Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

PAVLOVA MED SITRUSKREM

Pavlova er en marengsbasert kake/dessert oppkalt etter den russiske ballerinaen Anna Pavlova. Prøv denne versjonen med vår Lemon Curd for en friskere variant.

4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Dessert
Enkel
4

Porsjoner

Pavlova er en marengsbasert kake/dessert oppkalt etter den russiske ballerinaen Anna Pavlova. Prøv denne versjonen med vår Lemon Curd for en friskere variant.

6 stk eggehviter
100 g sukker
80 g melis
20 g maizena eller potetmel
10 g puffet ris
2.5 ss Blodappelsinbalsamico eller Grapefruktbalsamico
1.5 dl fløte
2 ss Lemon curd
3 ww Gul sitronolje
1 stk lime
grapefrukt
appelsin
8.10 stk korianderblader
1. 

Forvarm ovnen til 130 grader


2. 

Pisk opp eggehvitene og ha i sukker gradvis inntil du får en fast konsistens


3. 

Vend melis og maizena forsiktig inn med eggehvitene


4. 

Tilsett deretter puffet ris og 1 ss  balsamico til eggehvitene


5. 

Ha marengsen over på en stekeplate med bakepapir og stek pavlovaen først i 30 minutter på 130 grader, deretter senk temperaturen til 100 grader og stek videre i 30 til 60 minutter


6. 

Vask og rasp skallet av ½ lime


7. 

Deretter skrell sitrusfruktene, og lag fileter med en skarp kniv


8. 

Bland sitrusfruktene med 1 ts  balsamico og 1 ss  gul sitronolje. Bland til slutt inn 8-10 grovhakkede korianderblader. Sett til side kjølig


9. 

Pisk opp fløte


10. 

Bland forsiktig resten av  sitronoljen og 1 ss  balsamico med  lemon curden


11. 

Tilsett den piskede fløten i lemon curd-blandingen og pisk litt om gangen


12. 

Spre fløte- og lemon curd-blandingen over den ferdig stekte marengsen


13. 

Dander med marinert sitrusfrukt og dryss over limeskallet


14. 

Pynt med korianderblader


Tilberedning

1. 

Forvarm ovnen til 130 grader


2. 

Pisk opp eggehvitene og ha i sukker gradvis inntil du får en fast konsistens


3. 

Vend melis og maizena forsiktig inn med eggehvitene


4. 

Tilsett deretter puffet ris og 1 ss  balsamico til eggehvitene


5. 

Ha marengsen over på en stekeplate med bakepapir og stek pavlovaen først i 30 minutter på 130 grader, deretter senk temperaturen til 100 grader og stek videre i 30 til 60 minutter


6. 

Vask og rasp skallet av ½ lime


7. 

Deretter skrell sitrusfruktene, og lag fileter med en skarp kniv


8. 

Bland sitrusfruktene med 1 ts  balsamico og 1 ss  gul sitronolje. Bland til slutt inn 8-10 grovhakkede korianderblader. Sett til side kjølig


9. 

Pisk opp fløte


10. 

Bland forsiktig resten av  sitronoljen og 1 ss  balsamico med  lemon curden


11. 

Tilsett den piskede fløten i lemon curd-blandingen og pisk litt om gangen


12. 

Spre fløte- og lemon curd-blandingen over den ferdig stekte marengsen


13. 

Dander med marinert sitrusfrukt og dryss over limeskallet


14. 

Pynt med korianderblader


Ingridienser

6 stk eggehviter
100 g sukker
80 g melis
20 g maizena eller potetmel
10 g puffet ris
2.5 ss Blodappelsinbalsamico eller Grapefruktbalsamico
1.5 dl fløte
2 ss Lemon curd
3 ww Gul sitronolje
1 stk lime
grapefrukt
appelsin
8.10 stk korianderblader

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter