Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

RISOTTO MED STEINSOPP, OLIVENOLJE OG PARMESAN

Nydelig risotto med smak av høsten

Koketid Under 30 min
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Middag
Enkel
4

Porsjoner

Nydelig risotto med smak av høsten

250 g

Risotto med steinsopp

1

liten løk

1

kyllingkraft eller grønnsakskraft

0.6 dl

hvitvin

30 g

Parmesan vellagret i 26 md – raspet

1 ss

mascarpone

sitronsaft

1 ss

Hverdagsolje

Høstolje eller Intens olivenolje

Urtesalt til salat & pasta

nykvernet Sort Kampot pepper

1. 

Fres finhakket løk med 1 ss Hverdagsolje i en kasserolle i 1 minutt


2. 

Tilsett Risotto med steinsopp og fortsett å frese i 2 minutter under omrøring


3. 

Når løken og risen er blank, hell i hvitvinen. La det redusere til ca. halvparten


4. 

Hell deretter i litt grønnsakskraft og la det koke til alt er absorbert


5. 

Gjenta dette helt til risottorisen er klar


6. 

Etter ca. 15-16 minutter, tilsett Parmesanen, mascarponen, sitronsaften og 1 klype Urtesalt til salat og pasta. Bland alt godt sammen


7. 

Fordel risottoen på 4 tallerkener


8. 

Ringle over Intens olivenolje, smak til med nykvernet Sort Kampot pepper og dryss over litt Parmesan


Tilberedning

1. 

Fres finhakket løk med 1 ss Hverdagsolje i en kasserolle i 1 minutt


2. 

Tilsett Risotto med steinsopp og fortsett å frese i 2 minutter under omrøring


3. 

Når løken og risen er blank, hell i hvitvinen. La det redusere til ca. halvparten


4. 

Hell deretter i litt grønnsakskraft og la det koke til alt er absorbert


5. 

Gjenta dette helt til risottorisen er klar


6. 

Etter ca. 15-16 minutter, tilsett Parmesanen, mascarponen, sitronsaften og 1 klype Urtesalt til salat og pasta. Bland alt godt sammen


7. 

Fordel risottoen på 4 tallerkener


8. 

Ringle over Intens olivenolje, smak til med nykvernet Sort Kampot pepper og dryss over litt Parmesan


ingredienser

250 g

Risotto med steinsopp

1

liten løk

1

kyllingkraft eller grønnsakskraft

0.6 dl

hvitvin

30 g

Parmesan vellagret i 26 md – raspet

1 ss

mascarpone

sitronsaft

1 ss

Hverdagsolje

Høstolje eller Intens olivenolje

Urtesalt til salat & pasta

nykvernet Sort Kampot pepper

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter