Produkter
Produkter Brukt I Denne Oppskriften:
-
Grønn olivenpaté med tomat
Frankrike
kr 119.00,-
Legg i handlekurv-
Ciccolella
olivenoljePuglia, Italia, November 2021
kr 399.00,-
Legg i handlekurv-
Havsalt fra Camargue
Camargue, Frankrike
kr 109.00,-
Legg i handlekurv-
Pasta ceres spaghetti
Marche, Italia
kr 79.00,-
Koketid 30 minTotal tid 30 minPorsjoner 4 porsjonerEnkel
Hva lager du Middag, Olivenlunden 1830 x Julies Matblogg@juliesmatbloggTilberedning
- Kutt pancetta i store terninger. Finn frem en stor, dyp stekepanne. Ha bitene i kald panne og skru på medium varme. La fettet smelte, og stek videre til de er sprø og gylne. Rør om av og til, ca 15 minutter. Sil av fettet som smeltet - men spar på det til noe annet gøy, feks steke poteter i.
- Smelt smør i en liten gryte over lav varme. La det stå til det blir gyllent og lett brunet.
- Finhakk sjalottløk og hvitløk. Ha litt olje i panna sammen med pancettaen. Stek løken blank og myk.
- Kok pasta som anvist på pakken i godt saltet vann. Husk å spare på litt av pastakokevannet!
- Kutt av nederste bit av aspargesen, og skrell gjerne endene med en grønnsaksskreller Kutt i to-tre biter. Ha aspargesen i panna.
- Finrasp skallet av en økologisk sitron, og skvis juicen over aspargesen så den blir “dampet” i sitron. Rør rundt, ca 2-3 minutter.
- Tilsett revet parmesan, det brunede smøret og ca 1-2 dl pastakokevann. Rør sammen til en tykk og glatt saus. Ha i pastaen og bland sammen.
- Tilsett finhakket gressløk og chiliflak, og smak til med havsalt og nykvernet pepper.
- Topp pastaen med litt ekstra revet parmesan. Server med baguette og grønn olivenpaté med tomat ved siden av.
Ingredienser
Ingredienser
- 150 g pancetta i stykke (evt bacon)
- 40 g smør
- 2 stk sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss Sommerolje eller Ciccolella eller Hverdagsolje
- 400 g pasta spaghetti eller linguine
- 2 bunter asparges
- 1 stk økologisk sitron
- 100 g parmesan + ekstra til topping
- 1 håndfull gressløk
- 1-2 ts chiliflak
- havsalt
- nykvernet pepper
- 1 stk baguette
- 1 glass Grønn olivenpaté med tomat
@juliesmatbloggTilberedning
- Kutt pancetta i store terninger. Finn frem en stor, dyp stekepanne. Ha bitene i kald panne og skru på medium varme. La fettet smelte, og stek videre til de er sprø og gylne. Rør om av og til, ca 15 minutter. Sil av fettet som smeltet - men spar på det til noe annet gøy, feks steke poteter i.
- Smelt smør i en liten gryte over lav varme. La det stå til det blir gyllent og lett brunet.
- Finhakk sjalottløk og hvitløk. Ha litt olje i panna sammen med pancettaen. Stek løken blank og myk.
- Kok pasta som anvist på pakken i godt saltet vann. Husk å spare på litt av pastakokevannet!
- Kutt av nederste bit av aspargesen, og skrell gjerne endene med en grønnsaksskreller Kutt i to-tre biter. Ha aspargesen i panna.
- Finrasp skallet av en økologisk sitron, og skvis juicen over aspargesen så den blir “dampet” i sitron. Rør rundt, ca 2-3 minutter.
- Tilsett revet parmesan, det brunede smøret og ca 1-2 dl pastakokevann. Rør sammen til en tykk og glatt saus. Ha i pastaen og bland sammen.
- Tilsett finhakket gressløk og chiliflak, og smak til med havsalt og nykvernet pepper.
- Topp pastaen med litt ekstra revet parmesan. Server med baguette og grønn olivenpaté med tomat ved siden av.
Relaterte
Oppskrifter
BABA GANOUSH
MiddagMediumDenne oppskriften på Baba Ganoush er utviklet @juliesmatblogg og vi anbefaler på det varmeste å prøve denne hjemme. I denne oppskriften får du også mulighet til å lære mer om hvordan milde, balanserte og intense olivenoljer brukes forskjellig i matlaging.
BIFFTARTAR MED SABA DRUEMOST OG URTEPREGET OLIVENOLJE
10 mForrettEnkelKlassisk biffrett som passer ypperlig til lunsj eller som forrett til deg og dine gjester
-
Velkomstgave til deg!
FÅ 10% RABATT
Meld deg på vårt nyhetsbrev og få en velkomstgave som gir deg -10% ditt neste kjøp.
EPOST-ADRESSE
Lagre handlekurven din?
x -
-