Tilberedning
- Forvarm ovnen til 130 grader
- Pisk opp eggehvitene og ha i sukker gradvis inntil du får en fast konsistens
- Vend melis og maizena forsiktig inn med eggehvitene
- Tilsett deretter puffet ris og 1 ss balsamico til eggehvitene
- Ha marengsen over på en stekeplate med bakepapir og stek pavlovaen først i 30 minutter på 130 grader, deretter senk temperaturen til 100 grader og stek videre i 30 til 60 minutter
- Vask og rasp skallet av ½ lime
- Deretter skrell sitrusfruktene, og lag fileter med en skarp kniv
- Bland sitrusfruktene med 1 ts balsamico og 1 ss gul sitronolje. Bland til slutt inn 8-10 grovhakkede korianderblader. Sett til side kjølig
- Pisk opp fløte
- Bland forsiktig resten av sitronoljen og 1 ss balsamico med lemon curden
- Tilsett den piskede fløten i lemon curd-blandingen og pisk litt om gangen
- Spre fløte- og lemon curd-blandingen over den ferdig stekte marengsen
- Dander med marinert sitrusfrukt og dryss over limeskallet
- Pynt med korianderblader
Ingredienser
- 6 stk eggehviter
- 100 g sukker
- 80 g melis
- 20 g maizena eller potetmel
- 10 g puffet ris
- 2,5 ss Blodappelsinbalsamico eller Grapefruktbalsamico
- 1,5 dl fløte
- 2 ss Lemon curd
- 3 ss Gul sitronolje
- 1 stk lime
- grapefrukt
- appelsin
- 8-10 stk korianderblader
Tilberedning
- Forvarm ovnen til 130 grader
- Pisk opp eggehvitene og ha i sukker gradvis inntil du får en fast konsistens
- Vend melis og maizena forsiktig inn med eggehvitene
- Tilsett deretter puffet ris og 1 ss balsamico til eggehvitene
- Ha marengsen over på en stekeplate med bakepapir og stek pavlovaen først i 30 minutter på 130 grader, deretter senk temperaturen til 100 grader og stek videre i 30 til 60 minutter
- Vask og rasp skallet av ½ lime
- Deretter skrell sitrusfruktene, og lag fileter med en skarp kniv
- Bland sitrusfruktene med 1 ts balsamico og 1 ss gul sitronolje. Bland til slutt inn 8-10 grovhakkede korianderblader. Sett til side kjølig
- Pisk opp fløte
- Bland forsiktig resten av sitronoljen og 1 ss balsamico med lemon curden
- Tilsett den piskede fløten i lemon curd-blandingen og pisk litt om gangen
- Spre fløte- og lemon curd-blandingen over den ferdig stekte marengsen
- Dander med marinert sitrusfrukt og dryss over limeskallet
- Pynt med korianderblader