Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

ROSENKÅLSALAT

Lun vintersalat med ovnsstekt rosenkål, gulrøtter, granatepler og parmesan. En fargerik og knallgod salat som er smaksatt med basilikumolje og granateplebalsamico.

4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Salat
Enkel
4

Porsjoner

Lun vintersalat med ovnsstekt rosenkål, gulrøtter, granatepler og parmesan. En fargerik og knallgod salat som er smaksatt med basilikumolje og granateplebalsamico.

4 stk

gulrøtter

400 g

rosenkål

Urtesalt til salat & pasta

sort pepper

2 ss

Hverdagsolje

100 g

babyspinat

1 stk

granateple, kjernene

2 ss

Basilikumolje

2 ss

Granateplebalsamico

40 g

Parmesan

1. 

Forvarm ovnen til 200 °C


2. 

Skrell gulrøttene og kutt dem i terninger, rens rosenkålen og del dem i to. Ha rosenkålen sammen med gulrøttene i en ildfast form, drypp over hverdagsolje og krydre med urtesalt og pepper, bland alt godt sammen


3. 

Stek i forvarmet ovn ca. 20 minutter, eller til grønnsakene er møre og gylne. Snu på dem en gang under stekingen


4. 

Legg de ovnsstekte grønnsakene, babyspinaten og mesteparten av granateplekjernene på et stort fat og tilsett basilikumolje og granateplebalsamico


5. 

Løft grønnsakene varsomt for å blande og smak gjerne til med litt mer urtesalt


6. 

Dryss over resten av granateplekjernene og topp med høvlet parmesan


Tilberedning

1. 

Forvarm ovnen til 200 °C


2. 

Skrell gulrøttene og kutt dem i terninger, rens rosenkålen og del dem i to. Ha rosenkålen sammen med gulrøttene i en ildfast form, drypp over hverdagsolje og krydre med urtesalt og pepper, bland alt godt sammen


3. 

Stek i forvarmet ovn ca. 20 minutter, eller til grønnsakene er møre og gylne. Snu på dem en gang under stekingen


4. 

Legg de ovnsstekte grønnsakene, babyspinaten og mesteparten av granateplekjernene på et stort fat og tilsett basilikumolje og granateplebalsamico


5. 

Løft grønnsakene varsomt for å blande og smak gjerne til med litt mer urtesalt


6. 

Dryss over resten av granateplekjernene og topp med høvlet parmesan


ingredienser

4 stk

gulrøtter

400 g

rosenkål

Urtesalt til salat & pasta

sort pepper

2 ss

Hverdagsolje

100 g

babyspinat

1 stk

granateple, kjernene

2 ss

Basilikumolje

2 ss

Granateplebalsamico

40 g

Parmesan

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter