fbpx

PAVLOVA MED SITRUSKREM

Pavlova er en marengsbasert kake/dessert oppkalt etter den russiske ballerinaen Anna Pavlova. Prøv denne versjonen med vår Lemon Curd for en friskere variant.
OL0B941
Koketid 2 timer
Porsjoner 8 porsjoner
Hva lager du 17. mai, Dessert

Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok

Tilberedning
 

  • Forvarm ovnen til 130 grader
  • Pisk opp eggehvitene og ha i sukker gradvis inntil du får en fast konsistens
  • Vend melis og maizena forsiktig inn med eggehvitene
  • Tilsett deretter puffet ris og 1 ss balsamico til eggehvitene
  • Ha marengsen over på en stekeplate med bakepapir og stek pavlovaen først i 30 minutter på 130 grader, deretter senk temperaturen til 100 grader og stek videre i 30 til 60 minutter
  • Vask og rasp skallet av ½ lime
  • Deretter skrell sitrusfruktene, og lag fileter med en skarp kniv
  • Bland sitrusfruktene med 1 ts balsamico og 1 ss gul sitronolje. Bland til slutt inn 8-10 grovhakkede korianderblader. Sett til side kjølig
  • Pisk opp fløte
  • Bland forsiktig resten av sitronoljen og 1 ss balsamico med lemon curden
  • Tilsett den piskede fløten i lemon curd-blandingen og pisk litt om gangen
  • Spre fløte- og lemon curd-blandingen over den ferdig stekte marengsen
  • Dander med marinert sitrusfrukt og dryss over limeskallet
  • Pynt med korianderblader

Tilberedning
 

  • Forvarm ovnen til 130 grader
  • Pisk opp eggehvitene og ha i sukker gradvis inntil du får en fast konsistens
  • Vend melis og maizena forsiktig inn med eggehvitene
  • Tilsett deretter puffet ris og 1 ss balsamico til eggehvitene
  • Ha marengsen over på en stekeplate med bakepapir og stek pavlovaen først i 30 minutter på 130 grader, deretter senk temperaturen til 100 grader og stek videre i 30 til 60 minutter
  • Vask og rasp skallet av ½ lime
  • Deretter skrell sitrusfruktene, og lag fileter med en skarp kniv
  • Bland sitrusfruktene med 1 ts balsamico og 1 ss gul sitronolje. Bland til slutt inn 8-10 grovhakkede korianderblader. Sett til side kjølig
  • Pisk opp fløte
  • Bland forsiktig resten av sitronoljen og 1 ss balsamico med lemon curden
  • Tilsett den piskede fløten i lemon curd-blandingen og pisk litt om gangen
  • Spre fløte- og lemon curd-blandingen over den ferdig stekte marengsen
  • Dander med marinert sitrusfrukt og dryss over limeskallet
  • Pynt med korianderblader