Tilberedning
TILBEREDNING LEMONCURDKREM
- Ha gelatinplatene i vann
- Varm opp 1/3 del av fløten og tilsett gelatinplatene og den hvite sjokoladen
- Kjør det glatt med en stavmikser sammen med resten av kremen, lemon curd og gul sitronolje
- Ha i kjøleskapet i 12 timer
TILBEREDNING MANGO MED HONNING- OG INGEFÆRBALSAMICO
- Skrell mangoen, 200 g av mangoen kjøres glatt i en mikser, resten deles i små terninger
- Ha gelatinen i vann
- Varm opp den glattkjørte mangoen og tilsett gelatinen. Tilsett så olivenolje, honning- og ingefærbalsamico og mangobiter
- Fyll glass eller serveringsskåler 1/3 fulle med mangopuré. Ha i kjøleskapet i 4-5 timer
TILBEREDNING MANDELBUNN
- Forvarm ovnen til 180 grader
- Kjør mandler og melis glatt med en stavmikser
- Pisk forsiktig eggehvitene til de skummer
- Øk gradvis farten på mikseren og tilsett gradvis sukker til eggehvitene
- Vend inn mandler og melis i eggehvitene. Tilsett honning- og ingefærbalsamico
- Ha deigen over et bakepapir, 1 cm tykk
- Stekes i 12 minutter
TILBEREDNING ANRETNING
- Visp hvit sjokolade-lemoncurdkrem til en flyende konsistens, og vend inn sjokoladeperler med ingefær
- Kutt rundinger av mandelbunnen som passer til glassene/serveringsskålene
- Ha mandelbunn over mangopureen og deretter avslutt med hvit sjokolade/lemoncurd krem
- Pynt desserten med mangobiter, sitronskall og sjokoladeperler med ingefær
- Spises romtemperert
Ingredienser
INGREDIENSER TIL LEMON CURD-KREM
- 2 stk gelatinplater
- 3 dl fløte
- 2 ss Gul sitronolje
- 140 g hvit sjokolade
- 60 g Lemon curd
INGREDIENSER TIL MANDELBUNN
- 3 stk eggehviter
- 25 g sukker
- 1 ts Honning- og ingefærbalsamico
- 80 g mandler
- 80 g melis
INGREDIENSER TIL MANGO MED HONNING- OG INGEFÆRBALSAMICO
- 450 g mango
- 1 stk gelatinblad
- 2,5 ss Honning- og ingefærbalsamico
- 1 ss Juleolje
INGREDIENSER TIL ANRETNING
Tilberedning
TILBEREDNING LEMONCURDKREM
- Ha gelatinplatene i vann
- Varm opp 1/3 del av fløten og tilsett gelatinplatene og den hvite sjokoladen
- Kjør det glatt med en stavmikser sammen med resten av kremen, lemon curd og gul sitronolje
- Ha i kjøleskapet i 12 timer
TILBEREDNING MANGO MED HONNING- OG INGEFÆRBALSAMICO
- Skrell mangoen, 200 g av mangoen kjøres glatt i en mikser, resten deles i små terninger
- Ha gelatinen i vann
- Varm opp den glattkjørte mangoen og tilsett gelatinen. Tilsett så olivenolje, honning- og ingefærbalsamico og mangobiter
- Fyll glass eller serveringsskåler 1/3 fulle med mangopuré. Ha i kjøleskapet i 4-5 timer
TILBEREDNING MANDELBUNN
- Forvarm ovnen til 180 grader
- Kjør mandler og melis glatt med en stavmikser
- Pisk forsiktig eggehvitene til de skummer
- Øk gradvis farten på mikseren og tilsett gradvis sukker til eggehvitene
- Vend inn mandler og melis i eggehvitene. Tilsett honning- og ingefærbalsamico
- Ha deigen over et bakepapir, 1 cm tykk
- Stekes i 12 minutter
TILBEREDNING ANRETNING
- Visp hvit sjokolade-lemoncurdkrem til en flyende konsistens, og vend inn sjokoladeperler med ingefær
- Kutt rundinger av mandelbunnen som passer til glassene/serveringsskålene
- Ha mandelbunn over mangopureen og deretter avslutt med hvit sjokolade/lemoncurd krem
- Pynt desserten med mangobiter, sitronskall og sjokoladeperler med ingefær
- Spises romtemperert