Produkter
Produkter Brukt I Denne Oppskriften:
-
GULLVINNER
Hverdagsolje
olivenolje - 750mlHellas, 2021
kr 329.00,-
Forberedelsestid 10 minKoketid 45 minTotal tid 55 minPorsjoner 1 kakeEnkel
Tilberedning
- Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en 20 cm springform og dekk formen med bakepapir
- Brekk sjokoladen i biter og smelt over ett vannbad
- Når sjokoladen har smeltet helt, tilsett olivenolje og 2/3 av sukkeret. Pisk blandingen til sukkeret er helt oppløst
- Skill eggeplommene fra eggehvitene
- Ta kjelen av platen og bland inn mandelmelet. Avkjøl sjokoladen helt og pisk inn eggeplommene og Havsaltet
- Ha eggehvitene i en helt ren bolle. Pisk hvitt mens resten av sukkeret tilsettes gradvis. Pisk inntil blandingen er stiv
- Bruk en stor slikkepott og bland eggehviteblandingen gradvis og forsiktig over i sjokoladeblandingen. Rør kun inn noen få skjeer av gangen
- Hell røren over i springformen.
- Stek i 40 – 45 minutter. Stikk en tynn trepinne inn i midten av kaken for å se om den er ferdig. Hvis pinnen er nesten tørr når den trekkes ut, er kaken ferdig
- Avkjøl kaken i formen. Det er vanlig at kaken sprekker opp litt
- Ta kaken forsiktig ut av formen
- Pynt kaken med ett dryss melis før servering
Ingredienser
Ingredienser
- 125 ml fruktig Grand Cru olivenolje
- 1 klype Havsalt fra Camargue
- 200 g mørk sjokolade – minst 70% kakao
- 200 g sukker
- 2 ss mandelmel
- 5 store egg
- melis - til pynt
Tilberedning
- Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en 20 cm springform og dekk formen med bakepapir
- Brekk sjokoladen i biter og smelt over ett vannbad
- Når sjokoladen har smeltet helt, tilsett olivenolje og 2/3 av sukkeret. Pisk blandingen til sukkeret er helt oppløst
- Skill eggeplommene fra eggehvitene
- Ta kjelen av platen og bland inn mandelmelet. Avkjøl sjokoladen helt og pisk inn eggeplommene og Havsaltet
- Ha eggehvitene i en helt ren bolle. Pisk hvitt mens resten av sukkeret tilsettes gradvis. Pisk inntil blandingen er stiv
- Bruk en stor slikkepott og bland eggehviteblandingen gradvis og forsiktig over i sjokoladeblandingen. Rør kun inn noen få skjeer av gangen
- Hell røren over i springformen.
- Stek i 40 – 45 minutter. Stikk en tynn trepinne inn i midten av kaken for å se om den er ferdig. Hvis pinnen er nesten tørr når den trekkes ut, er kaken ferdig
- Avkjøl kaken i formen. Det er vanlig at kaken sprekker opp litt
- Ta kaken forsiktig ut av formen
- Pynt kaken med ett dryss melis før servering
Relaterte
Oppskrifter
BERLINERBOLLER FYLT MED SYLTETØY MED KIRSEBÆR & CHAMPAGNE
15 mBakstMediumNydelige, hjemmelagde berlinerboller fylt med Syltetøy med kirsebær & champagne… eller annet andre søte kremer om ønskelig
BLÅBÆR OG SOLBÆR MUFFINS MED HAVREGRYN
20 mBakstEn saftig og sunnere vri på muffins som passer utmerket til kaffen, men like god alene
BLÅBÆRMUFFINS
BakstDisse saftige blåbærmuffinsene har en myk og fruktig kjerne av friske blåbær. Kombinasjonen av balsamico og blåbær er helt nydelig! Perfekt å servere til kaffegjestene, på kakebordet i en bursdag eller som en overraskelse i matpakken!
Velkomstgave til deg!
FÅ 10% RABATT
Meld deg på vårt nyhetsbrev og få en velkomstgave som gir deg -10% ditt neste kjøp.
EPOST-ADRESSE
Lagre handlekurven din?
x