fbpx

PANNA COTTA MED BASILIKUM OG MARINERT SITRUSFRUKT

Basilikum og marinert sitrusfrukt gir en spennende vri på denne klassiske italienske desserten.
olivenlunden oppskrifter dessert Pannacotta med sitrus og basilikum basilikumolje sitronbalsamico havsalt fra camargue timut pepper
Forberedelsestid 3 timer 15 min
Koketid 3 timer 20 min
Total tid 6 timer 35 min
Porsjoner 4
Hva lager du Dessert

Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok

Tilberedning
 

PANNA COTTA

  • Fjern basilikumbladene fra stilkene og strimle de. Ha basilikumstrimlene og fløten i en bolle. Dekk med plast over. Ha blandingen i kjøleskapet i 2-3 timer. Deretter sil fløten
  • Ha gelatinen i kaldt vann
  • Varm opp fløten uten at det koker opp
  • Tilsett sukker, fortsett å varme uten at det koker. Tilsett deretter gelatinplatene
  • Fyll halvparten av glasset med panna cotta-blandingen
  • Sett panna cottaen i kjøleskapet i minst 2-3 timer

BASILIKUMPESTO

  • Fjern basilikumbladene fra stilken
  • Kjør glatt basilikumbladene, mandelpulver og sitronsaft. Spe gradvis med Basilikumolje. Konsistensen må ikke være for tynn
  • Smak til med nykvernet pepper og Havsalt fra Camargue
  • Sett til side med en filmplast tett på pestoen

SITRUSMARINADE

  • Skrell sitrusfruktene og del sitrusfiletene med en skarp kniv
  • Til marinaden, bland sammen basilikumolje og sitronbalsamico, smak til med sukker, Timut pepper og strimlede basilikumblader
  • Hell marinaden over sitrusfruktene

ANRETNING

  • Ta ut panna cottaen fra kjøleskapet
  • Dekk panna cottaen med et tynt lag basilikumpesto
  • Dander elegant med marinert sitrusfrukt
  • Dryss veldig lett med Timut pepper

Ingredienser

Ingredienser
  

PANNA COTTA

SITRUSMARINADE

Tilberedning
 

PANNA COTTA

  • Fjern basilikumbladene fra stilkene og strimle de. Ha basilikumstrimlene og fløten i en bolle. Dekk med plast over. Ha blandingen i kjøleskapet i 2-3 timer. Deretter sil fløten
  • Ha gelatinen i kaldt vann
  • Varm opp fløten uten at det koker opp
  • Tilsett sukker, fortsett å varme uten at det koker. Tilsett deretter gelatinplatene
  • Fyll halvparten av glasset med panna cotta-blandingen
  • Sett panna cottaen i kjøleskapet i minst 2-3 timer

BASILIKUMPESTO

  • Fjern basilikumbladene fra stilken
  • Kjør glatt basilikumbladene, mandelpulver og sitronsaft. Spe gradvis med Basilikumolje. Konsistensen må ikke være for tynn
  • Smak til med nykvernet pepper og Havsalt fra Camargue
  • Sett til side med en filmplast tett på pestoen

SITRUSMARINADE

  • Skrell sitrusfruktene og del sitrusfiletene med en skarp kniv
  • Til marinaden, bland sammen basilikumolje og sitronbalsamico, smak til med sukker, Timut pepper og strimlede basilikumblader
  • Hell marinaden over sitrusfruktene

ANRETNING

  • Ta ut panna cottaen fra kjøleskapet
  • Dekk panna cottaen med et tynt lag basilikumpesto
  • Dander elegant med marinert sitrusfrukt
  • Dryss veldig lett med Timut pepper