Tilberedning
- Ha tørkede aprikoser og rosiner i lunkent vann i 30 minutter
- Bland sammen tomater i terninger, koriander og filetert sitron i en bolle
- Bland alle krydderne i en egen bolle
- Brun kyllinglårene med hverdagsolje i en stor kasserolle
- Fjern kyllinglårene, ha løk i kasserollen og stek til den får farge. Til slutt tilsett finhakket hvitløk i gryten og fortsette å steke i 1 minutt til
- Tilsett så krydderblandingen, tomat/koriander/sitron og ha i kyllinglårene igjen
- Ha 4-5 dl vann i gryten og la det småkoke i 30 minutter
- Tilsett aprikoser, rosiner, honning og kikerter, og la det småkoke i 20 minutter til
- Når det er 2 minutter igjen av koketiden, tilsett soltørkede tomater og pesto rosso. Ha i mandler og ringler over intens olivenolje
- Serveres varmt
Ingredienser
- 6 stk kyllinglår
- 3 stk løk, kuttet i terninger
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 50 g tørkede druer
- 12 stk tørkede aprikoser
- 3 ts Økologisk kryddermiks til marinader & gryteretter
- 1 ts kanel
- 2 stk tomater, kuttet i terninger
- 1 bunt koriander
- 2 stk sitroner*, delt i fileter
- 4-5 dl vann
- 1 ss Kastanjehonning (liten ss)
- 1 boks kikerter
- 15 stk Cherrytomater med olivenolje
- 2 ss Pesto rosso med soltørkede tomater
- 80 g mandler
- 3 ss Hverdagsolje
- 6 ss intens olivenolje
*Man kan erstatte sitron med Saltsyltet Beldi sitron
Tilberedning
- Ha tørkede aprikoser og rosiner i lunkent vann i 30 minutter
- Bland sammen tomater i terninger, koriander og filetert sitron i en bolle
- Bland alle krydderne i en egen bolle
- Brun kyllinglårene med hverdagsolje i en stor kasserolle
- Fjern kyllinglårene, ha løk i kasserollen og stek til den får farge. Til slutt tilsett finhakket hvitløk i gryten og fortsette å steke i 1 minutt til
- Tilsett så krydderblandingen, tomat/koriander/sitron og ha i kyllinglårene igjen
- Ha 4-5 dl vann i gryten og la det småkoke i 30 minutter
- Tilsett aprikoser, rosiner, honning og kikerter, og la det småkoke i 20 minutter til
- Når det er 2 minutter igjen av koketiden, tilsett soltørkede tomater og pesto rosso. Ha i mandler og ringler over intens olivenolje
- Serveres varmt