Produkter
Produkter Brukt I Denne Oppskriften:
-
Helletut i plast
kr 35.00,-
Legg i handlekurv-
BESTSELGER
Pistasjkrem med olivenolje og ristede pistasjnøtter
Italia
kr 149.00,-
Legg i handlekurv-
Olivenolje med sitron – 500ml
Abruzzo, Italia
kr 319.00,-
Forberedelsestid 3 timer 40 minKoketid 20 minTotal tid 4 timerPorsjoner 12 bollerEnkel
Hva lager du Bakst, Olivenlunden 1830 x Julies Matblogg@juliesmatbloggTilberedning
- Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Smuldre gjæren over. Tilsett kald melk og egg. Elt sammen på lav fart i 15 minutter
- Del kjøleskapskaldt smør i terninger. Tilsett et par terninger av gangen i 15 minutter. Deigen skal eltes til sammen 30 minutter på lav fart
- Dekk bollen med folie og sett deigen til heving i 1 - 1 ½ time et lunt sted. Deigen skal dobles i størrelse
- Ha litt mel utover benken. Kjevle ut deigen til et stort rektangel, ca 30 x 40 cm
- Bland Pistasjkrem ut med Olivenolje med sitron (evt vanlig olivenolje) for å gjøre den lettere å smøre utover deigen. Fordel utover deigen, men ikke helt ut i kantene
- Brett ⅓ av deigen inn mot midten fra langsiden, og den siste delen over der igjen. Klem sammen endene. Kjevle forsiktig utover til en lang ‘leiv’. Del i 12 korte strimler med en skarp kniv. Herfra blir det litt klissete, men hold ut
- Finn frem to stekebrett og kle med bakepapir. Ta opp en strimmel og tvinn den mens du strekker den utover. Knyt en knute, og legg “skjøtene” ned på bakepapiret
- Etterhev ca. 1 time på benken uten å dekke til med folie. Forvarm ovnen til 175°C, over- og undervarme. Stek ett brett av gangen i 18-20 minutter
- Lag en enkel sukkerlake ved å koke opp 1 dl sukker og 1 dl vann. Pensle bollene når de kommer ut av ovnen. Slik får du glansfulle knuter!
- Finhakk pistasjnøtter, eventuelt kjør dem i en liten blender/foodprocessor. Pensle bollene med sukkerlake enda en gang når de er avkjølt, og dryss over pistasjnøtter
Ingredienser
Ingredienser
DEIG
- 0,5 kg hvetemel
- 75 g sukker
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts kardemomme
- 25 g fersk gjær
- 2,5 dl helmelk
- 1 lite egg
- 75 g kaldt smør i terninger
FYLL OG TOPPING
- 1 glass Pistasjkrem (220 g)
- 2 ss Olivenolje med sitron
- 1 dl sukker
- 1 dl vann
- 2 ss pistasjnøtter uten skall
@juliesmatbloggTilberedning
- Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Smuldre gjæren over. Tilsett kald melk og egg. Elt sammen på lav fart i 15 minutter
- Del kjøleskapskaldt smør i terninger. Tilsett et par terninger av gangen i 15 minutter. Deigen skal eltes til sammen 30 minutter på lav fart
- Dekk bollen med folie og sett deigen til heving i 1 - 1 ½ time et lunt sted. Deigen skal dobles i størrelse
- Ha litt mel utover benken. Kjevle ut deigen til et stort rektangel, ca 30 x 40 cm
- Bland Pistasjkrem ut med Olivenolje med sitron (evt vanlig olivenolje) for å gjøre den lettere å smøre utover deigen. Fordel utover deigen, men ikke helt ut i kantene
- Brett ⅓ av deigen inn mot midten fra langsiden, og den siste delen over der igjen. Klem sammen endene. Kjevle forsiktig utover til en lang ‘leiv’. Del i 12 korte strimler med en skarp kniv. Herfra blir det litt klissete, men hold ut
- Finn frem to stekebrett og kle med bakepapir. Ta opp en strimmel og tvinn den mens du strekker den utover. Knyt en knute, og legg “skjøtene” ned på bakepapiret
- Etterhev ca. 1 time på benken uten å dekke til med folie. Forvarm ovnen til 175°C, over- og undervarme. Stek ett brett av gangen i 18-20 minutter
- Lag en enkel sukkerlake ved å koke opp 1 dl sukker og 1 dl vann. Pensle bollene når de kommer ut av ovnen. Slik får du glansfulle knuter!
- Finhakk pistasjnøtter, eventuelt kjør dem i en liten blender/foodprocessor. Pensle bollene med sukkerlake enda en gang når de er avkjølt, og dryss over pistasjnøtter
Relaterte
Oppskrifter
BERLINERBOLLER FYLT MED SYLTETØY MED KIRSEBÆR & CHAMPAGNE
15 mBakstMediumNydelige, hjemmelagde berlinerboller fylt med Syltetøy med kirsebær & champagne… eller annet andre søte kremer om ønskelig
BLÅBÆR OG SOLBÆR MUFFINS MED HAVREGRYN
20 mBakstEn saftig og sunnere vri på muffins som passer utmerket til kaffen, men like god alene
BLÅBÆRMUFFINS
BakstDisse saftige blåbærmuffinsene har en myk og fruktig kjerne av friske blåbær. Kombinasjonen av balsamico og blåbær er helt nydelig! Perfekt å servere til kaffegjestene, på kakebordet i en bursdag eller som en overraskelse i matpakken!
-
Velkomstgave til deg!
FÅ 10% RABATT
Meld deg på vårt nyhetsbrev og få en velkomstgave som gir deg -10% ditt neste kjøp.
EPOST-ADRESSE
Lagre handlekurven din?
x -
BESTSELGER