Tilberedning
- Forvarm ovnen til 200 grader
- Bland sammen hvetemel, bakepulver og salt i en bolle
- Tilsett deretter romtemperert smør, melk, mangobalsamico, egg, sitronskall og hverdagsolje
- Rør sammen deigen, men ikke jobb for mye med den
- Ha et tynt lag hvetemel over arbeidsbordet
- Kjevle forsiktig deigen til den er 2 cm tykk. Bruk en kniv og del deigen i 10 - 12 biter
- Ha disse på et stekebrett med et bakepapir
- Stek i 12 - 15 minutter
- Del scones i to og server med lemon curd eller ønsket tilbehør
Notes
*Lemon curd kan erstattes av syltetøy eller sjokoladekrem
Ingredienser
- 300 g hvetemel
- 3 ts bakepulver
- 1 ss Mangobalsamico
- ½ ts salt
- 0,5 dl Hverdagsolje
- 50 g romtemperert smør
- 1 stk egg
- 1 dl melk
- 1 stk økologisk sitron - skallet
- Lemon curd*
Tilberedning
- Forvarm ovnen til 200 grader
- Bland sammen hvetemel, bakepulver og salt i en bolle
- Tilsett deretter romtemperert smør, melk, mangobalsamico, egg, sitronskall og hverdagsolje
- Rør sammen deigen, men ikke jobb for mye med den
- Ha et tynt lag hvetemel over arbeidsbordet
- Kjevle forsiktig deigen til den er 2 cm tykk. Bruk en kniv og del deigen i 10 - 12 biter
- Ha disse på et stekebrett med et bakepapir
- Stek i 12 - 15 minutter
- Del scones i to og server med lemon curd eller ønsket tilbehør
Notes
*Lemon curd kan erstattes av syltetøy eller sjokoladekrem