Tilberedning
- Fjern bladene og rasp reddikene eller kjør de i en foodprosessor. Rasp eplet
- Bland reddikene og eplet sammen med saften av en ½ sitron, noen dråper Sommerolje og 1-2 klyper Espelette Chilipulver. Sett kompotten til side
- Fjern stilkene og grovhakk koriander
- Lag marinade med 2 ss Sommerolje, 1 ss limesaft, 1 ss Balsamico med pasjonsfrukt, nykvernet Timut pepper og koriander
- Skjær fisken (her bruker vi kveite) i tynneskiver. Dander fisken og reddik- og eplekompotten på en tallerken
- Ringle marinaden over fisken og vent 5 minutter før servering. Dryss over Havsalt fra Camargue og skallet av en sitronen
Ingredienser
- 600 g kveite
- 1 stk sitron gjerne grønn, evt lime
- 200 g reddik
- ½ stk Granny Smith eple
- ½ bunt koriander
- Timut pepper nykvernet
- Espelette Chilipulver AOP
- Sommerolje kan erstattes med sitronolje
- 1 ss Balsamico med pasjonsfrukt
- Havsalt fra Camargue
Tilberedning
- Fjern bladene og rasp reddikene eller kjør de i en foodprosessor. Rasp eplet
- Bland reddikene og eplet sammen med saften av en ½ sitron, noen dråper Sommerolje og 1-2 klyper Espelette Chilipulver. Sett kompotten til side
- Fjern stilkene og grovhakk koriander
- Lag marinade med 2 ss Sommerolje, 1 ss limesaft, 1 ss Balsamico med pasjonsfrukt, nykvernet Timut pepper og koriander
- Skjær fisken (her bruker vi kveite) i tynneskiver. Dander fisken og reddik- og eplekompotten på en tallerken
- Ringle marinaden over fisken og vent 5 minutter før servering. Dryss over Havsalt fra Camargue og skallet av en sitronen