Tilberedning
- Forvarm ovnen til 200 °C
- Skrell gulrøttene og kutt dem i terninger, rens rosenkålen og del dem i to. Ha rosenkålen sammen med gulrøttene i en ildfast form, drypp over hverdagsolje og krydre med urtesalt og pepper, bland alt godt sammen
- Stek i forvarmet ovn ca. 20 minutter, eller til grønnsakene er møre og gylne. Snu på dem en gang under stekingen
- Legg de ovnsstekte grønnsakene, babyspinaten og mesteparten av granateplekjernene på et stort fat og tilsett basilikumolje og granateplebalsamico
- Løft grønnsakene varsomt for å blande og smak gjerne til med litt mer urtesalt
- Dryss over resten av granateplekjernene og topp med høvlet parmesan
Ingredienser
- 3-4 stk gulrøtter
- 400 g rosenkål
- Urtesalt til salat & pasta
- sort pepper (litt)
- 2 ss Hverdagsolje
- 100 g babyspinat
- 1 stk granateple, kjernene
- 2 ss Basilikumolje
- 2 ss Granateplebalsamico
- 40 g Parmesan - tilgjengelig i utvalgte butikker
Tilberedning
- Forvarm ovnen til 200 °C
- Skrell gulrøttene og kutt dem i terninger, rens rosenkålen og del dem i to. Ha rosenkålen sammen med gulrøttene i en ildfast form, drypp over hverdagsolje og krydre med urtesalt og pepper, bland alt godt sammen
- Stek i forvarmet ovn ca. 20 minutter, eller til grønnsakene er møre og gylne. Snu på dem en gang under stekingen
- Legg de ovnsstekte grønnsakene, babyspinaten og mesteparten av granateplekjernene på et stort fat og tilsett basilikumolje og granateplebalsamico
- Løft grønnsakene varsomt for å blande og smak gjerne til med litt mer urtesalt
- Dryss over resten av granateplekjernene og topp med høvlet parmesan