Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

REKESALAT MED SENNEP OG HONNING

En rask og smakfull rett som kan serveres som forrett eller som innslag på tapasbordet. Serveres gjerne sammen med ristet brød.

4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
17-mai, Forrett
Enkel
4

Porsjoner

En rask og smakfull rett som kan serveres som forrett eller som innslag på tapasbordet. Serveres gjerne sammen med ristet brød.

3 fedd

hvitløk

1

eggeplomme

0.5

sitron

Havsalt fra Camargue

Nykvernet

Rødt Phu Quoc-pepper*

1.2 dl

mild Grand Cru olivenolje

1 ss

Sennep med honning

50 g

rensede reker

2 ss

aïoli

1 ss

lettrømme

2 ts

sitronsaft

Urtesalt til fisk

nykvernet

Økologisk hvitt pepper fra Kerala*

1 ss

balansert Grand Cru olivenolje

1 ss

Mangobalsamico

finhakket

dill

1. 

Skrell hvitløksfeddene, del de i to og press hvitløk over en morter.


2. 

Tilsett eggeplommen og bland sammen med hvitløk og Sennep med honning.


3. 

Press sitronsaft og ha 1 ts sitronsaft i morteren.


4. 

Smak til med Havsalt fra Camargue og nykvernet pepper.


5. 

Bland alt sammen i en morter og tilsett gradvis olivenolje inntil du får en homogen konsistens.


6. 

Grovhakk rekene.


7. 

Bland sammen aïoli, rømme, olivenolje, Mangobalsamico og finhakket dill. Smak til med sitronsaft, Urtesalt til fisk og pepper.


8. 

Bland inn reker og fordel blandingen i små glass.


Tilberedning

1. 

Skrell hvitløksfeddene, del de i to og press hvitløk over en morter.


2. 

Tilsett eggeplommen og bland sammen med hvitløk og Sennep med honning.


3. 

Press sitronsaft og ha 1 ts sitronsaft i morteren.


4. 

Smak til med Havsalt fra Camargue og nykvernet pepper.


5. 

Bland alt sammen i en morter og tilsett gradvis olivenolje inntil du får en homogen konsistens.


6. 

Grovhakk rekene.


7. 

Bland sammen aïoli, rømme, olivenolje, Mangobalsamico og finhakket dill. Smak til med sitronsaft, Urtesalt til fisk og pepper.


8. 

Bland inn reker og fordel blandingen i små glass.


ingredienser

3 fedd

hvitløk

1

eggeplomme

0.5

sitron

Havsalt fra Camargue

Nykvernet

Rødt Phu Quoc-pepper*

1.2 dl

mild Grand Cru olivenolje

1 ss

Sennep med honning

50 g

rensede reker

2 ss

aïoli

1 ss

lettrømme

2 ts

sitronsaft

Urtesalt til fisk

nykvernet

Økologisk hvitt pepper fra Kerala*

1 ss

balansert Grand Cru olivenolje

1 ss

Mangobalsamico

finhakket

dill

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter