Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

RÅKOSTSALAT MED FETA & VIRGIN HASSELNØTTOLJE

En rask og enkel salat som passer godt som tilbehør til fisk eller hvitt kjøtt. Kan også serveres som en lett lunsjrett, gjerne sammen med brød.

4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Salat, Tilbehør
Enkel
4

Porsjoner

En rask og enkel salat som passer godt som tilbehør til fisk eller hvitt kjøtt. Kan også serveres som en lett lunsjrett, gjerne sammen med brød.

2 stk

gulrøtter

0.5 stk

rødkål

100 g

feta

2 ss

Virgin Hasselnøttolje

1 ss

Olivenolje

1 ss

sennep

2 stk

fine håndfuller linfrø

3 ts

eplesidereddik

Salt og nykvernet pepper

1. 

Skyll kålen og finhakk den i veldig små biter


2. 

Skyll, skrell og riv gulrøttene


3. 

Tørk linfrøene 5 minutter i stekepannen. Fjern de fra platen når de begynner å knitre


4. 

Lag en vinaigrette ved å blande virgin hasselnøttolje, olivenolje, sennep og eplesidereddik


5. 

Tilsett en spiseskje vann


6. 

Smuldre fetaen i store terninger


7. 

Legg salaten på et fat, begynn med de rå grønnsakene og ha deretter over fetaen og linfrøene


8. 

Avslutt med å ha noen teskjeer vinaigrette over salaten


Tilberedning

1. 

Skyll kålen og finhakk den i veldig små biter


2. 

Skyll, skrell og riv gulrøttene


3. 

Tørk linfrøene 5 minutter i stekepannen. Fjern de fra platen når de begynner å knitre


4. 

Lag en vinaigrette ved å blande virgin hasselnøttolje, olivenolje, sennep og eplesidereddik


5. 

Tilsett en spiseskje vann


6. 

Smuldre fetaen i store terninger


7. 

Legg salaten på et fat, begynn med de rå grønnsakene og ha deretter over fetaen og linfrøene


8. 

Avslutt med å ha noen teskjeer vinaigrette over salaten


ingredienser

2 stk

gulrøtter

0.5 stk

rødkål

100 g

feta

2 ss

Virgin Hasselnøttolje

1 ss

Olivenolje

1 ss

sennep

2 stk

fine håndfuller linfrø

3 ts

eplesidereddik

Salt og nykvernet pepper

Flere smaksrike

Oppskrifter