Tilberedning
PANNA COTTA
- Fjern basilikumbladene fra stilkene og strimle de. Ha basilikumstrimlene og fløten i en bolle. Dekk med plast over. Ha blandingen i kjøleskapet i 2-3 timer. Deretter sil fløten
- Ha gelatinen i kaldt vann
- Varm opp fløten uten at det koker opp
- Tilsett sukker, fortsett å varme uten at det koker. Tilsett deretter gelatinplatene
- Fyll halvparten av glasset med panna cotta-blandingen
- Sett panna cottaen i kjøleskapet i minst 2-3 timer
BASILIKUMPESTO
- Fjern basilikumbladene fra stilken
- Kjør glatt basilikumbladene, mandelpulver og sitronsaft. Spe gradvis med Basilikumolje. Konsistensen må ikke være for tynn
- Smak til med nykvernet pepper og Havsalt fra Camargue
- Sett til side med en filmplast tett på pestoen
SITRUSMARINADE
- Skrell sitrusfruktene og del sitrusfiletene med en skarp kniv
- Til marinaden, bland sammen basilikumolje og sitronbalsamico, smak til med sukker, Timut pepper og strimlede basilikumblader
- Hell marinaden over sitrusfruktene
ANRETNING
- Ta ut panna cottaen fra kjøleskapet
- Dekk panna cottaen med et tynt lag basilikumpesto
- Dander elegant med marinert sitrusfrukt
- Dryss veldig lett med Timut pepper
Ingredienser
BASILIKUMPESTO
- Basilikumolje
- 1 bunt basilikum
- 2 ss mandelpulver
- 1 ss sitronsaft
- 1 ss Sitronbalsamico
- 1 klype Havsalt fra Camargue
- Timut pepper - nykvernet
SITRUSMARINADE
- 2 stk mandariner
- 1 stk lime
- 1 stk sitron
- 0,5 dl Basilikumolje
- 0,3 dl Sitronbalsamico
- 1 ss sukker
- 3 korn Timut pepper
- 2 ss strimlet basilikumblad
Tilberedning
PANNA COTTA
- Fjern basilikumbladene fra stilkene og strimle de. Ha basilikumstrimlene og fløten i en bolle. Dekk med plast over. Ha blandingen i kjøleskapet i 2-3 timer. Deretter sil fløten
- Ha gelatinen i kaldt vann
- Varm opp fløten uten at det koker opp
- Tilsett sukker, fortsett å varme uten at det koker. Tilsett deretter gelatinplatene
- Fyll halvparten av glasset med panna cotta-blandingen
- Sett panna cottaen i kjøleskapet i minst 2-3 timer
BASILIKUMPESTO
- Fjern basilikumbladene fra stilken
- Kjør glatt basilikumbladene, mandelpulver og sitronsaft. Spe gradvis med Basilikumolje. Konsistensen må ikke være for tynn
- Smak til med nykvernet pepper og Havsalt fra Camargue
- Sett til side med en filmplast tett på pestoen
SITRUSMARINADE
- Skrell sitrusfruktene og del sitrusfiletene med en skarp kniv
- Til marinaden, bland sammen basilikumolje og sitronbalsamico, smak til med sukker, Timut pepper og strimlede basilikumblader
- Hell marinaden over sitrusfruktene
ANRETNING
- Ta ut panna cottaen fra kjøleskapet
- Dekk panna cottaen med et tynt lag basilikumpesto
- Dander elegant med marinert sitrusfrukt
- Dryss veldig lett med Timut pepper