Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

SJOKOLADEMOUSSE MED INTENS OLIVENOLJE

Klassiske sjokolademousse med en liten vri. Denne oppskriften inneholder intens olivenolje, som gir sjokolademoussen en fyldig og elegant smak.

4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Dessert
Middels
4

Porsjoner

Klassiske sjokolademousse med en liten vri. Denne oppskriften inneholder intens olivenolje, som gir sjokolademoussen en fyldig og elegant smak.

180 g

mørk sjokolade 70%

1 dl

fløte

1 dl

melk

1 ss

First Harvest olivenolje*

1.5 ss

Sitronbalsamico*

3

egg

30 g

sukker

1

økologisk grønn sitron

1. 

Vask den grønne sitronen godt og riv skallet med et zestjern. Sett til side.


2. 

Varm opp fløte og melk til kokepunktet og hell over sjokoladen, og bland det sammen til en homogen blanding.


3. 

Tilsett deretter First Harvest olivenolje i sjokoladekremen, fortsett å blande til en fin konsistens. Sett til side.


4. 

Skill eggehviten fra eggeplommen.


5. 

Pisk opp eggehvitene sakte inntil de skummer. Tilsett gradvis sukkeret, samtidig øk hastigheten gradvis til å få en fast konsistens.


6. 

Tilsett forsiktig eggeplommene til de piskede eggehvitene.


7. 

Vend inn marengsen i sjokoladekremen, til slutt vend inn sitronskallet og Sitronbalsamico.


8. 

Fyll denne sjokolademoussen i glass eller i porsjonsformer. Ha den minst 5 timer i kjøleskap.


9. 

Tas ut 1 time før servering.


10. 

Dander sjokolademoussen med sitronskall.


Tilberedning

1. 

Vask den grønne sitronen godt og riv skallet med et zestjern. Sett til side.


2. 

Varm opp fløte og melk til kokepunktet og hell over sjokoladen, og bland det sammen til en homogen blanding.


3. 

Tilsett deretter First Harvest olivenolje i sjokoladekremen, fortsett å blande til en fin konsistens. Sett til side.


4. 

Skill eggehviten fra eggeplommen.


5. 

Pisk opp eggehvitene sakte inntil de skummer. Tilsett gradvis sukkeret, samtidig øk hastigheten gradvis til å få en fast konsistens.


6. 

Tilsett forsiktig eggeplommene til de piskede eggehvitene.


7. 

Vend inn marengsen i sjokoladekremen, til slutt vend inn sitronskallet og Sitronbalsamico.


8. 

Fyll denne sjokolademoussen i glass eller i porsjonsformer. Ha den minst 5 timer i kjøleskap.


9. 

Tas ut 1 time før servering.


10. 

Dander sjokolademoussen med sitronskall.


ingredienser

180 g

mørk sjokolade 70%

1 dl

fløte

1 dl

melk

1 ss

First Harvest olivenolje*

1.5 ss

Sitronbalsamico*

3

egg

30 g

sukker

1

økologisk grønn sitron

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter