SJOKOLADEKAKE MED OLIVENOLJE

Nydelig mørk sjokoladekake med olivenolje. Perfekt som dessert eller til kaffen
SJOKOLADEKAKE MED OLIVENOLJE HEADER
Forberedelsestid 10 min
Koketid 45 min
Total tid 55 min
Porsjoner 1 kake
Hva lager du Bakst, kake

Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok

Tilberedning
 

  • Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en 20 cm springform og dekk formen med bakepapir
  • Brekk sjokoladen i biter og smelt over ett vannbad
  • Når sjokoladen har smeltet helt, tilsett olivenolje og 2/3 av sukkeret. Pisk blandingen til sukkeret er helt oppløst
  • Skill eggeplommene fra eggehvitene
  • Ta kjelen av platen og bland inn mandelmelet. Avkjøl sjokoladen helt og pisk inn eggeplommene og Havsaltet
  • Ha eggehvitene i en helt ren bolle. Pisk hvitt mens resten av sukkeret tilsettes gradvis. Pisk inntil blandingen er stiv
  • Bruk en stor slikkepott og bland eggehviteblandingen gradvis og forsiktig over i sjokoladeblandingen. Rør kun inn noen få skjeer av gangen
  • Hell røren over i springformen.
  • Stek i 40 – 45 minutter. Stikk en tynn trepinne inn i midten av kaken for å se om den er ferdig. Hvis pinnen er nesten tørr når den trekkes ut, er kaken ferdig
  • Avkjøl kaken i formen. Det er vanlig at kaken sprekker opp litt
  • Ta kaken forsiktig ut av formen
  • Pynt kaken med ett dryss melis før servering
    SJOKOLADEKAKE MED OLIVENOLJE

Tilberedning
 

  • Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en 20 cm springform og dekk formen med bakepapir
  • Brekk sjokoladen i biter og smelt over ett vannbad
  • Når sjokoladen har smeltet helt, tilsett olivenolje og 2/3 av sukkeret. Pisk blandingen til sukkeret er helt oppløst
  • Skill eggeplommene fra eggehvitene
  • Ta kjelen av platen og bland inn mandelmelet. Avkjøl sjokoladen helt og pisk inn eggeplommene og Havsaltet
  • Ha eggehvitene i en helt ren bolle. Pisk hvitt mens resten av sukkeret tilsettes gradvis. Pisk inntil blandingen er stiv
  • Bruk en stor slikkepott og bland eggehviteblandingen gradvis og forsiktig over i sjokoladeblandingen. Rør kun inn noen få skjeer av gangen
  • Hell røren over i springformen.
  • Stek i 40 – 45 minutter. Stikk en tynn trepinne inn i midten av kaken for å se om den er ferdig. Hvis pinnen er nesten tørr når den trekkes ut, er kaken ferdig
  • Avkjøl kaken i formen. Det er vanlig at kaken sprekker opp litt
  • Ta kaken forsiktig ut av formen
  • Pynt kaken med ett dryss melis før servering
    SJOKOLADEKAKE MED OLIVENOLJE

Velkomstgave til deg!

FÅ 10% RABATT

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få en velkomstgave som gir deg -10% ditt neste kjøp.

EPOST-ADRESSE