Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

SJOKOLADE- OG PISTASJ LIÉGEOIS

Vår versjon av denne franske desserten er en nydelig blanding av mørk sjokolade, pisket kremfløte og Pistasjkrem med olivenolje og ristede pistasjnøtter

Koketid Jeg har all tid i verden
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Dessert
Enkel
4

Porsjoner

Vår versjon av denne franske desserten er en nydelig blanding av mørk sjokolade, pisket kremfløte og Pistasjkrem med olivenolje og ristede pistasjnøtter

200 g

mørk sjokolade - finhakket

3

eggeplommer

50 g

sukker

25 g

maisstivelse

25 cl

kremfløte

80 cl

helmelk

2 SS

Pistasjkrem med olivenolje og ristede pistasjnøtter

30 cl

kremfløte

50 g

sukker

1. 

Pisk eggeplommer, sukker og maisstivelse hvitt


2. 

Varm melk og fløte i en kjele inntil det koker


3. 

Hell halvparten av melkeblandingen over den hakkede sjokoladen og rør til en jevn konsistens


4. 

Rør sjokoladeblandingen inn i resten av melk- og fløteblandingen. Rør så inn eggeplommeblandingen og la blandingen tykne på lav varme, rør konstant


5. 

Hell blandingen over i serveringsglass – 2/3 dels fulle. Avkjøl og sett i kjøleskap


6. 

Pisk krem av kremfløten. Ha kremen og Pistasjkremen lagvis i en sprøytepose. Topp hvert glass dekorativt med blandingen


7. 

Server med en gang


Tilberedning

1. 

Pisk eggeplommer, sukker og maisstivelse hvitt


2. 

Varm melk og fløte i en kjele inntil det koker


3. 

Hell halvparten av melkeblandingen over den hakkede sjokoladen og rør til en jevn konsistens


4. 

Rør sjokoladeblandingen inn i resten av melk- og fløteblandingen. Rør så inn eggeplommeblandingen og la blandingen tykne på lav varme, rør konstant


5. 

Hell blandingen over i serveringsglass – 2/3 dels fulle. Avkjøl og sett i kjøleskap


6. 

Pisk krem av kremfløten. Ha kremen og Pistasjkremen lagvis i en sprøytepose. Topp hvert glass dekorativt med blandingen


7. 

Server med en gang


ingredienser

200 g

mørk sjokolade - finhakket

3

eggeplommer

50 g

sukker

25 g

maisstivelse

25 cl

kremfløte

80 cl

helmelk

2 SS

Pistasjkrem med olivenolje og ristede pistasjnøtter

30 cl

kremfløte

50 g

sukker

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter