Tilberedning
- Start med å fritere kapers. Varm olje i en liten gryte over medium høy temperatur. Når oljen begynner å boble eller frese litt, tilsetter du kapersen forsiktig. Rør litt rundt med en tresleiv
- Etter 10 – 15 minutter vil kapersen bli mørkere i fargen og «åpne» seg som en blomst. Da er de ferdig. Løft kapersen ut med en hullsleiv og la det renne av seg på kjøkkenpapir
- Del potetene i store biter. Kok eller damp i ca. 10 – 15 minutter, men følg med underveis så de ikke blir overkokt! Avkjøl potetene litt
- Rasp masse parmesan og sitronskallet i en stor bolle. Bland sammen med sitronsaft, sitronolje og sitronbalsamico. Vend inn de lune potetbitene og smak til med havsalt og nykvernet pepper. Eventuelt bruk det grønne urtesaltet til salat & pasta fra Olivenlunden 1830
- Vend inn grovhakkede urter og fritert kapers
Ingredienser
- 60 g kapers
- 2 dl olje til fritering
- 1 kg småpoteter
- 150 g Parmesan
- 1 stk økologisk sitron, raspet skall og juice
- 0,5 dl Gul sitronolje
- 2 ss Sitronbalsamico
- Havsalt og nykvernet pepper
- 1 bunt kjørvel, dill eller gressløk
Tilberedning
- Start med å fritere kapers. Varm olje i en liten gryte over medium høy temperatur. Når oljen begynner å boble eller frese litt, tilsetter du kapersen forsiktig. Rør litt rundt med en tresleiv
- Etter 10 – 15 minutter vil kapersen bli mørkere i fargen og «åpne» seg som en blomst. Da er de ferdig. Løft kapersen ut med en hullsleiv og la det renne av seg på kjøkkenpapir
- Del potetene i store biter. Kok eller damp i ca. 10 – 15 minutter, men følg med underveis så de ikke blir overkokt! Avkjøl potetene litt
- Rasp masse parmesan og sitronskallet i en stor bolle. Bland sammen med sitronsaft, sitronolje og sitronbalsamico. Vend inn de lune potetbitene og smak til med havsalt og nykvernet pepper. Eventuelt bruk det grønne urtesaltet til salat & pasta fra Olivenlunden 1830
- Vend inn grovhakkede urter og fritert kapers