Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

KREMET TOMATSUPPE MED LINSER OG BALSAMICO

Kremet tomatsuppe med linser og balsamico. En nydelig varmende suppe som metter til mørke og kalde dager

Totaltid: Under 1 time
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Olivenlunden 1830 x Aicha Bouhlou, Suppe
Enkel
4

Porsjoner

Kremet tomatsuppe med linser og balsamico. En nydelig varmende suppe som metter til mørke og kalde dager

1 ss

Hverdagsolje

1

løk, hakket

3

hvitløksfedd, finhakket

2

gulrøtter, hakket

1 ss

tomatpure

1 ts

sukker

2

bokser hermetiske tomater, hakkede

1 dl

røde linser

10 dl

grønnsakbuljong (vann og terninger)

1

bladpersille-kvast

0.5

tørket basilikum

1 dl

fløte

2 ss

Balsamico med kirsebær

salt og pepper

Høstolje eller Il Viuzzo

1. 

Varm Hverdagsoljen i en gryte og fres løk, hvitløk, gulrot i et par minutter under omrøring.


2. 

Ha i tomatpure og fres litt til.


3. 

Tilsett sukker, tomater og linser. Ha i vann, buljongterninger og persille og kok opp.


4. 

Reduser varmen og la suppen småkoke under lokk i omtrent 20 minutter eller til grønnsakene er møre. Rør noen ganger i gryten mens den koker.


5. 

Tilsett tørket basilikum og Balsamico med kirsebær.


6. 

Kjør suppen glatt og jevn i en hurtigmikser eller med stavmikser.


7. 

Rør fløte i suppen tynn ut med kokende vann om den er for tykk.


8. 

Smak til med salt og pepper.


9. 

Topp suppen eventuelt med mer fløte, Balsamico med kirsebær eller Høstolje eller Il Viuzzo olivenolje


10. 

Gni ristet brød med hvitløk og ringle over litt Høstolje eller Il Viuzzo olivenolje. Server sammen med suppen.


Tilberedning

1. 

Varm Hverdagsoljen i en gryte og fres løk, hvitløk, gulrot i et par minutter under omrøring.


2. 

Ha i tomatpure og fres litt til.


3. 

Tilsett sukker, tomater og linser. Ha i vann, buljongterninger og persille og kok opp.


4. 

Reduser varmen og la suppen småkoke under lokk i omtrent 20 minutter eller til grønnsakene er møre. Rør noen ganger i gryten mens den koker.


5. 

Tilsett tørket basilikum og Balsamico med kirsebær.


6. 

Kjør suppen glatt og jevn i en hurtigmikser eller med stavmikser.


7. 

Rør fløte i suppen tynn ut med kokende vann om den er for tykk.


8. 

Smak til med salt og pepper.


9. 

Topp suppen eventuelt med mer fløte, Balsamico med kirsebær eller Høstolje eller Il Viuzzo olivenolje


10. 

Gni ristet brød med hvitløk og ringle over litt Høstolje eller Il Viuzzo olivenolje. Server sammen med suppen.


ingredienser

1 ss

Hverdagsolje

1

løk, hakket

3

hvitløksfedd, finhakket

2

gulrøtter, hakket

1 ss

tomatpure

1 ts

sukker

2

bokser hermetiske tomater, hakkede

1 dl

røde linser

10 dl

grønnsakbuljong (vann og terninger)

1

bladpersille-kvast

0.5

tørket basilikum

1 dl

fløte

2 ss

Balsamico med kirsebær

salt og pepper

Høstolje eller Il Viuzzo

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter