Tilberedning
- Vask den grønne sitronen godt og riv skallet med et zestjern. Sett til side.
- Varm opp fløte og melk til kokepunktet og hell over sjokoladen, og bland det sammen til en homogen blanding.
- Tilsett deretter First Harvest olivenolje i sjokoladekremen, fortsett å blande til en fin konsistens. Sett til side.
- Skill eggehviten fra eggeplommen.
- Pisk opp eggehvitene sakte inntil de skummer. Tilsett gradvis sukkeret, samtidig øk hastigheten gradvis til å få en fast konsistens.
- Tilsett forsiktig eggeplommene til de piskede eggehvitene.
- Vend inn marengsen i sjokoladekremen, til slutt vend inn sitronskallet og Sitronbalsamico.
- Fyll denne sjokolademoussen i glass eller i porsjonsformer. Ha den minst 5 timer i kjøleskap.
- Tas ut 1 time før servering.
- Dander sjokolademoussen med sitronskall.
Ingredienser
- 180 g mørk sjokolade 70%
- 1 dl fløte
- 1 dl melk
- 1 ss First Harvest olivenolje* *eller intens Grand Cru olivenolje
- 1,5 ss Sitronbalsamico* *eller Grapefruktbalsamico
- 3 egg
- 30 g sukker
- 1 økologisk grønn sitron
Tilberedning
- Vask den grønne sitronen godt og riv skallet med et zestjern. Sett til side.
- Varm opp fløte og melk til kokepunktet og hell over sjokoladen, og bland det sammen til en homogen blanding.
- Tilsett deretter First Harvest olivenolje i sjokoladekremen, fortsett å blande til en fin konsistens. Sett til side.
- Skill eggehviten fra eggeplommen.
- Pisk opp eggehvitene sakte inntil de skummer. Tilsett gradvis sukkeret, samtidig øk hastigheten gradvis til å få en fast konsistens.
- Tilsett forsiktig eggeplommene til de piskede eggehvitene.
- Vend inn marengsen i sjokoladekremen, til slutt vend inn sitronskallet og Sitronbalsamico.
- Fyll denne sjokolademoussen i glass eller i porsjonsformer. Ha den minst 5 timer i kjøleskap.
- Tas ut 1 time før servering.
- Dander sjokolademoussen med sitronskall.