Tilberedning
- Skyll paprikaen. Legg den på et stekebrett kledd med bakepapir, stek i ovnen på 200° til skinnet blir svart, mellom 20 og 25 minutter
- Skrell paprikaen etter den er avkjølt. Del den i to, fjern frøene og strimle den
- Skjær løken i tynne skiver eller små terninger og finhakk hvitløken. Ha løken (og evnt hvitløken) i en panne med olivenolje på middels varme (for ikke å brune dem). Dryss over kryddermiks og (evnt skallet fra den kandiserte sitronen). Deretter tilsettes tomatene, salt og pepper (hvis du valgte ferske tomater; skrell de (valgfritt) skjær dem i terninger og tilsett i pannen)
- Kokes på lav varme i 20 minutter, la vannet fordampe fra tomatene, spesielt hvis de er ferske
- Knekk eggene i pannen rett før servering. Smak til med salt og pepper, dekk til og la det hele koke tildekket på middels varme i 5 minutter. Drysser over finhakket koriander og en klype kryddermiks
- Nytes varmt med ristet brød til
Ingredienser
- 1 stk stor rød paprika
- 1 stk stor løk – skrelt
- 2 ss Extra virgin olivenolje
- 6 stk ferske tomater eller 1 boks à 400 g hakkede tomater
- 4-6 stk egg
- ½ bunt koriander, skylt og tørket
- Økologisk kryddermiks til pasta og pizza
- salt
- pepper
- Valgfritt: 1 fedd hvitløk
- Valgfritt: skall av 1 kandisert sitron, finhakket
Tilberedning
- Skyll paprikaen. Legg den på et stekebrett kledd med bakepapir, stek i ovnen på 200° til skinnet blir svart, mellom 20 og 25 minutter
- Skrell paprikaen etter den er avkjølt. Del den i to, fjern frøene og strimle den
- Skjær løken i tynne skiver eller små terninger og finhakk hvitløken. Ha løken (og evnt hvitløken) i en panne med olivenolje på middels varme (for ikke å brune dem). Dryss over kryddermiks og (evnt skallet fra den kandiserte sitronen). Deretter tilsettes tomatene, salt og pepper (hvis du valgte ferske tomater; skrell de (valgfritt) skjær dem i terninger og tilsett i pannen)
- Kokes på lav varme i 20 minutter, la vannet fordampe fra tomatene, spesielt hvis de er ferske
- Knekk eggene i pannen rett før servering. Smak til med salt og pepper, dekk til og la det hele koke tildekket på middels varme i 5 minutter. Drysser over finhakket koriander og en klype kryddermiks
- Nytes varmt med ristet brød til