Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

MANGO MED LEMON CURD OG SJOKOLADEPERLER MED INGEFÆR

En spennende og smakfull dessert med friske smaker fra mango og ingefær.

4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Dessert, Jul
Enkel
4

Porsjoner

En spennende og smakfull dessert med friske smaker fra mango og ingefær.

2 stk

gelatinplater

3 dl

fløte

2 ss

Gul sitronolje

140 g

hvit sjokolade

60 g

Lemon curd

3 stk

eggehviter

25 g

sukker

1 ts

Honning- og ingefærbalsamico

80 g

mandler

80 g

melis

450 g

mango

1 stk

gelatinblad

2.5 ss

Honning- og ingefærbalsamico

1 ss

Juleolje

Mangopuré

1 ss

Sjokoladeperler med ingefær

Hvit sjokolade/lemoncurdkrem

Mandelbunn

1. 

Ha gelatinplatene i vann


2. 

Varm opp 1/3 del av fløten og tilsett gelatinplatene og den hvite sjokoladen


3. 

Kjør det glatt med en stavmikser sammen med resten av kremen, lemon curd og gul sitronolje


4. 

Ha i kjøleskapet i 12 timer


5. 

Skrell mangoen, 200 g av mangoen kjøres glatt i en mikser, resten deles i små terninger


6. 

Ha gelatinen i vann


7. 

Varm opp den glattkjørte mangoen og tilsett gelatinen. Tilsett så olivenolje, honning- og ingefærbalsamico og mangobiter


8. 

Fyll glass eller serveringsskåler 1/3 fulle med mangopuré. Ha i kjøleskapet i 4-5 timer


9. 

Forvarm ovnen til 180 grader


10. 

Kjør mandler og melis glatt med en stavmikser


11. 

Pisk forsiktig eggehvitene til de skummer


12. 

Øk gradvis farten på mikseren og tilsett gradvis sukker til eggehvitene


13. 

Vend inn mandler og melis i eggehvitene. Tilsett honning- og ingefærbalsamico


14. 

Ha deigen over et bakepapir, 1 cm tykk


15. 

Stekes i 12 minutter


16. 

Visp hvit sjokolade-lemoncurdkrem til en flyende konsistens, og vend inn sjokoladeperler med ingefær


17. 

Kutt rundinger av mandelbunnen som passer til glassene/serveringsskålene


18. 

Ha mandelbunn over mangopureen og deretter avslutt med hvit sjokolade/lemoncurd krem


19. 

Pynt desserten med mangobiter, sitronskall og sjokoladeperler med ingefær


20. 

Spises romtemperert


Tilberedning

1. 

Ha gelatinplatene i vann


2. 

Varm opp 1/3 del av fløten og tilsett gelatinplatene og den hvite sjokoladen


3. 

Kjør det glatt med en stavmikser sammen med resten av kremen, lemon curd og gul sitronolje


4. 

Ha i kjøleskapet i 12 timer


5. 

Skrell mangoen, 200 g av mangoen kjøres glatt i en mikser, resten deles i små terninger


6. 

Ha gelatinen i vann


7. 

Varm opp den glattkjørte mangoen og tilsett gelatinen. Tilsett så olivenolje, honning- og ingefærbalsamico og mangobiter


8. 

Fyll glass eller serveringsskåler 1/3 fulle med mangopuré. Ha i kjøleskapet i 4-5 timer


9. 

Forvarm ovnen til 180 grader


10. 

Kjør mandler og melis glatt med en stavmikser


11. 

Pisk forsiktig eggehvitene til de skummer


12. 

Øk gradvis farten på mikseren og tilsett gradvis sukker til eggehvitene


13. 

Vend inn mandler og melis i eggehvitene. Tilsett honning- og ingefærbalsamico


14. 

Ha deigen over et bakepapir, 1 cm tykk


15. 

Stekes i 12 minutter


16. 

Visp hvit sjokolade-lemoncurdkrem til en flyende konsistens, og vend inn sjokoladeperler med ingefær


17. 

Kutt rundinger av mandelbunnen som passer til glassene/serveringsskålene


18. 

Ha mandelbunn over mangopureen og deretter avslutt med hvit sjokolade/lemoncurd krem


19. 

Pynt desserten med mangobiter, sitronskall og sjokoladeperler med ingefær


20. 

Spises romtemperert


ingredienser

2 stk

gelatinplater

3 dl

fløte

2 ss

Gul sitronolje

140 g

hvit sjokolade

60 g

Lemon curd

3 stk

eggehviter

25 g

sukker

1 ts

Honning- og ingefærbalsamico

80 g

mandler

80 g

melis

450 g

mango

1 stk

gelatinblad

2.5 ss

Honning- og ingefærbalsamico

1 ss

Juleolje

Mangopuré

1 ss

Sjokoladeperler med ingefær

Hvit sjokolade/lemoncurdkrem

Mandelbunn

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter