Tilberedning
- Bløtlegg brødet i melken
- Vask og finhakk purren (eller løken) og bland den sammen med hakket hvitløk, kryddermiks og 1 ss olivenolje. Varm blandingen i ca. 5-7 minutter. Sett deretter til side
- Riv det fuktede brødet i biter, tilsett kjøttet, revne/hakkede grønnsaker og den avkjølte purre-hvitløk-krydder-blandingen, urter, salt og pepper. Bland godt
- Form små kuler av kjøttdeig-blandingen. Ha lett fuktede hender så ikke deigen fester seg til fingrene
- Brun kjøttbollene i en panne på høy varme i den resterende olivenoljen. Legg de over på et stekebrett og stek de i ovnen ved 180°C i ca. 15 minutter
- Server med en gang
Ingredienser
- 500 g kjøttdeig av storfe
- 2 skiver tørt brød uten skorpe (ca. 50 g)
- 5 cl melk
- 1 stk hvit purre, eller 1 løk, eller 1 bunt vårløk
- 1 stk squash (revet)
- 1 fedd hvitløk (skrelt og hakket)
- Økologisk kryddermiks til marinader og gryteretter
- 1 bunt persille (vasket og finhakket)
- ½ bunt koriander (vasket og finhakket)
- 4 ss Extra virgin olivenolje
- salt og pepper
Tilberedning
- Bløtlegg brødet i melken
- Vask og finhakk purren (eller løken) og bland den sammen med hakket hvitløk, kryddermiks og 1 ss olivenolje. Varm blandingen i ca. 5-7 minutter. Sett deretter til side
- Riv det fuktede brødet i biter, tilsett kjøttet, revne/hakkede grønnsaker og den avkjølte purre-hvitløk-krydder-blandingen, urter, salt og pepper. Bland godt
- Form små kuler av kjøttdeig-blandingen. Ha lett fuktede hender så ikke deigen fester seg til fingrene
- Brun kjøttbollene i en panne på høy varme i den resterende olivenoljen. Legg de over på et stekebrett og stek de i ovnen ved 180°C i ca. 15 minutter
- Server med en gang