Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

SHAKSHUKA MED KRYDDER

Posjerte egg i tomatsaus med paprika, tomat, løk og kryddermiks til pasta og pizza. Perfekt til en lun helgefrokost eller lunsj.

4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Forrett, Lunsj
Enkel
4

Porsjoner

Posjerte egg i tomatsaus med paprika, tomat, løk og kryddermiks til pasta og pizza. Perfekt til en lun helgefrokost eller lunsj.

1 stk stor rød paprika
1 stk stor løk – skrelt
2 ss Extra virgin olivenolje
6 stk ferske tomater eller 1 boks à 400 g hakkede tomater
4.6 stk egg
bunt0.5 koriander, skylt og tørket
Økologisk kryddermiks til pasta og pizza
salt
pepper
Valgfritt: 1 fedd hvitløk
Valgfritt: skall av 1 kandisert sitron, finhakket
1. 

Skyll paprikaen. Legg den på et stekebrett kledd med bakepapir, stek i ovnen på 200° til skinnet blir svart, mellom 20 og 25 minutter


2. 

Skrell paprikaen etter den er avkjølt. Del den i to, fjern frøene og strimle den


3. 

Skjær løken i tynne skiver eller små terninger og finhakk hvitløken. Ha løken (og evnt hvitløken) i en panne med olivenolje på middels varme (for ikke å brune dem). Dryss over kryddermiks og (evnt skallet fra den kandiserte sitronen). Deretter tilsettes tomatene, salt og pepper (hvis du valgte ferske tomater, skrell de (valgfritt) skjær dem i terninger og tilsett i pannen)


4. 

Kokes på lav varme i 20 minutter, la vannet fordampe fra tomatene, spesielt hvis de er ferske


5. 

Knekk eggene i pannen rett før servering. Smak til med salt og pepper, dekk til og la det hele koke tildekket på middels varme i 5 minutter. Drysser over finhakket koriander og en klype kryddermiks


6. 

Nytes varmt med ristet brød til


Tilberedning

1. 

Skyll paprikaen. Legg den på et stekebrett kledd med bakepapir, stek i ovnen på 200° til skinnet blir svart, mellom 20 og 25 minutter


2. 

Skrell paprikaen etter den er avkjølt. Del den i to, fjern frøene og strimle den


3. 

Skjær løken i tynne skiver eller små terninger og finhakk hvitløken. Ha løken (og evnt hvitløken) i en panne med olivenolje på middels varme (for ikke å brune dem). Dryss over kryddermiks og (evnt skallet fra den kandiserte sitronen). Deretter tilsettes tomatene, salt og pepper (hvis du valgte ferske tomater, skrell de (valgfritt) skjær dem i terninger og tilsett i pannen)


4. 

Kokes på lav varme i 20 minutter, la vannet fordampe fra tomatene, spesielt hvis de er ferske


5. 

Knekk eggene i pannen rett før servering. Smak til med salt og pepper, dekk til og la det hele koke tildekket på middels varme i 5 minutter. Drysser over finhakket koriander og en klype kryddermiks


6. 

Nytes varmt med ristet brød til


Ingridienser

1 stk stor rød paprika
1 stk stor løk – skrelt
2 ss Extra virgin olivenolje
6 stk ferske tomater eller 1 boks à 400 g hakkede tomater
4.6 stk egg
bunt0.5 koriander, skylt og tørket
Økologisk kryddermiks til pasta og pizza
salt
pepper
Valgfritt: 1 fedd hvitløk
Valgfritt: skall av 1 kandisert sitron, finhakket

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

kr 109

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

kr 109

Flere smaksrike

Oppskrifter