fbpx

SITRUSMARINERT KYLLINGBRYST MED SALAT

En enkel og lett rett som passer like godt en vinterdag som til sommeren. Tilsett gjerne noen av sesongens grønnsaker til salaten.
Forberedelsestid 1 time 20 minutter
Koketid 10 minutter
Total tid 1 time 30 minutter
Porsjoner 4 porsjoner
Course Lunsj, Middag

Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok

Tilberedning
 

  • Legg kyllingbrystene på ett brett, gjerne mellom to bakeark, og klem de flate
  • Lag marinaden med saften og skallet av sitrusfruktene, olivenolje, litt salt og kryddermiks til marinader og gryteretter
  • Ha kylling og marinade i en bolle og la det marinere i kjøleskapet i alt fra 1 time til en hel dag
  • Varm opp olivenolje i en stekepanne, ha i kyllingen og sjalottløken og stek på høy varme i 3 minutter på hver side
  • Bland alle ingrediensene til salaten. Lag en dressing av mandarinsaften, balsamicoeddik og olivenolje. Smak til med salt og pepper
  • Ta kyllingen ut av pannen og legg til side. Hell marinaden i pannen og la den redusere
  • Når marinaden har redusert en stund og blitt tykkere, ha kyllingen tilbake i pannen og varm den opp
  • Server umiddelbart sammen med salaten. Smak til med litt ekstra kryddermiks om ønskelig
Catherine Kluger

Tilberedning
 

  • Legg kyllingbrystene på ett brett, gjerne mellom to bakeark, og klem de flate
  • Lag marinaden med saften og skallet av sitrusfruktene, olivenolje, litt salt og kryddermiks til marinader og gryteretter
  • Ha kylling og marinade i en bolle og la det marinere i kjøleskapet i alt fra 1 time til en hel dag
  • Varm opp olivenolje i en stekepanne, ha i kyllingen og sjalottløken og stek på høy varme i 3 minutter på hver side
  • Bland alle ingrediensene til salaten. Lag en dressing av mandarinsaften, balsamicoeddik og olivenolje. Smak til med salt og pepper
  • Ta kyllingen ut av pannen og legg til side. Hell marinaden i pannen og la den redusere
  • Når marinaden har redusert en stund og blitt tykkere, ha kyllingen tilbake i pannen og varm den opp
  • Server umiddelbart sammen med salaten. Smak til med litt ekstra kryddermiks om ønskelig
Catherine Kluger