Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

PAPRIKASUPPE MED REKER

En rask og smakfull suppe med flere spennende smaker fra mango, appelsin og kanel!

4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Suppe
Enkel
4

Porsjoner

En rask og smakfull suppe med flere spennende smaker fra mango, appelsin og kanel!

0.5 stk sjalottløk
1 stk rød paprika
0.5 ss Hverdagsolje
0.5 stk økologisk appelsin
2 dl grønnsakskraft
2 dl melk
1 stk kanelstang
100 g mango
Balansert olivenolje
Mangobalsamico*
reker
nykvernet Timut pepper
Havsalt fra Camargue
1. 

Riv først appelsinskall med et zestjern og forvell appelsinzesten flere ganger


2. 

Skjær løken i små biter og fres den i hverdagsolje til den er blank


3. 

Tilsett paprika i små biter og fres i 10 minutter på middels varme. Rør ofte


4. 

Tilsett grønnsakskraften, melken, appelsinzesten og kanelstangen, la det hele småkoke i 15 minutter


5. 

Legg kanestangen til side, tilsett 75 g fersk mango og kjør glatt med stavmikser i 2-3 minutter for å få en jevn suppe


6. 

Smak til med nykvernet timut pepper og havsalt fra Camargue. Kjøl ned


7. 

Del resten av mangoen i små terninger


8. 

Bland rekene med 1 ss balansert olivenolje, 1 ss mangobalsamico og mangoterninger


9. 

Vask kanelstangen og knus den grovt


10. 

Server suppen i små glass


11. 

Dander med reke/mango, dryss med appelsinzesten og pynt med kanelbiter


Tilberedning

1. 

Riv først appelsinskall med et zestjern og forvell appelsinzesten flere ganger


2. 

Skjær løken i små biter og fres den i hverdagsolje til den er blank


3. 

Tilsett paprika i små biter og fres i 10 minutter på middels varme. Rør ofte


4. 

Tilsett grønnsakskraften, melken, appelsinzesten og kanelstangen, la det hele småkoke i 15 minutter


5. 

Legg kanestangen til side, tilsett 75 g fersk mango og kjør glatt med stavmikser i 2-3 minutter for å få en jevn suppe


6. 

Smak til med nykvernet timut pepper og havsalt fra Camargue. Kjøl ned


7. 

Del resten av mangoen i små terninger


8. 

Bland rekene med 1 ss balansert olivenolje, 1 ss mangobalsamico og mangoterninger


9. 

Vask kanelstangen og knus den grovt


10. 

Server suppen i små glass


11. 

Dander med reke/mango, dryss med appelsinzesten og pynt med kanelbiter


Ingridienser

0.5 stk sjalottløk
1 stk rød paprika
0.5 ss Hverdagsolje
0.5 stk økologisk appelsin
2 dl grønnsakskraft
2 dl melk
1 stk kanelstang
100 g mango
Balansert olivenolje
Mangobalsamico*
reker
nykvernet Timut pepper
Havsalt fra Camargue

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter