Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

MIDTØSTEN INSPIRERT LAKS

En Midtøsten-inspirert lakserett utviklet av Aicha Bouhlou. Dette er en nydelig oppskrift som er lett å lykkes med og krever lite tid.

Totaltid: 1 time
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Middag, Olivenlunden 1830 x Aicha Bouhlou
Middels
4

Porsjoner

En Midtøsten-inspirert lakserett utviklet av Aicha Bouhlou. Dette er en nydelig oppskrift som er lett å lykkes med og krever lite tid.

1

mellomstor lakseside, ca. 800 kg laksefilet

400 g

rosenkål, renset og skjære i skiver eller halve

1

rødløk, i skiver

1

granateple

2 ss

Juleolje

2 ss

Julebalsamico

40 g

pinjekjerner, ristet i panne

1

Persille, hakket

Krydderblanding

1 ts

spisskummen, malt

1 ts

koriander, malt

0.5 ts

chiliflak (kan sløyfes hvis du ikke vil ha det sterkt)

1.5 ts

paprikapulver

litt pepper

salt

4 ss

Hverdagsolje

Yoghurt- og tahini

2 ss

tahini (den lyse varianten)

2 dl

gresk yoghurt

1 fedd

hvitløk, knust

1

sitron, saften

0.5 ts

salt

1. 

Forvarm ovnen til 200°


2. 

Rør sammen alle ingrediensene til krydderblanding. Rens og skjær opp grønnsakene og legg de i en stekeform eller på en stekeplate


3. 

Dryss over litt salt, tilsett 1 ss krydderblanding og litt Olivenolje og bland godt. Skyv grønnsakene til side for å lage plass i midten. Legg laksen i midten av grønnsakene. Krydre med salt, og smør krydderblandingen over fisken


4. 

Ha tahini, sitron, hvitløk og salt i en bolle. Visp tahini luftig med en gaffel. Tahini vil endre tekstur fra rennende til kremaktig. Du kan enkelt justere mengden tahini etter smak. Litt for mild og mer for mer tahini-smak


5. 

Tilsett gresk yoghurt og bland. Smak til med salt og eventuelt mer sitron. Rist pinjekjerner i tørr stekepanne, rens granateple for kjerner og sett til side


6. 

Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter. Ta ut og la kjøle litt ned. (Hvis du liker grønnsakene dine godt stekt kan du gi rosenkålen 10 minutter først i ovn, før du legger til laksesiden)


7. 

Fordel yoghurt- og tahini jevnt over laksen. Topp med granatepler, persille og pinjekjerner. Ringle over Olivenolje og godt med Balsamico til slutt


8. 

Server lakseretten med resten av yoghurten, couscous, brød og oliven


Tilberedning

1. 

Forvarm ovnen til 200°


2. 

Rør sammen alle ingrediensene til krydderblanding. Rens og skjær opp grønnsakene og legg de i en stekeform eller på en stekeplate


3. 

Dryss over litt salt, tilsett 1 ss krydderblanding og litt Olivenolje og bland godt. Skyv grønnsakene til side for å lage plass i midten. Legg laksen i midten av grønnsakene. Krydre med salt, og smør krydderblandingen over fisken


4. 

Ha tahini, sitron, hvitløk og salt i en bolle. Visp tahini luftig med en gaffel. Tahini vil endre tekstur fra rennende til kremaktig. Du kan enkelt justere mengden tahini etter smak. Litt for mild og mer for mer tahini-smak


5. 

Tilsett gresk yoghurt og bland. Smak til med salt og eventuelt mer sitron. Rist pinjekjerner i tørr stekepanne, rens granateple for kjerner og sett til side


6. 

Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter. Ta ut og la kjøle litt ned. (Hvis du liker grønnsakene dine godt stekt kan du gi rosenkålen 10 minutter først i ovn, før du legger til laksesiden)


7. 

Fordel yoghurt- og tahini jevnt over laksen. Topp med granatepler, persille og pinjekjerner. Ringle over Olivenolje og godt med Balsamico til slutt


8. 

Server lakseretten med resten av yoghurten, couscous, brød og oliven


Ingridienser

1

mellomstor lakseside, ca. 800 kg laksefilet

400 g

rosenkål, renset og skjære i skiver eller halve

1

rødløk, i skiver

1

granateple

2 ss

Juleolje

2 ss

Julebalsamico

40 g

pinjekjerner, ristet i panne

1

Persille, hakket

Krydderblanding

1 ts

spisskummen, malt

1 ts

koriander, malt

0.5 ts

chiliflak (kan sløyfes hvis du ikke vil ha det sterkt)

1.5 ts

paprikapulver

litt pepper

salt

4 ss

Hverdagsolje

Yoghurt- og tahini

2 ss

tahini (den lyse varianten)

2 dl

gresk yoghurt

1 fedd

hvitløk, knust

1

sitron, saften

0.5 ts

salt

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter