Produkter
Produkter Brukt I Denne Oppskriften:
Tilberedning
- Forvarm ovnen til 165 grader, over- og undervarme. Finn frem en form som er ca 20 x 30 cm og kle den med bakepapir.
- Smelt smøret i en stor kjele. Slå av varmen. Rør inn sukker, vanilje og salt. Tilsett melet til slutt og rør deigen sammen med en sleiv eller slikkepott.
- Ha deigen over i formen og press den jevnt utover bunnen. Forstek bunnen i 25-30 minutter, til kantene er lett gylne.
- Mens bunnen stekes lager du fyllet. Sikt sukkeret og melet sammen i en stor bolle. Dette er et viktig steg for å unngå klumper i fyllet. Tilsett eggene og visp sammen.
- Skvis sitronsaften i et litermål. Del pasjonsfrukt i to og ha innholdet over i en liten sil over litermålet. Press ut saften ved å klemme frøene flate mot silen med en liten øse eller skje.
- Hell sitron- og pasjonsfruktsaft i eggeblandingen. Tilsett pasjonsfruktbalsamico. Visp godt sammen.
- Ta den ferdigstekte bunnen ut av ovnen. Prikk hull med en gaffel i overflaten av bunnen, ikke lag hull helt gjennom!
- Hell fyllet over den varme bunnen og sett formen forsiktig tilbake midt i ovnen. Stek i 25-30 minutter.
- Avkjøl i formen i minst en time, og sett deretter hele formen i kjøleskap en time eller to, til det er helt avkjølt.
- Løft ut av formen og del opp i ruter med en skarp kniv. Tørk av kniven mellom hvert kutt. Sikt litt melis over toppen.
Kan oppbevares ca 1 uke i kjøleskap tildekket. Kan også fryses ned! Det beste er å fryse ned ferdigoppkuttede stykker, som så kan tines i kjøleskap.
Ingredienser
BUNN
- 200 g smør
- 100 g sukker
- 1 ts vaniljepulver / vaniljeekstrakt
- 0,5 ts salt
- 280 g hvetemel
FYLL
- 400 g sukker
- 50 g hvetemel
- 6 stk store egg
- 2 dl sitronsaft (5-6 sitroner)
- 0,5 dl pasjonsfruktsaft (2-3 pasjonsfrukt)
- 2 ss Pasjonsfruktbalsamico
- melis til pynt
Tilberedning
- Forvarm ovnen til 165 grader, over- og undervarme. Finn frem en form som er ca 20 x 30 cm og kle den med bakepapir.
- Smelt smøret i en stor kjele. Slå av varmen. Rør inn sukker, vanilje og salt. Tilsett melet til slutt og rør deigen sammen med en sleiv eller slikkepott.
- Ha deigen over i formen og press den jevnt utover bunnen. Forstek bunnen i 25-30 minutter, til kantene er lett gylne.
- Mens bunnen stekes lager du fyllet. Sikt sukkeret og melet sammen i en stor bolle. Dette er et viktig steg for å unngå klumper i fyllet. Tilsett eggene og visp sammen.
- Skvis sitronsaften i et litermål. Del pasjonsfrukt i to og ha innholdet over i en liten sil over litermålet. Press ut saften ved å klemme frøene flate mot silen med en liten øse eller skje.
- Hell sitron- og pasjonsfruktsaft i eggeblandingen. Tilsett pasjonsfruktbalsamico. Visp godt sammen.
- Ta den ferdigstekte bunnen ut av ovnen. Prikk hull med en gaffel i overflaten av bunnen, ikke lag hull helt gjennom!
- Hell fyllet over den varme bunnen og sett formen forsiktig tilbake midt i ovnen. Stek i 25-30 minutter.
- Avkjøl i formen i minst en time, og sett deretter hele formen i kjøleskap en time eller to, til det er helt avkjølt.
- Løft ut av formen og del opp i ruter med en skarp kniv. Tørk av kniven mellom hvert kutt. Sikt litt melis over toppen.
Kan oppbevares ca 1 uke i kjøleskap tildekket. Kan også fryses ned! Det beste er å fryse ned ferdigoppkuttede stykker, som så kan tines i kjøleskap.
Velkomstgave til deg!
FÅ 10% RABATT
Meld deg på vårt nyhetsbrev og få en velkomstgave som gir deg -10% ditt neste kjøp.