Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

LASAGNE MED PASSATA OG SOLTØRKEDE TOMATER

Smaksrik lasagne helt uten kjøtt – laget med vår Passata

Koketid Jeg har all tid i verden
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Middag
Middels
4

Porsjoner

Smaksrik lasagne helt uten kjøtt – laget med vår Passata

1 flaske

Passata (670 g)

6 ss

Hverdagsolje

2

sjalottløk

1

Bouquet garnis - urtebunt

4

hvitløksfedd

Økologisk kryddermiks til pasta og pizza

1 bunt

persilleblader

1 bunt

gressløk

1 bunt

basilikumblader

500 g

ricotta

8 ss

Høstolje eller Balansert/olivenolje

Sort Kampot pepper

Havsalt fra Camargue

32

Soltørkede cherrytomater

40 g

Parmesan vellagret i 26 md

lasagneplater

1. 

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Fres sjalottløken på medium varme i en kasserolle med 3 ss Hverdagsolje inntil den er blank. Tilsett hvitløk og Bouquets garnis og fortsett å frese 1 minutt til. Deretter, tilsett Passata og fortsett å koke på svak varme i 10-15 minutter. Sett til side


2. 

Forvarm ovnen til 185 grader


3. 

Finhakk persillebladene, gressløk og basilikumbladene, bland med ricotta og Olivenolje. Smak med nykvernet Sort Kampot pepper og Havsalt fra Camargue


4. 

Forvell lasagneplatene i 1 minutt i kokende vann


5. 

Smør formen med et tynt lag Hverdagsolje. Fordel lagvis: start med lasagneplate i bunnen, så ett tynt lag Passata-saus, deretter ricotta, så noen Soltørkede cherrytomater og så dryss litt Kryddermiks pasta og pizza


6. 

Fortsett med samme prosess 3 ganger


7. 

Pensle eggeplomme over lasagnen, og dryss over revet Parmesan


8. 

Stekes i 30 – 40 minutter


9. 

Server varmt


Tilberedning

1. 

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Fres sjalottløken på medium varme i en kasserolle med 3 ss Hverdagsolje inntil den er blank. Tilsett hvitløk og Bouquets garnis og fortsett å frese 1 minutt til. Deretter, tilsett Passata og fortsett å koke på svak varme i 10-15 minutter. Sett til side


2. 

Forvarm ovnen til 185 grader


3. 

Finhakk persillebladene, gressløk og basilikumbladene, bland med ricotta og Olivenolje. Smak med nykvernet Sort Kampot pepper og Havsalt fra Camargue


4. 

Forvell lasagneplatene i 1 minutt i kokende vann


5. 

Smør formen med et tynt lag Hverdagsolje. Fordel lagvis: start med lasagneplate i bunnen, så ett tynt lag Passata-saus, deretter ricotta, så noen Soltørkede cherrytomater og så dryss litt Kryddermiks pasta og pizza


6. 

Fortsett med samme prosess 3 ganger


7. 

Pensle eggeplomme over lasagnen, og dryss over revet Parmesan


8. 

Stekes i 30 – 40 minutter


9. 

Server varmt


ingredienser

1 flaske

Passata (670 g)

6 ss

Hverdagsolje

2

sjalottløk

1

Bouquet garnis - urtebunt

4

hvitløksfedd

Økologisk kryddermiks til pasta og pizza

1 bunt

persilleblader

1 bunt

gressløk

1 bunt

basilikumblader

500 g

ricotta

8 ss

Høstolje eller Balansert/olivenolje

Sort Kampot pepper

Havsalt fra Camargue

32

Soltørkede cherrytomater

40 g

Parmesan vellagret i 26 md

lasagneplater

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter