Produkter
Produkter Brukt I Denne Oppskriften:
-
GULLVINNER
Hverdagsolje
olivenolje - 750mlHellas, 2021
kr 329.00,-
Legg i handlekurv-
Sort Kampotpepper
Kambodsja
kr 89.00,-
Legg i handlekurv-
Havsalt fra Camargue
Camargue, Frankrike
kr 109.00,-
Forberedelsestid 20 minKoketid 1 hr 30 minTotal tid 1 hr 50 minPorsjoner 6 porsjonerMedium
Hva lager du MiddagTilberedning
- Forvarm ovnen til 160 grader (varmluft)
- Skrell hvitløksfeddet og del det i to. Finhakk løk
- Skjær kjøttet i ca 3 cm tykke terninger. Krydre det med Havsalt og pepper
- Varm Hverdagsolje i en gryte. Brun lammekjøttet i 5-6 minutter mens du rører om
- Tilsett hvitløken, løken, timianstilkene, provencekrydderet og laurbærbladet. La det surre i 1 minutt
- Tilsett 1 ss konsentrert tomatpure og stek videre i 1 minutt
- Tilsett hvitvinen. La det redusere i 3-4 minutter til det er ca 3-4 ss hvitvin igjen
- Ha lamme- eller kalvekraften over kjøttet og kok opp
- Sett gryten i ovnen med lokk i 1 time
- Skjær persilleroten og gulrøttene i ca 4 cm tykke biter. Skjær selleriroten og søtpoteten i ca 1 cm tykke terninger. Del eplene, pærene og plommene i båter.
- Dekk frukten og grønnsakene med fuktig tørkepapir.
- Ta gryten ut av ovnen etter 1 time og tilsett fruktene og grønnsakene som er saltet på forhånd
- Bland alt godt sammen. Tilsett litt vann hvis det ikke er nok kraft
- Ha gryten i ovnen i ytterligere 30 minutter
- Sjekk konsistensen på grønnsakene og kjøttet med en spiss kniv
- I mellomtiden lag en dressing av Olivenolje og Balsamico
- Når gryten er klar, hell 1 ss av balsamicodressingen over hver porsjon
Ingredienser
Ingredienser
- 800 g lammekjøtt
- 1 hvitløksfedd
- 1 liten løk
- 4 klyper Havsalt fra Camargue
- 4 klyper Provenceurter
- 6 korn nykvernet sort pepper
- 1 ss Hverdagsolje
- 4 timianstilker
- 1 laurbærblad
- 1 ss konsentrert tomatpure
- 1 dl hvitvin
- 2,5 dl lamme- eller kalvekraft
- 3 persillerøtter
- ½ sellerirot
- 6 gulrøtter
- 4 plommer
- 3 epler
- 1 pære
- 1 søtpotet
- 6 ss Intens olivenolje eller Høstolje
- 4 ss Balsamico med kirsebær*
Balsamico med kirsebær kan erstattes med Vellagret Balsamico 12 år
Tilberedning
- Forvarm ovnen til 160 grader (varmluft)
- Skrell hvitløksfeddet og del det i to. Finhakk løk
- Skjær kjøttet i ca 3 cm tykke terninger. Krydre det med Havsalt og pepper
- Varm Hverdagsolje i en gryte. Brun lammekjøttet i 5-6 minutter mens du rører om
- Tilsett hvitløken, løken, timianstilkene, provencekrydderet og laurbærbladet. La det surre i 1 minutt
- Tilsett 1 ss konsentrert tomatpure og stek videre i 1 minutt
- Tilsett hvitvinen. La det redusere i 3-4 minutter til det er ca 3-4 ss hvitvin igjen
- Ha lamme- eller kalvekraften over kjøttet og kok opp
- Sett gryten i ovnen med lokk i 1 time
- Skjær persilleroten og gulrøttene i ca 4 cm tykke biter. Skjær selleriroten og søtpoteten i ca 1 cm tykke terninger. Del eplene, pærene og plommene i båter.
- Dekk frukten og grønnsakene med fuktig tørkepapir.
- Ta gryten ut av ovnen etter 1 time og tilsett fruktene og grønnsakene som er saltet på forhånd
- Bland alt godt sammen. Tilsett litt vann hvis det ikke er nok kraft
- Ha gryten i ovnen i ytterligere 30 minutter
- Sjekk konsistensen på grønnsakene og kjøttet med en spiss kniv
- I mellomtiden lag en dressing av Olivenolje og Balsamico
- Når gryten er klar, hell 1 ss av balsamicodressingen over hver porsjon
Relaterte
Oppskrifter
BABA GANOUSH
MiddagMediumDenne oppskriften på Baba Ganoush er utviklet @juliesmatblogg og vi anbefaler på det varmeste å prøve denne hjemme. I denne oppskriften får du også mulighet til å lære mer om hvordan milde, balanserte og intense olivenoljer brukes forskjellig i matlaging.
BLÅSKJELL MED TOMATBASERT MIDDELHAVSSAUS
25 mLunsjMediumSmakfull rett med blåskjell og tomat. Passer like godt om vinteren som en sommerkveld.
-
Velkomstgave til deg!
FÅ 10% RABATT
Meld deg på vårt nyhetsbrev og få en velkomstgave som gir deg -10% ditt neste kjøp.
EPOST-ADRESSE
Lagre handlekurven din?
x -