PISTASJTIRAMISU

Hvis du liker en klassisk tiramisu, kommer du til å elske denne varianten med pistasjkrem og smak av sitron! Den er syndig god, og det er umulig ikke å forsyne seg flereganger. 
Forberedelsestid 30 min
Koketid 2 timer
Total tid 2 timer 30 min
Porsjoner 8 porsjoner

Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok

Tilberedning
 

  • Start med å lagekaffen og la den avkjøles, med mindre du har en kaffeslant til overs fra frokosten
  • Pisk eggeplommene luftige og fine i en kjøkkenmaskin med ballongvisp, eller i en bolle med en håndmikser. Bland i saltet, mascarponen, pistasjkremen og gul sitronolje
  • Visp fløten til en fast krem, og vend den forsiktig inn i mascarpone- og pistasjkremen med en slikkepott
  • Finn frem 8 porsjonsformer eller en stor ildfast form, cirka 20 x 30 cm. Fordel et lag med krem i bunnen
  • Bland sammen marsalavinen og den kalde kaffen i en dyp skål. Dypp én kjeks av gangen raskt i blandingen. Den trekker til seg væsken fort, så pass på at den ikke blir helt gjennomfuktet. Hvis du lager i porsjonsformer er det bare å brekke kjeksen så det passer formen
  • Legg et lag med fingerkjeks over kremen, og fortsett å legge krem og kjeks lagvis til alle ingrediensene er brukt opp. Avslutt med et lag krem på toppen
  • Dekk til formen(e), og sett den kjølig et par timer, gjerne over natta
  • Rett før servering finner du frem en tesil eller finmasket sil, og drysser et tjukt lag kakaopulver over toppen. Pynt eventuelt med bringebær for en ekstra flott variant

Notes

Tilberedning
 

  • Start med å lagekaffen og la den avkjøles, med mindre du har en kaffeslant til overs fra frokosten
  • Pisk eggeplommene luftige og fine i en kjøkkenmaskin med ballongvisp, eller i en bolle med en håndmikser. Bland i saltet, mascarponen, pistasjkremen og gul sitronolje
  • Visp fløten til en fast krem, og vend den forsiktig inn i mascarpone- og pistasjkremen med en slikkepott
  • Finn frem 8 porsjonsformer eller en stor ildfast form, cirka 20 x 30 cm. Fordel et lag med krem i bunnen
  • Bland sammen marsalavinen og den kalde kaffen i en dyp skål. Dypp én kjeks av gangen raskt i blandingen. Den trekker til seg væsken fort, så pass på at den ikke blir helt gjennomfuktet. Hvis du lager i porsjonsformer er det bare å brekke kjeksen så det passer formen
  • Legg et lag med fingerkjeks over kremen, og fortsett å legge krem og kjeks lagvis til alle ingrediensene er brukt opp. Avslutt med et lag krem på toppen
  • Dekk til formen(e), og sett den kjølig et par timer, gjerne over natta
  • Rett før servering finner du frem en tesil eller finmasket sil, og drysser et tjukt lag kakaopulver over toppen. Pynt eventuelt med bringebær for en ekstra flott variant

Notes

Velkomstgave til deg!

FÅ 10% RABATT

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få en velkomstgave som gir deg -10% ditt neste kjøp.

EPOST-ADRESSE