SAFTIG SITRUSKAKE MED OLIVENOLJE

Her har Julie fra @juliesmatblogg laget en nydelig, frisk sitruskake med Olivenolje med sitrusfrukt. Kaken er toppet med sitron, appelsin og klementin
Forberedelsestid 55 min
Koketid 35 min
Avkjøl 30 min
Total tid 2 timer
Porsjoner 12 porsjoner

Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok

Tilberedning
 

  • Forvarm ovnen til 170 grader varmluft. Pensle en springform på 24 cm med litt Olivenolje. Dekk bunnen og sidene med bakepapir
  • Skjær sitrusfrukt i ca. 3 mm tynne skiver. Fjern steiner. Kok opp vann og sukker til sukkerlake i en kjele. Tilsett vanilje. Skru ned varmen og legg i sitrusskivene. Pass på så alt dekkes, og la det småkoke i 15-20 minutter. Ta av varmen og sett til side
  • Finrasp ca. 1 ss sitrusskall og bland sammen med sukkeret. Visp sammen egg og sitrus-sukker med en håndmikser eller i kjøkkenmaskin. Tilsett Olivenoljen mens du visper
  • Skvis saft fra sitron og appelsin/klementin, til sammen ca. 3 ss
  • Bland sammen de tørre ingrediensene og vend inn røren med en slikkepott eller blandekrok i kjøkkenmaskin
  • Dekk hele bunnen av springformen med sitrusskivene. Spar på sukkerlaken! Hell kakerøren forsiktig over og bre utover med en slikkepott
  • Stek i 30 – 35 minutter midt i ovnen
  • Pensle kaken med sukkerlake mens den er varm. La kaken avkjøles 30 minutter før du snur den opp-ned på et kakefat og tar av bakepapiret. Pensle toppen og sidene med mer sukkerlake
  • Pisk creme fraîche, vanilje og sukker med en håndmikser til en luftig og stiv krem. Server sitruskaken i stykker med en klatt pisket creme fraîche
@juliesmatblogg

Ingredienser

Ingredienser
  

*Olivenolje med sitrus kan erstattes med Olivenolje med sitron

    Tilberedning
     

    • Forvarm ovnen til 170 grader varmluft. Pensle en springform på 24 cm med litt Olivenolje. Dekk bunnen og sidene med bakepapir
    • Skjær sitrusfrukt i ca. 3 mm tynne skiver. Fjern steiner. Kok opp vann og sukker til sukkerlake i en kjele. Tilsett vanilje. Skru ned varmen og legg i sitrusskivene. Pass på så alt dekkes, og la det småkoke i 15-20 minutter. Ta av varmen og sett til side
    • Finrasp ca. 1 ss sitrusskall og bland sammen med sukkeret. Visp sammen egg og sitrus-sukker med en håndmikser eller i kjøkkenmaskin. Tilsett Olivenoljen mens du visper
    • Skvis saft fra sitron og appelsin/klementin, til sammen ca. 3 ss
    • Bland sammen de tørre ingrediensene og vend inn røren med en slikkepott eller blandekrok i kjøkkenmaskin
    • Dekk hele bunnen av springformen med sitrusskivene. Spar på sukkerlaken! Hell kakerøren forsiktig over og bre utover med en slikkepott
    • Stek i 30 – 35 minutter midt i ovnen
    • Pensle kaken med sukkerlake mens den er varm. La kaken avkjøles 30 minutter før du snur den opp-ned på et kakefat og tar av bakepapiret. Pensle toppen og sidene med mer sukkerlake
    • Pisk creme fraîche, vanilje og sukker med en håndmikser til en luftig og stiv krem. Server sitruskaken i stykker med en klatt pisket creme fraîche
    @juliesmatblogg

    Velkomstgave til deg!

    FÅ 10% RABATT

    Meld deg på vårt nyhetsbrev og få en velkomstgave som gir deg -10% ditt neste kjøp.

    EPOST-ADRESSE