Tilberedning
- Bland 50 g av begge typer bær med 2 ts Balsamico med solbær og 2 ts Olivenolje med grønn sitron, og sett bærene i kjøleskapet i minst 4 timer
- Ha 1 gelatinplate i kaldt vann
- Varm opp fløte og vaniljestang uten at det koker.
- Tilsett 40g sukker, fortsatt uten at det koker. Tilsett deretter gelatinplaten
- Ha1 ts marinerte bær i hvert serveringsglass og fyll halvparten av glasset med panna cotta-blanding
- Hell en dråpe Olivenolje grønn sitron i hvert glass og sett glassene i kjøleskapet i minst 2-3 timer
- Fjern bladene fra oreganostilken
- Ha de resterende gelatinplatene i kaldt vann
- Ha resten av bærene, 35 g sukker, 8 ts Olivenolje med grønn sitron og 4 ts Balsamico med solbær og fersk oregano i en food processor og kjør det glatt
- Ta en liten del av bærblandingen og bruk den til å varme opp samt smelte gelatinplatene. Bland så alt sammen
- Hell ca 1 cm av blandingen over panna cottaen og sett i kjøleskapet i minst 1 time
- Pynt med fersk oregano, bær og Balsamicoperler før servering.
Ingredienser
- 150 g blåbær
- 150 g solbær
- 10 ts Olivenolje med grønn sitron
- 2,5 dl fløte
- 75 g sukker
- ½ stk vaniljestang
- 3 stk gelatinplater
- 6 ts Mørk balsamico med solbær
- 3 ss oreganoblader ferske
- Sorte balsamicoperler
Tilberedning
- Bland 50 g av begge typer bær med 2 ts Balsamico med solbær og 2 ts Olivenolje med grønn sitron, og sett bærene i kjøleskapet i minst 4 timer
- Ha 1 gelatinplate i kaldt vann
- Varm opp fløte og vaniljestang uten at det koker.
- Tilsett 40g sukker, fortsatt uten at det koker. Tilsett deretter gelatinplaten
- Ha1 ts marinerte bær i hvert serveringsglass og fyll halvparten av glasset med panna cotta-blanding
- Hell en dråpe Olivenolje grønn sitron i hvert glass og sett glassene i kjøleskapet i minst 2-3 timer
- Fjern bladene fra oreganostilken
- Ha de resterende gelatinplatene i kaldt vann
- Ha resten av bærene, 35 g sukker, 8 ts Olivenolje med grønn sitron og 4 ts Balsamico med solbær og fersk oregano i en food processor og kjør det glatt
- Ta en liten del av bærblandingen og bruk den til å varme opp samt smelte gelatinplatene. Bland så alt sammen
- Hell ca 1 cm av blandingen over panna cottaen og sett i kjøleskapet i minst 1 time
- Pynt med fersk oregano, bær og Balsamicoperler før servering.