Tilberedning
- Forvarm stekeovnen til 200°C
- Del mangoen i terninger og mariner sammen med vaniljestang, sitronbalsamico og sitronolje i 2 timer
- Kjør potetmel og mandler glatt i en kjøkkenmaskin og bland inn hvetemel og maizena. Pisk eggeplommene med 35 g sukker i 10 minutter. Pisk så eggehvitene og tilsett gradvis resten av sukkeret
- Vend forsiktig eggehvitene inn med eggedosisen, så vend inn tørrblandingen og til slutt sitronoljen.
- Ha deigen over på et stekebrett med bakepapir. Stek på 200°C, midt i ovnen i 4-5 minutter. Kjøl bunnen ned.
- Lag så marengs: Piske opp eggehviter forsiktig og tilsett gradvis sukker til du får en fast konsistens. Bruk en slikkepott og vend forsiktig inn melis i marengsen
- Pensle kakebunnen med landingen av lemon curd og sitronolje. Ha marinert mango og basilikumblader over kakebunnen og dryss med hasselnøttsalt
- Fordel iskremen (gjerne i skiver) over kakebunnen. Dander marengsen over iskremen, bruk en sprøytepose eller slikkepott
- Sett kaken i stekeovnen ved 250-300 °C i 5 - 10 minutter, til lokket er gyllent. Her er det viktig å følge med så den ikke blir brent.
- Hvis ønskelig kan du heller bruke brenner for å få marengsen gyllen.
Ingredienser
RULLEKAKEN
- 1,5 l god vaniljeis
- ½ stk moden mango
- 1 stk vaniljestang
- 1 ts Sitronbalsamico
- 1 ts Gul sitronolje
- 6 stk basilikumblader - strimlet
- ½ ts Hasselnøttsalt
- 2 ss Lemon curd - til pensling
- 5 ss Gul sitronolje - til pensling
BUNNEN
- 5 stk egg à 50 g
- 20 g hvetemel
- 25 g maizena
- 20 g potetmel
- 15 g mandler
- 4 ss Gul sitronolje
- 85 g sukker
MARENGS
- 70 g sukker
- 70 g melis
- 6 stk eggehviter
Tilberedning
- Forvarm stekeovnen til 200°C
- Del mangoen i terninger og mariner sammen med vaniljestang, sitronbalsamico og sitronolje i 2 timer
- Kjør potetmel og mandler glatt i en kjøkkenmaskin og bland inn hvetemel og maizena. Pisk eggeplommene med 35 g sukker i 10 minutter. Pisk så eggehvitene og tilsett gradvis resten av sukkeret
- Vend forsiktig eggehvitene inn med eggedosisen, så vend inn tørrblandingen og til slutt sitronoljen.
- Ha deigen over på et stekebrett med bakepapir. Stek på 200°C, midt i ovnen i 4-5 minutter. Kjøl bunnen ned.
- Lag så marengs: Piske opp eggehviter forsiktig og tilsett gradvis sukker til du får en fast konsistens. Bruk en slikkepott og vend forsiktig inn melis i marengsen
- Pensle kakebunnen med landingen av lemon curd og sitronolje. Ha marinert mango og basilikumblader over kakebunnen og dryss med hasselnøttsalt
- Fordel iskremen (gjerne i skiver) over kakebunnen. Dander marengsen over iskremen, bruk en sprøytepose eller slikkepott
- Sett kaken i stekeovnen ved 250-300 °C i 5 - 10 minutter, til lokket er gyllent. Her er det viktig å følge med så den ikke blir brent.
- Hvis ønskelig kan du heller bruke brenner for å få marengsen gyllen.