fbpx

PISTASJTIRAMISU

Hvis du liker en klassisk tiramisu, kommer du til å elske denne varianten med pistasjkrem og smak av sitron! Den er syndig god, og det er umulig ikke å forsyne seg flereganger. 
Forberedelsestid 30 minutter
Koketid 2 timer
Total tid 2 timer 30 minutter
Porsjoner 8 porsjoner

Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok

Tilberedning
 

  • Start med å lagekaffen og la den avkjøles, med mindre du har en kaffeslant til overs fra frokosten
  • Pisk eggeplommene luftige og fine i en kjøkkenmaskin med ballongvisp, eller i en bolle med en håndmikser. Bland i saltet, mascarponen, pistasjkremen og gul sitronolje
  • Visp fløten til en fast krem, og vend den forsiktig inn i mascarpone- og pistasjkremen med en slikkepott
  • Finn frem 8 porsjonsformer eller en stor ildfast form, cirka 20 x 30 cm. Fordel et lag med krem i bunnen
  • Bland sammen marsalavinen og den kalde kaffen i en dyp skål. Dypp én kjeks av gangen raskt i blandingen. Den trekker til seg væsken fort, så pass på at den ikke blir helt gjennomfuktet. Hvis du lager i porsjonsformer er det bare å brekke kjeksen så det passer formen
  • Legg et lag med fingerkjeks over kremen, og fortsett å legge krem og kjeks lagvis til alle ingrediensene er brukt opp. Avslutt med et lag krem på toppen
  • Dekk til formen(e), og sett den kjølig et par timer, gjerne over natta
  • Rett før servering finner du frem en tesil eller finmasket sil, og drysser et tjukt lag kakaopulver over toppen. Pynt eventuelt med bringebær for en ekstra flott variant

Notes

Tilberedning
 

  • Start med å lagekaffen og la den avkjøles, med mindre du har en kaffeslant til overs fra frokosten
  • Pisk eggeplommene luftige og fine i en kjøkkenmaskin med ballongvisp, eller i en bolle med en håndmikser. Bland i saltet, mascarponen, pistasjkremen og gul sitronolje
  • Visp fløten til en fast krem, og vend den forsiktig inn i mascarpone- og pistasjkremen med en slikkepott
  • Finn frem 8 porsjonsformer eller en stor ildfast form, cirka 20 x 30 cm. Fordel et lag med krem i bunnen
  • Bland sammen marsalavinen og den kalde kaffen i en dyp skål. Dypp én kjeks av gangen raskt i blandingen. Den trekker til seg væsken fort, så pass på at den ikke blir helt gjennomfuktet. Hvis du lager i porsjonsformer er det bare å brekke kjeksen så det passer formen
  • Legg et lag med fingerkjeks over kremen, og fortsett å legge krem og kjeks lagvis til alle ingrediensene er brukt opp. Avslutt med et lag krem på toppen
  • Dekk til formen(e), og sett den kjølig et par timer, gjerne over natta
  • Rett før servering finner du frem en tesil eller finmasket sil, og drysser et tjukt lag kakaopulver over toppen. Pynt eventuelt med bringebær for en ekstra flott variant

Notes