoush er utviklet @juliesmatblogg og vi anbefaler på det varmeste å prøve denne hjemme. I denne oppskriften får du også mulighet til å lære mer om hvordan milde, balanserte og intense olivenoljer brukes forskjellig i matlaging.
BLÅSKJELL MED TOMATBASERT MIDDELHAVSSAUS
25 mLunsjMediumSmakfull rett med blåskjell og tomat. Passer like godt om vinteren som en sommerkveld.
-
Velkomstgave til deg!
FÅ 10% RABATT
Meld deg på vårt nyhetsbrev og få en velkomstgave som gir deg -10% ditt neste kjøp.
EPOST-ADRESSE
Lagre handlekurven din?
xFør du starter å handle…
Nettstedet bruker cookies for å bedre møte dine forventninger. En cookie er data som lagres i din nettleser (ikke noe som du spiser) for at nettsiden skal kjenne deg igjen fra side til side og besøk til besøk. Hvis du ikke aksepterer cookies, kan du deaktivere den i innstillingene til nettleseren din. Men det er en risiko for at enkelte funksjoner på www.olivenlunden1830.no ikke vil fungere korrekt.
innstillinger for cookiesGODTA COOKIES -
-
-
GULLVINNER