Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

SASHIMI AV HVIT FISK MED REDDIK-OG EPLEKOMPOTT

En smaksopplevelse utenom det vanlige når kveiten får innslag fra tropiske strøk

Koketid Under 30 min
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Forrett
Enkel
4

Porsjoner

En smaksopplevelse utenom det vanlige når kveiten får innslag fra tropiske strøk

600 g kveite
1 stk sitron
200 g reddik
0.5 stk Granny Smith eple
0.5 bunt koriander
Timut pepper
Espelette Chilipulver AOP
Sommerolje
1 ss Balsamico med pasjonsfrukt
Havsalt fra Camargue
1. 

Fjern bladene og rasp reddikene eller kjør de i en foodprosessor. Rasp eplet


2. 

Bland reddikene og eplet sammen med saften av en ½ sitron, noen dråper Sommerolje og 1-2 klyper Espelette Chilipulver. Sett kompotten til side


3. 

Fjern stilkene og grovhakk koriander


4. 

Lag marinade med 2 ss Sommerolje, 1 ss limesaft, 1 ss Balsamico med pasjonsfrukt, nykvernet Timut pepper og koriander


5. 

Skjær fisken (her bruker vi kveite) i tynneskiver. Dander fisken og reddik- og eplekompotten på en tallerken


6. 

Ringle marinaden over fisken og vent 5 minutter før servering. Dryss over Havsalt fra Camargue og skallet av en sitronen


Tilberedning

1. 

Fjern bladene og rasp reddikene eller kjør de i en foodprosessor. Rasp eplet


2. 

Bland reddikene og eplet sammen med saften av en ½ sitron, noen dråper Sommerolje og 1-2 klyper Espelette Chilipulver. Sett kompotten til side


3. 

Fjern stilkene og grovhakk koriander


4. 

Lag marinade med 2 ss Sommerolje, 1 ss limesaft, 1 ss Balsamico med pasjonsfrukt, nykvernet Timut pepper og koriander


5. 

Skjær fisken (her bruker vi kveite) i tynneskiver. Dander fisken og reddik- og eplekompotten på en tallerken


6. 

Ringle marinaden over fisken og vent 5 minutter før servering. Dryss over Havsalt fra Camargue og skallet av en sitronen


Ingridienser

600 g kveite
1 stk sitron
200 g reddik
0.5 stk Granny Smith eple
0.5 bunt koriander
Timut pepper
Espelette Chilipulver AOP
Sommerolje
1 ss Balsamico med pasjonsfrukt
Havsalt fra Camargue

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter