Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

OMELETTE NORVÉGIENNE À LA OLIVENLUNDEN

Omelette norvégienne er en klassisk fransk dessertkake som består av sukkerbrødbunn, iskrem og marengs. Prøv vår versjon med lemon curd og sitronolje, bon appétit!

4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Bakst, Dessert
Middels
4

Porsjoner

Omelette norvégienne er en klassisk fransk dessertkake som består av sukkerbrødbunn, iskrem og marengs. Prøv vår versjon med lemon curd og sitronolje, bon appétit!

1.5 I

god vaniljeis

0.5 stk

moden mango

1 stk

vaniljestang

1 ts

Sitronbalsamico

1 ts

Gul sitronolje

6 stk

basilikumblader

0.5 ts

Hasselnøttsalt

2 ss

Lemon curd

5 ss

Gul sitronolje

5 stk

egg à 50 g

20 g

hvetemel

25 g

maizena

20 g

potetmel

15 g

mandler

4 ss

Gul sitronolje

85 g

sukker

75 g

sukker

70 g

melis

6 stk

eggehviter

1. 

Forvarm stekeovnen til 200°C


2. 

Del mangoen i terninger og mariner sammen med vaniljestang, sitronbalsamico og sitronolje i 2 timer


3. 

Kjør potetmel og mandler glatt i en kjøkkenmaskin og bland inn hvetemel og maizena. Pisk eggeplommene med 35 g sukker i 10 minutter. Pisk så eggehvitene og tilsett gradvis resten av sukkeret


4. 

Vend forsiktig eggehvitene inn med eggedosisen, så vend inn tørrblandingen og til slutt sitronoljen.


5. 

Ha deigen over på et stekebrett med bakepapir. Stek på 200°C, midt i ovnen i 4-5 minutter. Kjøl bunnen ned.


6. 

Lag så marengs: Piske opp eggehviter forsiktig og tilsett gradvis sukker til du får en fast konsistens. Bruk en slikkepott og vend forsiktig inn melis i marengsen


7. 

Pensle kakebunnen med landingen av lemon curd og sitronolje. Ha marinert mango og basilikumblader over kakebunnen og dryss med hasselnøttsalt


8. 

Fordel iskremen (gjerne i skiver) over kakebunnen. Dander marengsen over iskremen, bruk en sprøytepose eller slikkepott


9. 

Sett kaken i stekeovnen ved 250-300 °C i 5 - 10 minutter, til lokket er gyllent. Her er det viktig å følge med så den ikke blir brent.


10. 

Hvis ønskelig kan du heller bruke brenner for å få marengsen gyllen.


Tilberedning

1. 

Forvarm stekeovnen til 200°C


2. 

Del mangoen i terninger og mariner sammen med vaniljestang, sitronbalsamico og sitronolje i 2 timer


3. 

Kjør potetmel og mandler glatt i en kjøkkenmaskin og bland inn hvetemel og maizena. Pisk eggeplommene med 35 g sukker i 10 minutter. Pisk så eggehvitene og tilsett gradvis resten av sukkeret


4. 

Vend forsiktig eggehvitene inn med eggedosisen, så vend inn tørrblandingen og til slutt sitronoljen.


5. 

Ha deigen over på et stekebrett med bakepapir. Stek på 200°C, midt i ovnen i 4-5 minutter. Kjøl bunnen ned.


6. 

Lag så marengs: Piske opp eggehviter forsiktig og tilsett gradvis sukker til du får en fast konsistens. Bruk en slikkepott og vend forsiktig inn melis i marengsen


7. 

Pensle kakebunnen med landingen av lemon curd og sitronolje. Ha marinert mango og basilikumblader over kakebunnen og dryss med hasselnøttsalt


8. 

Fordel iskremen (gjerne i skiver) over kakebunnen. Dander marengsen over iskremen, bruk en sprøytepose eller slikkepott


9. 

Sett kaken i stekeovnen ved 250-300 °C i 5 - 10 minutter, til lokket er gyllent. Her er det viktig å følge med så den ikke blir brent.


10. 

Hvis ønskelig kan du heller bruke brenner for å få marengsen gyllen.


ingredienser

1.5 I

god vaniljeis

0.5 stk

moden mango

1 stk

vaniljestang

1 ts

Sitronbalsamico

1 ts

Gul sitronolje

6 stk

basilikumblader

0.5 ts

Hasselnøttsalt

2 ss

Lemon curd

5 ss

Gul sitronolje

5 stk

egg à 50 g

20 g

hvetemel

25 g

maizena

20 g

potetmel

15 g

mandler

4 ss

Gul sitronolje

85 g

sukker

75 g

sukker

70 g

melis

6 stk

eggehviter

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter