fbpx

SITRON- OG PASJONSFRUKTRUTER

Disse sitron- og pasjonsfruktrutene smaker som sommer! Laget med masse nypresset sitronsaft, frisk pasjonsfrukt og pasjonsfruktbalsamico.
sitron og pasjonsfruktruter hovedbilde

Produkter Brukt I Denne Oppskriften:

Koketid 1 hr 15 min
3 timer
Total tid 4 timer 15 min

Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok

Tilberedning
 

  • Forvarm ovnen til 165 grader, over- og undervarme. Finn frem en form som er ca 20 x 30 cm og kle den med bakepapir.
  • Smelt smøret i en stor kjele. Slå av varmen. Rør inn sukker, vanilje og salt. Tilsett melet til slutt og rør deigen sammen med en sleiv eller slikkepott.
  • Ha deigen over i formen og press den jevnt utover bunnen. Forstek bunnen i 25-30 minutter, til kantene er lett gylne.
  • Mens bunnen stekes lager du fyllet. Sikt sukkeret og melet sammen i en stor bolle. Dette er et viktig steg for å unngå klumper i fyllet. Tilsett eggene og visp sammen.
  • Skvis sitronsaften i et litermål. Del pasjonsfrukt i to og ha innholdet over i en liten sil over litermålet. Press ut saften ved å klemme frøene flate mot silen med en liten øse eller skje.
  • Hell sitron- og pasjonsfruktsaft i eggeblandingen. Tilsett pasjonsfruktbalsamico. Visp godt sammen.
  • Ta den ferdigstekte bunnen ut av ovnen. Prikk hull med en gaffel i overflaten av bunnen, ikke lag hull helt gjennom!
  • Hell fyllet over den varme bunnen og sett formen forsiktig tilbake midt i ovnen. Stek i 25-30 minutter.
  • Avkjøl i formen i minst en time, og sett deretter hele formen i kjøleskap en time eller to, til det er helt avkjølt.
  • Løft ut av formen og del opp i ruter med en skarp kniv. Tørk av kniven mellom hvert kutt. Sikt litt melis over toppen.
    sitron og pasjonsfruktruter m produkt

Kan oppbevares ca 1 uke i kjøleskap tildekket. Kan også fryses ned! Det beste er å fryse ned ferdigoppkuttede stykker, som så kan tines i kjøleskap.

    @juliesmatblogg

    Tilberedning
     

    • Forvarm ovnen til 165 grader, over- og undervarme. Finn frem en form som er ca 20 x 30 cm og kle den med bakepapir.
    • Smelt smøret i en stor kjele. Slå av varmen. Rør inn sukker, vanilje og salt. Tilsett melet til slutt og rør deigen sammen med en sleiv eller slikkepott.
    • Ha deigen over i formen og press den jevnt utover bunnen. Forstek bunnen i 25-30 minutter, til kantene er lett gylne.
    • Mens bunnen stekes lager du fyllet. Sikt sukkeret og melet sammen i en stor bolle. Dette er et viktig steg for å unngå klumper i fyllet. Tilsett eggene og visp sammen.
    • Skvis sitronsaften i et litermål. Del pasjonsfrukt i to og ha innholdet over i en liten sil over litermålet. Press ut saften ved å klemme frøene flate mot silen med en liten øse eller skje.
    • Hell sitron- og pasjonsfruktsaft i eggeblandingen. Tilsett pasjonsfruktbalsamico. Visp godt sammen.
    • Ta den ferdigstekte bunnen ut av ovnen. Prikk hull med en gaffel i overflaten av bunnen, ikke lag hull helt gjennom!
    • Hell fyllet over den varme bunnen og sett formen forsiktig tilbake midt i ovnen. Stek i 25-30 minutter.
    • Avkjøl i formen i minst en time, og sett deretter hele formen i kjøleskap en time eller to, til det er helt avkjølt.
    • Løft ut av formen og del opp i ruter med en skarp kniv. Tørk av kniven mellom hvert kutt. Sikt litt melis over toppen.
      sitron og pasjonsfruktruter m produkt

    Kan oppbevares ca 1 uke i kjøleskap tildekket. Kan også fryses ned! Det beste er å fryse ned ferdigoppkuttede stykker, som så kan tines i kjøleskap.

      @juliesmatblogg