fbpx

SCONES MED LEMON CURD

Denne oppskriften, med vår mangobalsamico, gir friske og velsmakende scones. Et klart løft til søndagsfrokosten eller lunsjen!
olivenlunden oppskrifter bakst scones lemoncurd mangobalsamico hverdagsolje
Total tid 1 time
Porsjoner 4 porsjoner

Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok

Tilberedning
 

  • Forvarm ovnen til 200 grader
  • Bland sammen hvetemel, bakepulver og salt i en bolle
  • Tilsett deretter romtemperert smør, melk, mangobalsamico, egg, sitronskall og hverdagsolje
  • Rør sammen deigen, men ikke jobb for mye med den
  • Ha et tynt lag hvetemel over arbeidsbordet
  • Kjevle forsiktig deigen til den er 2 cm tykk. Bruk en kniv og del deigen i 10 - 12 biter
  • Ha disse på et stekebrett med et bakepapir
  • Stek i 12 - 15 minutter
  • Del scones i to og server med lemon curd eller ønsket tilbehør

Notes

*Lemon curd kan erstattes av syltetøy eller sjokoladekrem

Ingredienser

Tilberedning
 

  • Forvarm ovnen til 200 grader
  • Bland sammen hvetemel, bakepulver og salt i en bolle
  • Tilsett deretter romtemperert smør, melk, mangobalsamico, egg, sitronskall og hverdagsolje
  • Rør sammen deigen, men ikke jobb for mye med den
  • Ha et tynt lag hvetemel over arbeidsbordet
  • Kjevle forsiktig deigen til den er 2 cm tykk. Bruk en kniv og del deigen i 10 - 12 biter
  • Ha disse på et stekebrett med et bakepapir
  • Stek i 12 - 15 minutter
  • Del scones i to og server med lemon curd eller ønsket tilbehør

Notes

*Lemon curd kan erstattes av syltetøy eller sjokoladekrem