Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

KREMET BROKKOLISALAT MED SØTPOTET OG TRANEBÆR

Kremet brokkolisalat med søtpotet og tranebær. Denne kan spises alene til lunsj eller som en lett middag, eller være middagstilbehør til høstens viltkjøtt eller fisk. Oppskrift utviklet av @juliesmatblogg.

Koketid Under 1 time
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
17-mai, Lunsj, Middag, Olivenlunden 1830 x Julies Matblogg, Tilbehør
Enkel
4

Porsjoner

Kremet brokkolisalat med søtpotet og tranebær. Denne kan spises alene til lunsj eller som en lett middag, eller være middagstilbehør til høstens viltkjøtt eller fisk. Oppskrift utviklet av @juliesmatblogg.

1

stor søtpotet

3 ss

Hverdagsolje

havsalt

nykvernet pepper

0.5

rødløk

1

sitron

1 ts

sukker

2 ss

Balsamico med tranebær

2 dl

crème fraîche

3 ss

Høstolje eller en annen balansert til intens olivenolje

1

brokkoli

100 g

bacon

50 g

tørkede tranebær

25 g

skivede mandler

1. 

Forvarm ovnen til 225 grader. Start med søtpoteten. Skrell søtpoteten og del den i store terninger. Ha søtpotetbitene i en ildfast form og bland sammen med en god klunk Hverdagsolje, og et raust dryss havsalt og nykvernet pepper. Stek i 20-30 minutter, eller til bitene er myke og gylne. La det avkjøles.


2. 

Kutt en halv løk i tynne halvmåner. Ha det i en liten skål sammen med saften av en sitron, 1 ts sukker og 1 ss Balsamico med tranebær. Rør godt sammen til sukkeret oppløses. La stå mens resten lages, rør en gang i blant.


3. 

Finn frem en stor bolle og lag dressingen. Bland sammen crème fraîche, 3 ss Høstolje og 1 ss Balsamico med tranebær. Smak til med havsalt og nykvernet pepper. Om du ønsker en syrligere dressing kan du tilsette litt av løkmarinaden.


4. 

Kutt brokkolien i små buketter og legg dem i et dørslag. Skyll godt! Ikke kast brokkolistilken, den kan brukes til noe annet senere!


5. 

Ha brokkolien over i bollen med dressingen. Bland godt.


6. 

Del bacon i små biter og sprøstek i en stekepanne. La det renne av seg på kjøkkenpapir.


7. 

Vend inn de avkjølte søtpotetbitene i salaten sammen med den marinerte løken, tørkede tranebær og skivede mandler. Topp salaten med sprøstekt bacon. Baconet kan selvsagt utelates for en kjøttfri variant.


Tilberedning

1. 

Forvarm ovnen til 225 grader. Start med søtpoteten. Skrell søtpoteten og del den i store terninger. Ha søtpotetbitene i en ildfast form og bland sammen med en god klunk Hverdagsolje, og et raust dryss havsalt og nykvernet pepper. Stek i 20-30 minutter, eller til bitene er myke og gylne. La det avkjøles.


2. 

Kutt en halv løk i tynne halvmåner. Ha det i en liten skål sammen med saften av en sitron, 1 ts sukker og 1 ss Balsamico med tranebær. Rør godt sammen til sukkeret oppløses. La stå mens resten lages, rør en gang i blant.


3. 

Finn frem en stor bolle og lag dressingen. Bland sammen crème fraîche, 3 ss Høstolje og 1 ss Balsamico med tranebær. Smak til med havsalt og nykvernet pepper. Om du ønsker en syrligere dressing kan du tilsette litt av løkmarinaden.


4. 

Kutt brokkolien i små buketter og legg dem i et dørslag. Skyll godt! Ikke kast brokkolistilken, den kan brukes til noe annet senere!


5. 

Ha brokkolien over i bollen med dressingen. Bland godt.


6. 

Del bacon i små biter og sprøstek i en stekepanne. La det renne av seg på kjøkkenpapir.


7. 

Vend inn de avkjølte søtpotetbitene i salaten sammen med den marinerte løken, tørkede tranebær og skivede mandler. Topp salaten med sprøstekt bacon. Baconet kan selvsagt utelates for en kjøttfri variant.


ingredienser

1

stor søtpotet

3 ss

Hverdagsolje

havsalt

nykvernet pepper

0.5

rødløk

1

sitron

1 ts

sukker

2 ss

Balsamico med tranebær

2 dl

crème fraîche

3 ss

Høstolje eller en annen balansert til intens olivenolje

1

brokkoli

100 g

bacon

50 g

tørkede tranebær

25 g

skivede mandler

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter