Tilberedning
- Start med å lagekaffen og la den avkjøles, med mindre du har en kaffeslant til overs fra frokosten
- Pisk eggeplommene luftige og fine i en kjøkkenmaskin med ballongvisp, eller i en bolle med en håndmikser. Bland i saltet, mascarponen, pistasjkremen og gul sitronolje
- Visp fløten til en fast krem, og vend den forsiktig inn i mascarpone- og pistasjkremen med en slikkepott
- Finn frem 8 porsjonsformer eller en stor ildfast form, cirka 20 x 30 cm. Fordel et lag med krem i bunnen
- Bland sammen marsalavinen og den kalde kaffen i en dyp skål. Dypp én kjeks av gangen raskt i blandingen. Den trekker til seg væsken fort, så pass på at den ikke blir helt gjennomfuktet. Hvis du lager i porsjonsformer er det bare å brekke kjeksen så det passer formen
- Legg et lag med fingerkjeks over kremen, og fortsett å legge krem og kjeks lagvis til alle ingrediensene er brukt opp. Avslutt med et lag krem på toppen
- Dekk til formen(e), og sett den kjølig et par timer, gjerne over natta
- Rett før servering finner du frem en tesil eller finmasket sil, og drysser et tjukt lag kakaopulver over toppen. Pynt eventuelt med bringebær for en ekstra flott variant
Ingredienser
- 2 dl kald kaffe
- 3 stk eggeplommer
- 1 ts salt
- 250 g mascarpone (en boks)
- 110 g Pistasjkrem (ett glass)
- 2 ss Gul sitronolje
- 3 dl kremfløte
- 200 g Savoiardi fingerkjeks (en pakke)
- 1 dl marsala eller annen hetvin
- 2 ss kakaopulver til topping
- Valgfritt: bringebær til topping
Tilberedning
- Start med å lagekaffen og la den avkjøles, med mindre du har en kaffeslant til overs fra frokosten
- Pisk eggeplommene luftige og fine i en kjøkkenmaskin med ballongvisp, eller i en bolle med en håndmikser. Bland i saltet, mascarponen, pistasjkremen og gul sitronolje
- Visp fløten til en fast krem, og vend den forsiktig inn i mascarpone- og pistasjkremen med en slikkepott
- Finn frem 8 porsjonsformer eller en stor ildfast form, cirka 20 x 30 cm. Fordel et lag med krem i bunnen
- Bland sammen marsalavinen og den kalde kaffen i en dyp skål. Dypp én kjeks av gangen raskt i blandingen. Den trekker til seg væsken fort, så pass på at den ikke blir helt gjennomfuktet. Hvis du lager i porsjonsformer er det bare å brekke kjeksen så det passer formen
- Legg et lag med fingerkjeks over kremen, og fortsett å legge krem og kjeks lagvis til alle ingrediensene er brukt opp. Avslutt med et lag krem på toppen
- Dekk til formen(e), og sett den kjølig et par timer, gjerne over natta
- Rett før servering finner du frem en tesil eller finmasket sil, og drysser et tjukt lag kakaopulver over toppen. Pynt eventuelt med bringebær for en ekstra flott variant