Produkter
Produkter Brukt I Denne Oppskriften:
-
NYHET!
Olivenolje med sitrusfrukt
Italia
kr 229.00,-
Legg i handlekurv-
Havsalt fra Camargue
Camargue, Frankrike
kr 109.00,-
Legg i handlekurv-
MÅNEDENS OLJE
Olivenolje med sitron – 500ml
Abruzzo, Italia
kr 319.00,-
Forberedelsestid 55 minKoketid 35 minAvkjøl 30 minTotal tid 2 timerPorsjoner 12 porsjonerEnkel
Hva lager du Dessert, kake, Olivenlunden 1830 x Julies Matblogg@juliesmatbloggTilberedning
- Forvarm ovnen til 170 grader varmluft. Pensle en springform på 24 cm med litt Olivenolje. Dekk bunnen og sidene med bakepapir
- Skjær sitrusfrukt i ca. 3 mm tynne skiver. Fjern steiner. Kok opp vann og sukker til sukkerlake i en kjele. Tilsett vanilje. Skru ned varmen og legg i sitrusskivene. Pass på så alt dekkes, og la det småkoke i 15-20 minutter. Ta av varmen og sett til side
- Finrasp ca. 1 ss sitrusskall og bland sammen med sukkeret. Visp sammen egg og sitrus-sukker med en håndmikser eller i kjøkkenmaskin. Tilsett Olivenoljen mens du visper
- Skvis saft fra sitron og appelsin/klementin, til sammen ca. 3 ss
- Bland sammen de tørre ingrediensene og vend inn røren med en slikkepott eller blandekrok i kjøkkenmaskin
- Dekk hele bunnen av springformen med sitrusskivene. Spar på sukkerlaken! Hell kakerøren forsiktig over og bre utover med en slikkepott
- Stek i 30 – 35 minutter midt i ovnen
- Pensle kaken med sukkerlake mens den er varm. La kaken avkjøles 30 minutter før du snur den opp-ned på et kakefat og tar av bakepapiret. Pensle toppen og sidene med mer sukkerlake
- Pisk creme fraîche, vanilje og sukker med en håndmikser til en luftig og stiv krem. Server sitruskaken i stykker med en klatt pisket creme fraîche
Ingredienser
Ingredienser
Sitruslake
Kakerøre
- 1,5 dl sukker
- 1 ss sitrus-zest
- 2 egg
- 1 dl Olivenolje med sitrus*
- 0,5 dl sitrussaft (ca 3 ss)
- 1,5 ts Havsalt
- 0,5 ts bakepulver
- ¼ ts natron
- 200 g hvetemel
*Olivenolje med sitrus kan erstattes med Olivenolje med sitron
Pisket creme fraîche
- 1 beger creme fraîche
- 1 ts vaniljepulver / frø fra 1 vaniljestang
- 1 ss sukker
@juliesmatbloggTilberedning
- Forvarm ovnen til 170 grader varmluft. Pensle en springform på 24 cm med litt Olivenolje. Dekk bunnen og sidene med bakepapir
- Skjær sitrusfrukt i ca. 3 mm tynne skiver. Fjern steiner. Kok opp vann og sukker til sukkerlake i en kjele. Tilsett vanilje. Skru ned varmen og legg i sitrusskivene. Pass på så alt dekkes, og la det småkoke i 15-20 minutter. Ta av varmen og sett til side
- Finrasp ca. 1 ss sitrusskall og bland sammen med sukkeret. Visp sammen egg og sitrus-sukker med en håndmikser eller i kjøkkenmaskin. Tilsett Olivenoljen mens du visper
- Skvis saft fra sitron og appelsin/klementin, til sammen ca. 3 ss
- Bland sammen de tørre ingrediensene og vend inn røren med en slikkepott eller blandekrok i kjøkkenmaskin
- Dekk hele bunnen av springformen med sitrusskivene. Spar på sukkerlaken! Hell kakerøren forsiktig over og bre utover med en slikkepott
- Stek i 30 – 35 minutter midt i ovnen
- Pensle kaken med sukkerlake mens den er varm. La kaken avkjøles 30 minutter før du snur den opp-ned på et kakefat og tar av bakepapiret. Pensle toppen og sidene med mer sukkerlake
- Pisk creme fraîche, vanilje og sukker med en håndmikser til en luftig og stiv krem. Server sitruskaken i stykker med en klatt pisket creme fraîche
Relaterte
Oppskrifter
CRÈME BRÛLÉE MED APPELSIN
1 DDessertMediumCrème brûlée er klassikeren vi ikke går lei av! Denne varianten bærer et særpreg med innslag fra vårt pepper samt smaksatte olje og balsamico!
EKSOTISK OG KRYDRET FRUKTSALAT
DessertPrøv vår friske fruktsalat med eksotiske frukter og en ekstra piff fra pepper. God alene og fantastisk til sjokoladedesserter!
EPLEKAKE FRA NORMANDIE
12 tDessertEnkelEn verdig avslutting på et godt måltid eller bare for seg selv ved siden av kaffekoppen.
-
MÅNEDENS OLJE
Velkomstgave til deg!
FÅ 10% RABATT
Meld deg på vårt nyhetsbrev og få en velkomstgave som gir deg -10% ditt neste kjøp.
EPOST-ADRESSE
Lagre handlekurven din?
x -